Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paris

#1

iBam sa for siden:

Reven fridde på julaften og vi skal altså gifte oss! :D
Vi har lyst til å gifte oss på ambassaden i Paris, men ingen av oss har vært der før så trenger tips om hoteller, restauranter, severdigheter osv. Det blir i Oktober og vi skal være en langhelg.


#2

Interference sa for siden:

Oi gratulerer! :D
Paris er en nydelig by. Jeg fant ingen steder med veldig god mat så jeg kan ikke anbefale det (bortsett fra gyros på saint michel) men severdigheter.. Hmm. Det er så mye.
Sacre caeur med montmartre er jo en fantastisk opplevelse, notre dame, uteområdene rundt louvre (det var så flott rundt der at jeg aldri kom meg ned i galleriene.) triumfbuen, eiffeltårnet og champs er jo turistmagneter og vel verdt å se.
Invalidedomen, pompidou senteret, sorbonne, katakombene.. åh det er så mye å se.
Jeg elsker Paris, vi gikk rundt i timesvis og bare kikket på kirker og alle praktbyggene.
Åh jeg kom på en "restaurant" jeg kan anbefale, haagen dazs restauranten ved saint michel, de hadde sjokoladefondue man kunne dyppe frukt og haagen dazs is i. :hjerter:
Når jeg skal tilbake til Paris så skal jeg få med meg kirkegården der


#3

Java sa for siden:

Gratulerer!

Jeg kan anbefale et romantisk lite hotell i latinerkvarteret. Rett rundt hjørnet finner dere Notre Dame, og om ønskelig kan dere spise frokost på kafé med utsikt driekte mot damen. Det er veldig sentralt og med gangavstand til mange av severdighetene. Mange små restauranter i umiddelbar nærhet.

www.booking.com/hotel/fr/europesaintseverin.en.html

Rommene er ganske små og frokosten er ikke inkludert. Den kan inntas på hotellet, men jeg synes noe av sjarmen er å spise på kafé. Det er ikke spesielt luksuriøst, men har veldig mye sjarm.


#4

Tertit sa for siden:

Gratulerer!


#5

løve70 sa for siden:

Dette hotellet har vi også bodd på :) Helt greit, men veldig små rom. Veldig grei beliggenhet da :)

Jeg vil også anbefale dette hotellet, som jeg likte enda bedre:
www.parishotels.com/hotel_details.php?lang=en&id=20
Det ligger i samme område, litt lengre opp i gata.


#6

Java sa for siden:

Ja, det er først og fremst beliggenheten jeg har falt for.


#7

Maverick sa for siden:

Weee! Gratulerer!

Ah, Paris. Det er en drøss hoteller rundt Montmartre, og det er et veldig koselig strøk. Louvre, Notre Dame, Invalidedomen, Operaen, rusling langs Seinen, Orly (muséet), Pompidou-senteret, den derre plassen med den "nye" triumfbuen, muséet med alle impresjonisme-maleriene som ligger ... eh, like ved Pariserhjulet, Place de Concorde, og så forelsket jeg meg fullstendig i Monceau-parken.

Latinerkvarteret er også varmt anbefalt, men det absolutt kuleste stedet er Peré Lachaise (med aksenter her og der, sikkert) som er gravlunden Jim Morrison, Oscar Wilde, Edith Piaf, Chopin og en drøss andre ligger på.

Selv har jeg en softspot for Parc de Villette, et pussig sted i de gamle kjøtthandlerdistriktene, masse kul arkitektur og litt uvanlige greier.

(med forbehold om mengder av skrivefeil...)


#8

Nasse sa for siden:

Le Père Lachaise


#9

Maverick sa for siden:

Jepp, det så mye mer logisk ut. :flau:


#10

Nasse sa for siden:

Disse franske aksentene er ikke de letteste i verden. Mye greiere med folk som sier i fra at de ikke vet enn de som later som og setter aksenten feil vei som f.eks. i navnet "André" altså slik: Andrè i stedet for André som det skal være. Og så påstår de hardnakket at Andrè er mer fransk en den korrekte versjonen. :knegg:


#11

Nasse sa for siden:

iBam: Gratulerer så mye. :blomster:


#12

Ine sa for siden:

Gratulerer!

Jeg ville ikke gått glipp av Versailles


#13

venla sa for siden:

Gratulerer!

Jeg kan anbefale vinbutikken/restauranten La Vinia. Folksomt i lunsjtiden, ikke superromantisk, men utrolig god mat, vin og service.

Et hotell som ser utrolig lekkert ut er dette på Montremartre. Har ikke bodd der selv, var litt for dyrt for oss når vi var i Paris i vår. Romantisk nabolag ;) (Se filmen Amelie fra Montremartre!)


#14

nikki sa for siden:

Gud,for er nydelig hotell,venla.:hjerter:
Dette hotellet vil jeg bo på neste gang vi reiser til Paris.:D


#15

nikki sa for siden:

iBam,gratulerer så masse med frieriet.:blomster:


#16

iBam sa for siden:

Tusen takk for gratulasjoner og forslag :blomst: Løve70 sitt hotellforslag så jo ok ut, men hvordan er området det ligger i?


#17

Snippa sa for siden:

Gratulerer med frieri :blomst:
Har dere bestilt ambassaden enda? Hvis ikke; vær kjapp! Da vi vurderte vielse i Paris, var det 2 års ventetid...


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.