Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Focaccia-brød

#1

iBam sa for siden:

Noen som har oppskrift på et saftig Focaccia brød som er enkelt å lage?
:D


#2

Mjau sa for siden:

Jeg tror spoon og søstrene har en fin oppskrift. De lager supre focacciabrød!


#3

Karamell sa for siden:

Skal lete opp tusenogtredve sitt!..:brb:





#7

Stikka sa for siden:

Iset-brødet tror jeg er det beste man kan få. :nemlig:


#8

Dixie Diner sa for siden:

Mitt brød ser omtrent likt ut som det i oppskriften over, bortsett fra at jeg har olje i bunnen av langpannen også. Men hallo - BARE salt på toppen? Det går da ikke! En focaccia uten rosmarin er jo som en pizza uten ost.


#9

Stikka sa for siden:

Og olje i deigen i din oppskrift. Mye olje er viktig.

Den oppskriften over virker litt tørr synes jeg. :sparke:


#10

Dixie Diner sa for siden:

Ja, det bør være så mye olje at man tror man har tatt for mye og ødelagt alt. :nemlig: Var det ikke olje i selve deigen i den andre opskriften?? Nei, det går jo ikke an!


#11

rajraj sa for siden:

Hør på erfarne foccacia-junkier, bruk Iset sin oppskrift. :nemlig:


#12

iBam sa for siden:

hehe. Ok. Var bare det at den andre hadde så kjekke steg for steg bilder, og jeg er en selverklært kjøkken-nOOb. Men greit, jeg skal prøve meg på Iset sin :D


#13

rajraj sa for siden:

Iset sin innviet meg i gjærbakstens verden. Den er idiotsikker, og jaggu klarte jeg ikke å bake brød etter å ha fått et par vellykkede runder med foccacia på selvtilliten.


#14

Che sa for siden:

Jeg bruker oppskrifta på tines sider.
www.tine.no/page?id=28&key=26446&cat=649

Godt med både soltørka tomat og feta oppå ( i tillegg til salt og timian, selvfølgelig)

Jeg lager forøvrig 1,5 oppskrift. Da passer den perfekt i langpanna som hører til ovnen.


#15

Dixie Diner sa for siden:

Feta. :hjerter:

Jeg hadde marinert chili-feta oppi sist, det var fantastisk.


#16

MikkelRev sa for siden:

Kjøkken-noob er du da ikke...
Du er en flink husmor som lager veldig god mat...:suss:


#17

iBam sa for siden:

:rørt: Snille rev! No awfense, men du er jo altetende :nikker:


#18

Siwa sa for siden:

Vil du ha det riktig så enkelt iBam, så kjøper du bare en pose m/familie pizzadeig fra Toro, så står oppskriften på baksiden :sparke:
MEN den hjemmelagete er best :jupp:
Har oppskrifta til Føniks her ett sted hvis du vil ha flere alt :plystre:


#19

iBam sa for siden:

ja takk, Siwa :) Jeg sanker bare alle oppskriftene også tar jeg den som virker enklest;)


#20

Siwa sa for siden:

Focaccia:

1 liten langpanne:
30 g gjær
6 dl lunkent vann
800 g hvetemel
2 ss sukker
1 ts salt
1 kvist rosmarin
olivenolje
grov salt

1: Løs opp gjæren i det lunkne vannet, ca. 37 *C. Tilsett mesteparten av hvetemelet, sukker og salt. Arbeid deigen til den blir glatt og fin. Tilsett mer hvetemel hvis deigen virker klissete og klever til fingrene.

2:La deigen heve under et kjøkkenhåndkle på et lunt sted i ca 1/2 t.

3: Arbeid deigen godt sammen. Kjevle den ut til en stor firkant. Legg den i en smurt, liten langpanne.

4: Bland rosmaring, hvitløk og litt olje i en morter. Fordel blandingen over deigfirkanten. Bruk fingrene til å lage de karakteristiske hullene i deigen.
Dryss litt grov salt over.

5:La brødene heve under kjøkkenhåndkle i ca 1/2 time.

6: Stek brødet i ovnen ved 200 *C i ca 25 minutter. Skjær brødet opp i firkanter.


#21

Karamell sa for siden:

Isets og den jeg la ut er jo ganske like. Som Iset ville jeg også hatt noe olje i deilgen. Og hva jeg har oppå varierer etter hva som finnes i hus og hva vi har lyst på. Det som er kjedelig er at noen oppskrifter krever så mye heving, noen i flere omganger også. :pes:


#22

Interference sa for siden:

Iset sin er fantastisk med litt feta og soltørkede tomater i. :nam:
(Jeg har ikke prøvd den uten altså, bare så det er sagt.)


#23

iBam sa for siden:

Lagde Iset sin med stor suksess!!!har en ny omgang til heving nå faktisk :nam:


#24

Sue sa for siden:

Focaccia er kjempedeilig. I tillegg til oliven og hvitløk som jeg blander inn i deigen, bruker jeg ofte parmesanost i terninger som jeg trykker oppi - de gir også en veldig god smak. :jupp:



#26

Karamell sa for siden:

Var det ikke den jeg linket til på forrige side? ;)


#27

Arona sa for siden:

Um.. mye mulig, jeg leste den ikke. :P Da kan vi vel bare si den er god da, og en god oppskrift kan ikke gjentas for ofte. :lol:


#28

Tertit sa for siden:

Det høres himmelsk ut :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.