Vi lagde en alldeles nydelig stuffing til fjorårets nyttårskalkun. Vi fulgte oppskriften som stod i det heftet som fulgte med kalkunen vi kjøpte fra prior. Vi har mistet dette heftet, og i år fant vi ikke kalkun fra prior (da de hadde kalkun fra "den stolte hane" i butikk nr 5 vi var innom turte vi ikke vente lenger).
I hvert fall; vi er på leting etter oppskriften på den stuffingen som inneholdt noe med bacon, sopp og snøfrisk. Den var helt fenomenalt god, og vil så gjerne finne den igjen.
Er det noen som kan hjelpe? Vi vil bli veldig takknemlige. :nikker:
100 g bacon
250 g sjampinjong
2 ss hakket persille
4 ss snøfrisk med einebær
2 fedd hvitløk
salt og pepper
Skjer bacon og sopp i biter og stek det. Ha i finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Tilsett Snøfrisk og persille og smak til med salt og pepper.
Og selv om Mauser skrev noe annet i "den store kalkuntråden" så hadde vi stuffingen inni kalkunen hele tiden og serverte den i en skål ved siden av etterpå til store ovasjoner blant gjestene.
Jeg deler noen epler i båter, fjerne skallet, og dytter dem inn i kalkunen, slenger også noen svisker inni. Når kalkunen er ferdig, legger jeg kalkunen på et fat, tar ut eplene og sviskene og legger dem rundt kalkunen. Ser veldig delikat ut. Ei av gjestene som kommer imorgen elsker disse eplene, jeg er ikke så glad i det, men kalkunen blir saftig og god.