vimjer sa for siden:
Hva slags poteter synes dere er best til kalkun?
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
vimjer sa for siden:
Hva slags poteter synes dere er best til kalkun?
Anne C sa for siden:
Jeg aner igrunn ikke, men vi skal ha mandelpoteter.
Fruktflua sa for siden:
Jeg vet egentlig ikke, det eneste jeg legger stor vekt på til slike middager er at potetene er kokefaste, for de MÅ jo skrelles før de kokes. Jeg serverer IKKE poteter til staselig middag med skall på.
venla sa for siden:
Ovnsstekte mandelpoteter. Kan godt være med skall, ha på litt olje, salt og pepper før de settes i ovnen.
Filifjonka sa for siden:
Mandelpoteter er godt, men stusslig å måtte skrelle ved bordet når det er fest syns jeg. Så jeg bruker som regel helt vanlige kokte poteter, skrelt før koking. Ovnsbakte poteter og grønnsaker (som jeg la ut oppskrift på i kalkuntråden) er veldig godt syns jeg, og ganske lettvint siden man har både poteter og grønnsaker ferdige i ovnen.
OVNSBAKTE POTETER OG GRØNNSAKER:
Del poteter og gulrøtter i to, pastinakk, søtpotet etc. i passende biter.
Fosskok i 10 min. Damp godt.
Dekk bunnen på en stor form med fett fra kalkunen. Rør inn hakket fersk rosmarin og 2 hvitløk, lett knust, 30 sek.
Hell potetene og rotfruktene i, vend forsiktig, riv over litt sitronskall og skall fra 2 clementiner, maldonsalt og nykvernet pepper, vend forsiktig igjen.
Stekes på 220 g i 45-50 min. Sjekk etter 35 min, og følg med når alt er passe gyllent.
Mens potetene står i ovnen lager du sausen og skjærer opp kalkunen. Ta ut stuffingen fra kalkunen og over i en ildfast form, og la den steke med de siste 10-15 minuttene så den blir sprøstekt og fin.
vimjer sa for siden:
Jeg tenkte ikke egentlig på type kokte poteter, mer på annen vri på potetene. Fløtegratinerte, ovnsstekte etc.
Guttemammis sa for siden:
Definitivt fløtegratinerte!:nemlig:
Filifjonka sa for siden:
Fløtegratinerte poteter til kalkun syns jeg blir litt i overkant mektig. Det er så mye godt tilbehør, og saus.... :)
Optimist sa for siden:
Hasselbackpoteter!!
Mrs. Longbottom sa for siden:
Jeg syns det er potetmos som er tingen til kalkun. Helst av mandelpoteter, og gjerne med baconbiter i. mmmm!
rajraj sa for siden:
Enten de Maximillia la ut oppskrift på eller båtpoteter til kalkun.
Canisa sa for siden:
Med så mye tilbehør, så synes jeg det er best med dampede mandelpoteter til kalkunen. :nikker:
Slettet bruker sa for siden:
Ovnsstekte mandelpoteter, delt i to og ovnsstekt med skallet på med god olje, salt og pepper. Eller saltbakte poteter (også med skallet på - små mandelpoteter).
løve70 sa for siden:
Det er min favoritt også :)
løve70 sa for siden:
En god nummer to :)
Katinka sa for siden:
Jeg er litt enspora for tida, men Hellstrøms mandelpotetpuré var usedvanlig god.
Propella sa for siden:
Man serverer da ikke poteter til kalkun. :snurt: Kun ris er bra nok. :sådetså:
Maki sa for siden:
Hasselback.
LaBanga sa for siden:
:nam: Det hørtes godt ut, men så lang steketid altså når de allerede har vært kokt før de skal inn i ovnen?
Filifjonka sa for siden:
Jeg har bare laget det en gang, og det er ett år siden - så jeg husker ikke detaljene. De kokes bare i 10 minutter på forhånd da, så hvis potetene ikke er små så kan det sikkert ta så lang tid? Men det er jo bare å følge med, og ta dem ut når de er møre.
Obelix sa for siden:
Enten helt vanlig kokt mandelpotet eller ovsnstekte poteter.
Poteter skjæres i båter, legg de i en pose med olje, hvitløk, timian og oregano. La de ligge å marinere seg en stund. Stek deretter i langpanne ti lpotetene er møre.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.