Musemus sa for siden:
... i butikken. Den smaker veldig majones. Kan man blande i den rømme for at den skal smake bedre? :synder: :kry:
Eller noe annet?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Musemus sa for siden:
... i butikken. Den smaker veldig majones. Kan man blande i den rømme for at den skal smake bedre? :synder: :kry:
Eller noe annet?
DM sa for siden:
Krem. :jupp:
Det skal være mest krem i waldorfsalat.
Veronal sa for siden:
Går det an å kjøpe waldorfsalat? Lag selv! Da har man i mye av det som er godt (syrlige epler, ananas og krem), mindre av det som bare er konsistensfremmende (majones og hodekål), litt av det som gir syrlighet (sitron) og så dropper man det som ser ut som larver (selleri). Valnøtter droppes også fordi vi aldri husker på å ha det i hus.
Harriet Vane sa for siden:
Så lett å lage selv. :skuffet:
Sitron sa for siden:
Selleri er jo noe av det som er best i en slik salat.
Lurer på om det er for sent å få tak i kalkun i morgen ... :hmm:
Musemus sa for siden:
Selleri? :niks:
Men jeg får ikke laget den selv, vi har ikke noe her som kan lage krem og klarer ikke piske krem selv.
Nå blir jeg helt flau her - jeg tenkte på sukker/egg - det får jeg aldri hvitt. Det har da ingenting med krem å gjøre. forvirra
rajraj sa for siden:
Neinei, det er det aldeles ikke. :lalala:
Sitron sa for siden:
Klarer ikke piske krem selv? Why?
Musemus sa for siden:
Eh. Jeg har vel aldri prøvd.
Men jeg klarer hvertfall ikke piske egg og sukker hvitt - når jeg tenker meg om er det vel lettere å piske krem... :dåne:
Sitron sa for siden:
Det er ikke noe problem å piske krem med visp. Litt slitsomt, bare.
Che sa for siden:
Du kan riste krem i et syltetøyglass.
DM sa for siden:
Ja, det var min første tanke også. Men siden hun spurte om hvordan hun kunne redde måltidet, så tenkte jeg at krem ville være med å gjøre susen.
Men ... hodekål? Har de hodekål i? :tullerdu: Og ikke selleri? :tullerdunisse:
Karamell sa for siden:
Waldrof er jo superenkelt å lage. Jeg tror vi må ha kalkun en dag. Lørdag eller søndag kanskje?
Musemus sa for siden:
Jeg gir meg. :knegg:
Men gi meg en god oppskrift, da. :blafre:
Bruker dere grønne epler?
Veronal sa for siden:
Mitt utgangspunkt er denne (den sto i sin tid på oppskriftsheftet som fulgte med en Priorkalkun en gang på 90-tallet eller noe sånt):
Ingredienser:
4 Epler
1 ss Sitronsaft
2 Ringer ananas
2 Selleristenger
100 g Hodekål
20 Blå druer
50 g Valnøttkjerner
Salatsaus:
1 1/2 dl Ekte majones
1 1/2 dl Kremfløte
1 ss Appelsinsaft
1 ts Sukker
Salt og pepper
Framgangsmåte:
Skrell og skjær epler i små terninger. Drypp over sitronsaft så de ikke mørkner.
Del evt. ananas i terninger.
Skjær sellerien i tynne skiver. Strimle kålen.
Framgangsmåte Salatsaus :
Pisk kremen. Bland majones og krem (kremen kan erstattes av lettrømme).
Smak til med sukker, appelsinsaft, salt og pepper.
Bland frukt og grøntbiter forsiktig i sausen. Anrett i en glassbolle eller på et fat.
Pynt med blå druer, eventuelt også noen salatblader. La salaten trekke noen timer før servering.
Dryss over grovhakkede valnøttkjerner ved servering.
dinmat.aftenposten.no/Finn-oppskrifter/Oppskrifter/Tilbeh%C3%B8r/Blandede-salater/Waldorfsalat
I praksis blir det sånn hos oss:
3-4 grønne epler
saften fra 1 sitron
1/2 hodekål
2 bokser med ananasringer
1 pakke med steinfrie druer (grønne)
1 pakke lettmajones
krem av 1 pakke krem (3 dl)
sukker
salt
pepper
Musemus sa for siden:
Takk, Veronal. Ser ut som man rett og slett kan ta oppi det man vil?
Men om man ikke liker så godt majones-smaken - kan man bruke rømme istedet? Blir det for "surt"?
Veronal sa for siden:
Jeg hadde ikke hatt skrupler for å bytte ut majones med rømme.
Musemus sa for siden:
Takk. Da skal jeg prøve det.
Harriet Vane sa for siden:
Du har håndmikser, ja? Ellers kan du piske krem med vanlig visp, det er litt slitsomt, men fullt mulig. Er uten mikser for tiden og har gjort det flere ganger.
Jeg fascineres stadig av hva hel- og halvfabrikataprodusentene har klart å lure folk til å tro at er vanskelig. :skuffet:
DM sa for siden:
Granny Smith epler er best.
(Men har dere virkelig kål i? )
Che sa for siden:
DM - mange har kål i, men jeg foretrekker bittesmå biter av selleri.
