Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor skal vi på ferie?

#1

Snippa sa for siden:

Mannens ønsker:
Eksotisk eller "annerledes" (betyr vel ikke Europa, etter hva jeg har skjønt).

Mine ønsker:
Ikke for dyrt, barnevennlig, grei hotellstandard
(mitt umulige ønske er å dra til et sted der vi synes det er topp, men som de to eldste ikke vil bli kjempelei seg for ikke å få være med til -de skal på ferie med faren til sommeren)

Vi er: to voksne og to 4-åringer, og vi må reise i skolens sommerferie.

Tips, anyone?


#2

Guava sa for siden:

Eksotiske steder utenfor Europa er ofte veldig varme i skolens sommerferie med mindre dere drar et godt stykke syd for ekvator, men da blir det plutselig ganske så dyrt.

Pris er vel den faktoren som gjør det vanskelig å anbefale noe.
USA er ikke særlig eksotisk akkurat, men kan være barnevennlig, prisene er ikke av de verste hvis man tenker ut av Europa og hotellstandard får man. ¨

Midtøsten, Nord-Afrika og Vestlige deler av Asia kan man få billig, kan være veldig eksotisk, barnevennlig, men kan ha en drepende varme på sommeren. Hadde det ikke vært snakk om sommeren er det en rekke steder som jeg synes hadde passet bra til kriteriene deres.

Resten av Asia, Sør Amerika og Sør Afrika kan være temmelig eksotisk, men reisen blir dyr.


#3

Snippa sa for siden:

Foreslå gjerne noe som du mener blir for varmt også :jupp: Kan jo hende vi får dratt i vinterferien, påsken eller høstferie :jupp:
"Ikke for dyrt" betyr for meg at vi helst bør holde oss under ca 40.


#4

Guava sa for siden:

Under 40K kan man jo gjøre en del.

Jordan er eksotisk og man kan komme dit enkelt med apollo til barnevennlige hoteller, oppleve eksotiske ting og samtidig har tryggheten som charterferie medfører.
For å få den eksotiske følelsen må man ta utflukter og komme seg ut av hotellområdene, men det gjelder jo de fleste steder med barnevennlige hoteller i Midt-Østen.

Jeg har ikke vært i Nord Afrika, men kunne godt tenke meg å ha vært der.

Asia er også mulig med 40K, men jeg har ikke vært så mange steder der at jeg kan komme med noen anbefaling. Hong Kong har jeg vært og det står for meg som et supert sted å reise med barn, men flyprisene dit er ganske høye. Hotellprisene er også høye hvis man skal ha litt standard.


#5

Guava sa for siden:

Det stemmer visst ikke helt at jeg ikke har vært i Nord Afrika. Jeg har vært i Egypt, og dit vil jeg gjerne dra igjen. Det jeg mente var de andre landene i Nord Afrika. Disse kjenner jeg ikke.


#6

Snippa sa for siden:

Takk for tips. Skal sjekke ut litt mer om Jordan og asiatiske land i andre ferier enn sommerens. Jeg har vært i Tunisia og Egypt. Kunne godt tenkt meg Kapp Verde.

Har brukt kvelden på reisesider, og funnet ut at jeg enten må opp i pris eller overtale gubbers til europeisk ferie. Han er litt på glid. Han syntes en tur til Palermo hørtes bra ut. Da kan man jo ta båten til Napoli og tog videre nordover mot Roma før man drar hjem igjen også.


#7

Guava sa for siden:

Vi har vært i Romania noen somre og det er ganske så eksotisk selv om det ligger i Europa. Problemet er at de eksotiske stedene ligger et stykke unna de stedene hvor charterturer og bra barnehoteller ligger. Mamaia i Romania har flotte hoteller (de fleste er pusset opp de siste årene.... bare en merknad hvis du har hørt advarsler fra folk som har vært der for 3 år siden eller mer), men der er det akkurat som på vanlige charterferiesteder. Man må ut derfra for å oppleve noe og utenfor er det vanskeligere å finne noe barnevennlig.


#8

Mississippi sa for siden:

:lykkelig:Vi leier leilighet på LaManga. Det i seg selv er ikke så eksotisk, men vi leier bil, så vi kommer oss mye rundt på egen hånd.
Leiligheten har en veldig barnevennlig beliggenhet, med både sjø og svømmebasseng i umiddelbar nærhet.
Leie leilighet syns vi er helt genialt, ihvertfall siden vi har så små barn at det er uaktuelt å gå på restaurant hver kveld, dessuten kan vi være borte lenger enn standar pakketurene.
Med bil blir det muligheter til både utfordking, shopping og moro! :jippi:


#9

Mississippi sa for siden:

Ups, utforsking, skulle det stå ... :o


#10

Obelix sa for siden:

Vi var i Tunisia i sommer og kan trygt anbefale det til andre.
Eksotisk nok for oss, varmt var det, men ikke værre enn vi holdt ut, helt grei mat og sinnsykt billig. Veldig fin og barnevennlig strand der vi var.

Litt pes med all pruting, men etter et par dager gikk det helt greit.


#11

Snippa sa for siden:

Foreløpige kandidater hos oss er:
Tobago
Cuba
Egypt
Palermo + Roma m/litt rundreising

Utfordrere i helt standard sydenturklasse er: Rhodos og Kreta.


#12

Storm sa for siden:

Hva med en tur til innsjøene i nord-Italia? Fly til Milano, mange fine utfluktsmuligheter (fjellene, vingårder osv). Og mer behagelig klima enn lenger sør.


#13

Snippa sa for siden:

Hm. Kanskje det? Jeg er i utgangspunktet ikke spesielt begeistret for Toscana. Pent, men kjedelig. Ikke er jeg glad i innsjøer heller, men burde kanskje gi det et forsøk? Sikkert et hakk over Mjøsa og Tyrifjorden, mener jeg :humre:


#14

Storm sa for siden:

Nå kan ikke jeg si noe stygt om Mjøsa, i frykt for å få en jeg kjenner på nakken, men Lago'ene i nord-Italia skal være virkelig vakre. Jeg har bare vært i Bardolino ved Gardasjøen, sjarmerende og fin by. Kort vei til Verona, hvor de har stor arena/opera (stor opplevelse selv om man ikke er operafan), Romeo og Julies balkong mm. Lago di Como skal være nydelig, dit har jeg veldig lyst til å dra. Og byene sør ved Gardasjøen skal være veldig fine også.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.