Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

God potetmos

#1

venla sa for siden:

Tenkte jeg skulle dele denne oppskrifta med dere. Vi lagde nemlig lam med stappe til middag i går, og stappa var utrolig god!

Til fire-fem sultne voksne; (stor porsjon)

Potet- og selleristappe:

                                                                                                                                                   <strong>400 g</strong>  Poteter                                                                                 
                                                                                                                              <strong>400 g</strong>  Sellerirot                                                                                 
                                                                                                                              <strong>150 g</strong>  Créme fraîche                                                                                 
                                                                                                      <strong>Smak til med</strong>  Salt og pepper                                                                                 
                                                                                                                              <strong>1 ss</strong>  Smør                                                                                 
                                                                                                      <strong>Smak til med</strong>  Fløte

#2

Mamarazzi sa for siden:

Ah, jeg er glad i rotmoser. Denne ser ut til å passe bra til fredagsmiddagen!

Takk for tips! :riktig:


#3

Karamell sa for siden:

Potetmos er godt!

Det er også godt å koke potetene i eplejuice!

Og så liker jeg potetmos med most hvitløk i.

Alle mosene må ha rikelig med smør og fløte. ;)


#4

Polyanna sa for siden:

Sikkert deilig. :) Jeg pleier ofte å ha i sellerirot eller persillerot i rotmos - det gir litt skarpere smak.

Tips hvis man har småjenter i hus: En rødbete eller to. Da blir det PRINSESSEMOS!! :glis: (Ja, og så kan man tøyse mye med bordet om at det er moste prinsesser. :p)


#5

Mamarazzi sa for siden:

:hyper:


#6

Karamell sa for siden:

Og pga av denne tråden måtte jeg lage dette i går. Og det er helt vanvittig godt!


#7

Mjau sa for siden:

Nammis!

Vi pleier å ha i litt gulrøtter i potetmosen. Det er også godt.
Hvitløk, smør og fløte eller melk må også til.

Hjemmelaget potetmos er skikkelig snadder når man skal ha reinsdyrskav til middag! :) Mumse saus og potetmos!!


#8

Hyacinth sa for siden:

Det er også godt å koke hvitløk sammen med potetene. Og litt sennep må det være i. :) Et siste tips som heller ikke er nevnt over her, er å bruke søtåpoteter. Gjerne 50/50 med poteter/ søtpotet.



#10

valborg sa for siden:

Strålende! Jeg skulle egentlig lage "grønnsaksrøre" i dag (poteter, sellerirot og gulrot i små terninger, bakt i ovnen), men nå fikk jeg så lyst på stappe at jeg tror rotgrønnsakene får seg en runde med stamperen isteden.


#11

Dragen sa for siden:

Et lite triks for å få mosen ekstra god, er å røre inn et rått egg. Rør fort, så ikke det blir varm mos med speilegg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.