Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Den store desserttråden

#1

Heiko sa for siden:

Finnes denne tråden fra før?

Uansett det er snart nyttårsaften og tid for en deilig dessert eller to. Hva slags dessert bruker dere å ha? Oppskrifter er obligatorisk. :nemlig:


#2

Sitron sa for siden:

Dessert tråden? Eller desserttråden?


#3

Heiko sa for siden:

Fnis.


#4

Angelique sa for siden:

I år tror jeg (dersom den holder seg) det blir min mors hjemmelagde karamellpudding.
Kan dessverre ikke bidra med oppskrift da det er min mor som har laget den.
Hvis ikke den holder seg blir det Tinetoffs fabelaktige sjokoladefondant og is.
Barna mine elsker sjokoladefondanten.

Tinetoffs oppskrift (fra en annen tråd her inne)

Til åtte personer:

250 g smør
250 g sukker
300 g sjokolade (blir bedre jo bedre og mørkere sjokolade man bruker, jeg brukte Lindt 70 % )
170 g hvetemel
8 egg

Smelt smør i en kjele over lav varme eller vannbad. Rør inn sukker og sjokolade i biter. Sikt i hvetemelet og rør inn ett og ett egg om gangen. Da får man en fantastisk blank, tjukk og ekstremt god røre.

Stekes ved 200 grader til de akkurat har fått skorpe utenpå, men er helt flytende inni. Neppe mer enn ti minutter. Særs godt med is til.

Jeg bruker muffinsformer ( i papir), store eller små
Kommer helt an på hva jeg får tak ev hva jeg har i skapet fra før.



#6

Guttemammis sa for siden:

Her blir det bringebærgelè med vaniljesaus, alt for barna hehe.
Synes fakttisk det er kjempegodt jeg også:rødme:


#7

Blåbær sa for siden:

Her blir det vaniljeis (ferdigkjøpt, men skikkelig med sorte prikker), varme bjørnebær (med litt melis) og krumkaker.

Enkelt og godt etter den store kalkun.


#8

Claire sa for siden:

Her blir det Pavlova - vi har masse bær på fryseren. Jeg bakte marengsbunnen i går.


#9

Fibi sa for siden:

Mad muff pie! :D

Knus to pakker oreokjeks. Rør sammen to pakker Philadelphia med 400 gram melis, og rør deretter inn nesten en hel pakke Piano vaniljekrem. Pisk krem av en liten kartong fløte, og bland inn i oste-/vaniljekremen. Legg lagvis i skål med kjekssmuler, begynn og avslutt med kjeks.

Nam nam NAM!


#10

Kaktus sa for siden:

Vet ikke hva gjestene tar med til dessert, men jeg tenkte å bake Bruce Bogtrotters sjokoladekake utenom. Som litt ekstra kos på kvelden. :nam:

Bruce Bogtrotters sjokoladekake

225 g kokesjokolade (jeg brukte Freia's 70 % kakao)
175 g myknet smør (margarin)
225 g sukker
1 dl mel
6 eggeplommer og -hviter hver for seg

Glasur:
225 g god kokesjokolade
2 1/4 dl kremfløte

  • Forvarm ovn 180 grader
  • smør kakeform, kle med bakepapir (jeg brukte ikke bakepapir)
  • smelt sjokoladen i en ildfast bolle i en kjele med kokende vann eller på lav styrke i mikrobølgeovn
  • bland inn smøret til det smelter
  • tilsett mel, sukker og lettpiskede eggeplommer
  • pisk eggehviten stiv
  • ha i halvparten av eggehviten - rør godt
  • ha i resten av hviten, rør inn forsiktig
  • hell i formen, stekes i ca 35 min (kanskje litt lengre) - det skal være en tynn skorpe øverst og klissete innvendig - skal ikke føles gjennomstekt men deigete
  • avkjøles på rist - tas ut av kakeform og fjern evt bakepapir når den er kald
  • smelt sjokolade og kremfløte i en ildfast bolle i kjele med kokende vann - rør til det er smeltet og blandet med fløten - avkjøles litt
  • snu kaken opp ned og stryk på glasur

#11

Obelix sa for siden:

I år kjører vi slappe metoden og det blir derfor Tine karamellpudding.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Sånn vi fikk hos Dragen. Tubbykrem. Det var nüdelich!


#13

Heiko sa for siden:

Den så frisk og fin ut Dragen.

Vi fikk en fantastisk bok om sjokolade i julegave. Jeg holder nå på å lage en "Svart Magisk Terte". Den bør bli god, for hjelpe meg det tar lang tid. En tertedeig som skal avkjøles, få romtempratur, avkjøles igjen, temepereres for så å fryses før den stekes er litt i over kant. Til gjengjeld skal det være 400 gr 70% sjokolade i den og da må det jo bli bra. :glis:


#14

allium sa for siden:

Jeg fikk sjokoladefonduegryte til jul, så den må jo prøves.


#15

Slettet bruker sa for siden:

Åh - det har jeg ikke smakt. Jeg kommer til å smake litt. :nemlig:


#16

Kula sa for siden:

Her blir det karamellpudding. Jeg laget dobbel porsjon i går kveld.

12 egg
12 ss sukker
6 ts vaniljesukker
1,8 ltr. helmelk.

Alt røres, ikke piskes. Om det piskes blir det "piper" i puddingen.
Røren siles for å bli kvitt div. uhumskheter.

Sukker smeltes i formene på platene. Røren helles i form, og puttes nederst i ovnen på 175 grader. I vannbad.

Det er forøvrig lurt å ikke toppe formene før de settes i ovnen. Hell i resten av røren når de står i ovnen. Hell i vann i panna før du lukker ovnsdøren. (veldig lurt har jeg hørt. )¨

Puddigene er ferdige når det ikke henger noe igjen på skjeen.


#17

Dragen sa for siden:

Denne er testet og fungerer utmerket med melkefritt smør og glutenfritt mel.


#18

Bloppy sa for siden:

:sikle:

Ei venninde av meg lager også den der.. Nyydelig! :D
Jeg er ikke spesielt glad i kaker, men der der kan jeg spise masse av.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.