Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Etterlysning: fjorårets priorkalkunhefte

#1

Tjorven sa for siden:

Vi lagde en alldeles nydelig stuffing til fjorårets nyttårskalkun. Vi fulgte oppskriften som stod i det heftet som fulgte med kalkunen vi kjøpte fra prior. Vi har mistet dette heftet, og i år fant vi ikke kalkun fra prior (da de hadde kalkun fra "den stolte hane" i butikk nr 5 vi var innom turte vi ikke vente lenger).

I hvert fall; vi er på leting etter oppskriften på den stuffingen som inneholdt noe med bacon, sopp og snøfrisk. Den var helt fenomenalt god, og vil så gjerne finne den igjen.

Er det noen som kan hjelpe? Vi vil bli veldig takknemlige. :nikker:


#2

Line sa for siden:

Her er oppskriften:

Stuffing med sopp og urtefyll

100 g bacon
250 g sjampinjong
2 ss hakket persille
4 ss snøfrisk med einebær
2 fedd hvitløk
salt og pepper

Skjer bacon og sopp i biter og stek det. Ha i finhakket hvitløk mot slutten av steketiden. Tilsett Snøfrisk og persille og smak til med salt og pepper.


#3

Tjorven sa for siden:

Tusen, tusen takk. Dette var den vi lagde ja.

Nettopp slike svar som dette er det som gjør at mannen ser litt nytte i all den tiden jeg bruker på forum på nett.


#4

Miss Norway sa for siden:

kopiert og lagret under oppskrifter på PCen - just in case for den så veldig god ut


#5

Tjorven sa for siden:

Det ble veldig, veldig godt.

Og selv om Mauser skrev noe annet i "den store kalkuntråden" så hadde vi stuffingen inni kalkunen hele tiden og serverte den i en skål ved siden av etterpå til store ovasjoner blant gjestene.


#6

Anne C sa for siden:

Ok, så den er inne i kalkunen hele tiden? Stappes den rett inn? Hvordan ser den ut når den tas ute etterpå?


#7

Macky sa for siden:

TAKK!! Det er denne jeg selv leter etter, Tjorven, du er en knupp!
Denne stuffingen er bare så fantastisk god. Fikk mye skryt av den ifjor.

Også ser jeg at jeg bommet på ingrediensene, så da er det jo bare å dra seg til butikken imorgen også!


#8

Macky sa for siden:

Jeg hadde den ikke inni i det hele tatt, stekte den å hadde den ved siden av. Jeg stuffer bare kalkunen med epler og svisker jeg...


#9

Anne C sa for siden:

Hva vil det si da? Oppdelte epler og sånt? Og så kastes det etterpå?


#10

Macky sa for siden:

Jeg deler noen epler i båter, fjerne skallet, og dytter dem inn i kalkunen, slenger også noen svisker inni. Når kalkunen er ferdig, legger jeg kalkunen på et fat, tar ut eplene og sviskene og legger dem rundt kalkunen. Ser veldig delikat ut. Ei av gjestene som kommer imorgen elsker disse eplene, jeg er ikke så glad i det, men kalkunen blir saftig og god.


#11

Anne C sa for siden:

Takk Macky! Jeg må vel innom butikken en tur i morgen og!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.