Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gås!

#1

rajraj sa for siden:

Siden nyttårsfesten her i huset driver og roer barn akkurat nå, tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på gås med dere. Ha denne i minne til neste anledning for råflott middag, for det var virkelig snadder!

1 stk gås (Til oss fire voksne var det akkurat nok med fire kilo)

Stuffes med: 2 klemetiner og 1 lime med skall i båter, hakkede tørka frukt (aprikos, kirsebær, tranebær for eksempel), en neve frisk salvie.
Snitt ruter i skinnet på brystsiden. Pass på å ikke skjære ned til kjøttet. Gni hele gåsa inn med litt revet klemetin- og limeskal, salt, pepper og kanel (som er støtt samme i morter).
Legg med brystet ned i en langpanne som er full av poteter, gulrøtter, salvie, hvitløksfedd, rødløk, selleri.
Max temperatur i 15 minutter, skru deretter ned til 180 grader.
Etter en time snur du gåsa. Øs over fettet som har samla seg i langpanna av og til. 4 kilo gås tar noe over tre timer til sammen.

Kok kraft av innmaten mens gåsa steker.

Tilbehør (friskt stjålet fra Jamie Oliver):
Rotgrønnsaker skjæres i store biter. Vi brukte: Søtpotet, kålrot, sellerirot, gulrot, potet. Kok de i ti minutter.
Når gåsa er ferdig stekt legger du den på eget fat. Bruk en stor skje og øs av mesteparten av fettet fra langpanna som gåsa har stekt i. Ha dette over de halvkokte grønnsakene, vendt forsiktig og krydre etter ønske. Ha i ovnen i 30 minutter mens du lager sausen.

Saus:
Sett langpanna som gåsa har stekt i på komfyren og sett på den største plata. Spe med litt vann og mose alle grønnsakene med en stavmikser, for eksempel. Ha litt mel for jevning. Press mosen porsjonsvis gjennom en sikt ned i en kjele. Spe med kraften fra gåsa, smak til med salt og pepper, og kanskje litt balsamico.

Skjær opp gåsa. Servér med grønnsaker og saus.

:nam:


#2

Mamarazzi sa for siden:

Det hørtes utrolig godt ut - må prøves ut! :riktig:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.