Jeg har 400 gram kokesjokolade liggende og vil bake en litt overdådig sjokkiskake der jeg bruker all sjokoladen. Tips?
Jeg har også en stor kartong kremfløte som må brukes opp snart, så om kaken inneholder dét så hadde det vært flott, men det er ikke noe must. Kefir har jeg også.
Vanlig, men farlig god. Doble denne til stor lanpanne.
200 g kokesjokolade
200 g meierismør
4 dl sukker
4 egg
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hvit dronningsjokolade
Smelt sjokolade og smør på svak varme. Visp egg og sukker - det skal ikke bli eggedosis!
Ha i litt avkjølt smør/sjokolade. Rør. Ha i siktet (ok jeg driter i å sikte) hvetemel og bakepulver.
Ha røren i en liten langpanne. Om du skal bruke vanlig langpanne ville jeg doblet.
Brekk den hvite sjokoladen oppi på toppen av kaken før steking.
Stekes på 175 grader i 35-40 minutter. Jeg tok ut min etter c 32 minutter. Da var den deilig rå inni.
Årh den høres fantastisk ut. Men jeg har ikke hvit sjokolade. Brukte 600 (!!!) gram hvit sjokolade på en kake som ble mislykket i går. :dåne:
Tenkte jo å bake NÅ, nesten midt på natta. :knegg: Jeg har mange gode brownies-oppskrifter også, men kunne tenke meg noe annet, har bakt så mye brownies i det siste.
Chocholate Fudge Cake (Jeg brukte den på Det Søte Liv). Der skal det vel være 175 g i fyllet, men kakako i bunnen som finfint kan byttes ut med kokesjokolade.
Den kaka er helt vanvittig mektig, men veldig populær hos sjokoholikerne her i huset.