Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Kalkunrester

#1

Camomilla sa for siden:

Hva lager jeg av kalkunrestene?
Har spist rester i dag, men har fremdeles endel igjen og lurer på å lage en gryterett eller lignende.
Har også litt sausrester.



#3

Lyppa sa for siden:

Pizza:)


#4

Tertit sa for siden:

Legg kalkunrester, poteter og grønnsaker i ei langpanne. Hell over litt buljong. Dekk med folie. La stå på midterste rille i ovnen ved ca 200 grader i ca 25 min. Kjempegodt!

Kalkunrester er også veldig godt i pastasalat.


#5

Tinka sa for siden:

Lapskaus, gryterett, pizza, fajitas, salat.


#6

Matir sa for siden:

Kyllingsalat med pasta!


#7

Dixie Diner sa for siden:

Frys det ned så har du kjøtt til mange gode middager fremover. :)


#8

Isolde sa for siden:

Hvordan kan man lage kyllingsalat med kalkun? blir det ikke da kalkunsalat?



#10

Camomilla sa for siden:

DA blir det pizza og resten går i fryseren.

Hva mere er godt på pizzaen sammen med kalkunen?
Kanskje purre, mais, karry kanskje.


#11

Arran sa for siden:

Dette er en asiatisk salat med kalkun som jeg har skrevet av fra en Nigella-kokebok en gang. Kjempegod!


Bang bang turkey

Sauce:
2 teasps groundnut oil
3 tbsps smooth peanut butter
2 tbsp chinese chilli bean sauce
1 tbsps caster sugar
1 tbsp soy sauce
1 ½ tbsps chinese black vinegar
2 tbsps water

Heat groundnut oil in small saucepan and let it cool. Pour into a bowl, add remaining ingredients and stir or whisk to make a smooth, thickly runny paste.

Salad:
275 g cold shredded turkey
1 medium head iceberg lettuce, finely shredded
20 g/small bunch fresh coriander, chopped
20 g/small bunch fresh mint, chopped
125 g cucumber
1 spring onion

Arrange shredded lettuce over the base of a flat plate, then sprinkle coriander and mint over the top. Drip 4-5 tbsps of bang bang sauce into a small bowl , add 4 tbsps of shredded turkey strips, turning them into the sauce until well coated.

Arrange the peanutty turkey strips in a rough line down the middle of thesalad, and then just peel and dessed the cucumber and cut into fine strips. Halve the spring onion and finely slice that too in long strips, then sprinkle both over the turkey. Dribble over a tbsp or so more of sauce.


#12

Røverdatter sa for siden:

Jeg lagde en stor porsjon saus av sauserestene, litt kyllingbuljong, fløte og brunost og varmet kalkunrestene i den. Det var skikkelig godt sammen med poteter og grønnsaker og jeg fikk beskjed om at vi hadde altfor sjelden saus med kjøtt til middag.


#13

Tuneland sa for siden:

Kalkunfrikassé. Det planlegger jeg å servere av resten av restene i dag.

Kan man servere waldorf attåt frikassé tro?:p


#14

Filifjonka sa for siden:

Waldorf til frikasse hørtes ikke ut som det mest opplagte valget. :knegg:
Vi fikk nesten ingen kalkunrester vi. 6 voksne/tenåringer og ett barn, poff så var 5,5 kg kalkun borte.


#15

DM sa for siden:

Siden jeg stort sett bare tåler kalkun av kjøtt, så bruker jeg det til alt, og synes det fungerer helt fint. Taco, kjøttkaker (krever ekstra mye krydder for å ikke bli smakløst), gryter, wook, osv. Det funker til alt. :nemlig:


#16

Arran sa for siden:

På grunn av denne tråden må jeg ut og kjøpe kalkunbryst i morgen. Fikk så utrolig lyst på Bang Bang Turkey, men har ingen kalkunrester liggende.


#17

Nooria sa for siden:

Jeg lagde en deilig kalkunpai med purre, løk, sopp, hønsebuljong og fløte av våre rester, og det var nydelig.


#18

Joika sa for siden:

HAHA. Samme her. :D


#19

Tammen sa for siden:

Er det ikke kalkunrester som smaker tran? :gruble:


#20

Camomilla sa for siden:

Ikke sikker på Tran, men etter kort tid syns jeg det har en snodig bismak ja.


#21

Tuneland sa for siden:

Jeg laget frikassé i går, og for første gang siden jula startet spiste alle ungene godt, og til og med forsynte seg flere ganger.


#22

Camomilla sa for siden:

Blir fajitas med kalkun i dag.


#23

Smash sa for siden:

Vi heiv halve kalkunen vi. Mener jeg har hørt at kalkun ikke er godt oppvarmet, så feil kan man ta, ser jeg. :rolleyes:


#24

Dragen sa for siden:

Hvordan lager man frikassé?



#26

Kanina sa for siden:

Tro meg: jeg har vokst opp med kalkun på julaften, og kalkunrester 2. 3. 4. og 5. juledag, og kan ikke huske at det noen gang smakte tran. :hehehe: Hvalbiffen vi stadig fikk servert, derimot...


#27

Camomilla sa for siden:

Snakk om å spre restene utover hele jula :knegg:

Det er en grunn til at jeg ikke spiser hvalbiff. Fikk samme som deg vil jeg tro.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.