Jeg bruker denne oppskriften
3 epler (røde liker jeg best til dette) - skrelles og deles i biter
saften av en sitron - haes over eplene
10 store, blå druer - deles i to
3 stilker selleri - skjæres i biter (jeg tar forøvrig bare 2 som oftest)
100 gram valnøtter - hakkes (og jeg tar gjerne litt fler)
1 dl majones
1 dl kremfløte - piskes til krem og blandes inn i det andre "flytende"
1 dl creme fraische
Bland så alt sammen.
Dragen sa for siden:
Er det mulig å lage melkefri waldorfsalat? Jeg har Erlet og sour supreme. Majones går fint.
DM? :blafre:
Interference sa for siden:
Tja, hvis kjøkkenmaskinen går i stykker og man lider av feks leddgikt, senebetennelse eller andre lidelser så er det veldig vanskelig for ikke å si umulig å piske krem på egenhånd. (nå vet ikke jeg om så er tilfelle her da, jeg tok bare et eksempel fra min egen hverdag. :sparke:)
DM sa for siden:
Jeg har ikke kommet så langt at jeg har fått testet det enda. Gi meg en lyd om du tester da. (Det er Erlet jeg har tenkt på å teste med også.)Blåbær sa for siden:
Lager selv og bruker kun krem og rømme.
Litt sitronsaft, bittelitt sukker.
Sure epler, stangselleri, ananas, druer og valnøtter.
Får alltid veldig mye skryt for den. :nikker:
Che sa for siden:
Jeg liker ikke ananas jeg...
Obelix sa for siden:
Waldorfsalat smaker ikke godt uansett hvor mye rømme du blander i :nemlig:
Kanskje hvis den hadde vært uten druer, epler og valnøtter.
rajraj sa for siden:
Og uten Waldorf!
:knegg:
Harriet Vane sa for siden:
Nei, nei. Ikke kål! :niks: Jeg liker syrlige norske epler i. Jeg har hatt senebetennelse halve livet, så jeg vet at det ikke er så greit. :nikker: Jeg begynte å trene pilates og siden det har jeg holdt senebetennelsen i sjakk. Og nå greier jeg altså å håndpiske krem, men jeg foretrekker å la mannen gjøre det.Veronal sa for siden:
Hodekål i tynne, tynne strimler. :hjerter:
Filifjonka sa for siden:
Jeg bruker aldri majones, kun fløte/rømme eller fløte/creme fraiche. Og så må det være grønne epler, blå druer, selleristang og valnøtter. Ananas syns jeg blir for mye fruktsalat, og kål bruker jeg heller ikke.
Obelix sa for siden:
Da blir den aller best :nemlig:
Fadese sa for siden:
Ja, tynne strimler av kål er knallgodt i. Gjerne rødkål. Det blir så crispy og herlig - mye bedre enn trælete selleri. :nemlig:
Og ellers: Grønne epler, ikke ananas og masse valnøtter!
Sitron sa for siden:
Nå har jeg kjøpt ingredienser til min aller første waldorfsalat. Hejjegud, så påvirket man blir her inne. :dåne:
Fadese sa for siden:
Nå må du nesten legge ut ingrediensene, så vi kan diskutere om det var et lurt valg av deg eller ikke. :knegg:
Sitron sa for siden:
Jeg har kjøpt litt av alt, unntatt nøtter. Og ingen kål heller.
Fadese sa for siden:
Selleri skal du ha, men ikke nøtter?? :niks:
Men det blir sikkert godt. ;) Jeg pleier å lage en liten porsjon uten nøtter jeg også, siden venninna mi er allergisk.
Sitron sa for siden:
Jepp. Jeg digger selleri.
Dixie Diner sa for siden:
Selleri er djevelens verk. Tror det er den eneste grønnsaken jeg absolutt ikke liker. Nei, fennikel også. Dumme Peppes som har fennikel i pizzasausen!
Hyacinth sa for siden:
Signerer...
Hyacinth sa for siden:
Selleri er jo det beste av alt. Fennikel også. Sellerirot er forresten enda bedre enn selleristang, men begge deler er godt!
Sitron sa for siden:
Selleri og dip. :nam:
Musemus sa for siden:
Jeg endte opp med å kjøpe likevel, jeg. :flau:
Men altså - her er unnskyldningen: Vi skal være 4 voksne + to (små) barn. Det er bare jeg som spiser waldorfsalat, har jeg skjønt, og da kjøpte jeg en pakke istedetfor.
Men, jeg fant én uten majones. :nemlig: Også skal jeg putte oppi litt ekstra digg.
Blåbær sa for siden:
Hadde du servert hjemmelaget hadde flere spist. :dulte:
Harriet Vane sa for siden:
Sant?! Å, laks og fennikel i ovnen. DET er godt, det!Hjemmelaget waldorf ville selvsagt blitt spist. :skuffet:
Musemus sa for siden:
Neinei, slutt å tull, nå. Jeg har forhørt meg - og ingen ville ha. Skyld heller på vennene våre!
Men jeg kan spise selv, jeg - så kan de andre sitte der å misunne min gode smak. :kry:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.