iBam sa for siden:
Noen som har oppskrift på et saftig Focaccia brød som er enkelt å lage?
:D
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
iBam sa for siden:
Noen som har oppskrift på et saftig Focaccia brød som er enkelt å lage?
:D
Mjau sa for siden:
Jeg tror spoon og søstrene har en fin oppskrift. De lager supre focacciabrød!
Karamell sa for siden:
Skal lete opp tusenogtredve sitt!..:brb:
Karamell sa for siden:
Denne skal være fantastisk god og ikke minst enkel.
somminedagerer.blogspot.com/2008/08/foccacia-italiensk-brd-p-sitt-best.html
Dixie Diner sa for siden:
Denne lager jeg hele tiden. :D
foreldreportalen.no/forum/showthread.php?t=45399&highlight=focaccia
iBam sa for siden:
denne så helt fantastisk ut! Skal prøve meg på denne.Tusen takk :riktig:
Stikka sa for siden:
Iset-brødet tror jeg er det beste man kan få. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Mitt brød ser omtrent likt ut som det i oppskriften over, bortsett fra at jeg har olje i bunnen av langpannen også. Men hallo - BARE salt på toppen? Det går da ikke! En focaccia uten rosmarin er jo som en pizza uten ost.
Stikka sa for siden:
Og olje i deigen i din oppskrift. Mye olje er viktig.
Den oppskriften over virker litt tørr synes jeg. :sparke:
Dixie Diner sa for siden:
Ja, det bør være så mye olje at man tror man har tatt for mye og ødelagt alt. :nemlig: Var det ikke olje i selve deigen i den andre opskriften?? Nei, det går jo ikke an!
rajraj sa for siden:
Hør på erfarne foccacia-junkier, bruk Iset sin oppskrift. :nemlig:
iBam sa for siden:
hehe. Ok. Var bare det at den andre hadde så kjekke steg for steg bilder, og jeg er en selverklært kjøkken-nOOb. Men greit, jeg skal prøve meg på Iset sin :D
rajraj sa for siden:
Iset sin innviet meg i gjærbakstens verden. Den er idiotsikker, og jaggu klarte jeg ikke å bake brød etter å ha fått et par vellykkede runder med foccacia på selvtilliten.
Che sa for siden:
Jeg bruker oppskrifta på tines sider.
www.tine.no/page?id=28&key=26446&cat=649
Godt med både soltørka tomat og feta oppå ( i tillegg til salt og timian, selvfølgelig)
Jeg lager forøvrig 1,5 oppskrift. Da passer den perfekt i langpanna som hører til ovnen.
Dixie Diner sa for siden:
Feta. :hjerter:
Jeg hadde marinert chili-feta oppi sist, det var fantastisk.
MikkelRev sa for siden:
Kjøkken-noob er du da ikke...
Du er en flink husmor som lager veldig god mat...:suss:
iBam sa for siden:
:rørt: Snille rev! No awfense, men du er jo altetende :nikker:
Siwa sa for siden:
Vil du ha det riktig så enkelt iBam, så kjøper du bare en pose m/familie pizzadeig fra Toro, så står oppskriften på baksiden :sparke:
MEN den hjemmelagete er best :jupp:
Har oppskrifta til Føniks her ett sted hvis du vil ha flere alt :plystre:
iBam sa for siden:
ja takk, Siwa :) Jeg sanker bare alle oppskriftene også tar jeg den som virker enklest;)
Siwa sa for siden:
Focaccia:
1 liten langpanne:
30 g gjær
6 dl lunkent vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 kvist rosmarin
olivenolje
grov salt
1: Løs opp gjæren i det lunkne vannet, ca. 37 *C. Tilsett mesteparten av hvetemelet, sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer hvetemel hvis deigen virker klissete og klever til fingrene.
2:La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1/2 t.
3: Arbeid deigen godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg den i en smurt, liten langpanne.
4: Bland rosmaring, hvitløk og litt olje i en morter. Fordel blandingen over deigfirkanten. Bruk fingrene til å lage de karakteristiske hullene i deigen.
Dryss litt grov salt over.
5:La brødene heve under kjøkkenhåndkle i ca 1/2 time.
6: Stek brødet i ovnen ved 200 *C i ca 25 minutter. Skjær brødet opp i firkanter.
Karamell sa for siden:
Isets og den jeg la ut er jo ganske like. Som Iset ville jeg også hatt noe olje i deilgen. Og hva jeg har oppå varierer etter hva som finnes i hus og hva vi har lyst på. Det som er kjedelig er at noen oppskrifter krever så mye heving, noen i flere omganger også. :pes:
Interference sa for siden:
Iset sin er fantastisk med litt feta og soltørkede tomater i. :nam:
(Jeg har ikke prøvd den uten altså, bare så det er sagt.)
iBam sa for siden:
Lagde Iset sin med stor suksess!!!har en ny omgang til heving nå faktisk :nam:
Sue sa for siden:
Focaccia er kjempedeilig. I tillegg til oliven og hvitløk som jeg blander inn i deigen, bruker jeg ofte parmesanost i terninger som jeg trykker oppi - de gir også en veldig god smak. :jupp:
Arona sa for siden:
Her er en link til det beste og enkleste foccacia-jeg noensinne har laget/smakt:
somminedagerer.blogspot.com/2008/08/foccacia-italiensk-brd-p-sitt-best.html
Karamell sa for siden:
Var det ikke den jeg linket til på forrige side? ;)
Arona sa for siden:
Um.. mye mulig, jeg leste den ikke. :P Da kan vi vel bare si den er god da, og en god oppskrift kan ikke gjentas for ofte. :lol:
Tertit sa for siden:
Det høres himmelsk ut :nam:
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.