Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Valuta i Egypt?

#1

Slettet bruker sa for siden:

Vi skal jo til Egypt på torsdag. :D
Der har de egyptiske pund vet jeg. Men det får man ikke tak i her i Norge sånn helt uten videre.

Noen som vet om de blir glade for dollar som tips ol? Eller om man bør ha lokal valuta der? Hotellet er all inclusive så vi trenger i utgangspunktet mest penger til is og sånn de første dagene. Og til driks såklart. Men hvis de blir like glade for dollar så tar jeg ikke bryet med å bestille EGP?


#2

Elisabet sa for siden:

Du får ikke bestilt egyptiske pund her i Norge. Det er hverken lov å ha med inn i landet eller ut av landet. I alle fall ikke når vi reiste for noen år siden. Ta med deg noen amerikanske dollar, og ta ut egyptiske pund i minibanken på enten flyplassen eller hotellet. Husk å vaske/sprite hendene så fort du har tatt i de egyptiske pundene. De er en av de verste smittekilden der nede. ;)


#3

Slettet bruker sa for siden:

Aha - takk skal du ha. :)
Det er ikke minibank på hotellet vet jeg, så da følger jeg opp og spør om noen vet om det er minibank på flyplassen i Hurghada?


#4

Guava sa for siden:

Jeg har ikke vært på all-inclusive i Hurghada, men de stedene jeg har vært i Egypt så er det absolutt nødvendig med egyptiske pund. Jeg vet ikke om det er minibank på flyplassen, men det vil jeg kanskje tro? Hoteller kan ofte veksle valuta, men da får man dårlig kurs.
Hvis dere skal ut av hotellområdet ville jeg satset på annet enn dollar. I kiosker osv. er det egyptiske pund som brukes.

Trenger dere penger til is på all inclusive? Er det ikke is inkludert? Bare en ting om is. Ikke kjøp kuleis eller softis i Egypt, men sats på kjente merker innepakket is.

Håndsprit ved kontakt med penger er helt nødvendig ja. :knegg: Bare tanken på at pengene som domennene tar for dopapiret går ut i omløp igjen..:skremt:

Som driks på hotellet kan du kanskje bruke dollar.

De fleste flyplasser jeg har vært på i verden har minibank eller bankfilial. I en vanlig bankfilial kan man også ta ut penger med kort. Det tar bare litt lenger tid og er litt mer omstendelig.


#5

Slettet bruker sa for siden:

Å FY F****

Det er det som er det fine med å spørre på FP - man får svar på det man faktisk trenger å vite - ikke bare på det man spør om. :hjerter:

Da må vi få ordnet oss Egyptiske Pund. Vi får satse på at de har minibank på flyplassen, for vi skal med buss rett derfra til hotellet og det er tre mil fra hotellområdet til nærmeste minibank. Vi tar uansett med oss litt dollar - får vi ikke vekslet det så får vi sikkert brukt det.

Vi trenger sikkert ikke penger til is og sånn nei - det er jo seffern med i billetten. Det tenkte jeg ikke på. :)

Men det blir lite is - junior får ikke eksperimentere med melkeprodukter mens vi er på ferie.

Noen som vet om det er lov å ha med alkohol eller tobakk inn i Egypt? Drømmeprinsen er avhengig av den riktige røyken og jeg lurte på om jeg skal ta med en rødvin å nyte på terrassen når ungene er i køya, men det er kanskje ikke lov å ha med siden det er muslimsk land?


#6

Slettet bruker sa for siden:

Håndsprit må man kanskje ha med seg hjemmefra? Får man det på apoteket?


#7

Obelix sa for siden:

Da vi var i Tunisia i sommer hadde de vekslingskontor på flyplassen
Kanskje de har det i Egypt også.


#8

Hyacinth sa for siden:

Håndsprit får man på apoteket. Antibac e.l. Greit å ha hjemme også, det.


#9

Obelix sa for siden:

De selger alkohol i muslimske land også. Det var ikke noe problem i Tunisia og regner med det er litt av samme greia.
Hadde med røyk inn i landet også.
Ellers er vel rødvin kanskje billigere i egypt enn her vil jeg tro.


#10

Guava sa for siden:

Jeg regner med at det er greit å ta inn tobakk, men jeg kan ikke si noe hundre prosent. Tobakk florerer i Egypt og egyptere røyker tett. Alkohol er jeg usikker på, men importalkohol har vært enkelt å få tak i de stedene jeg har vært. Litt vanskelig å svare på hvordan det er på hoteller, men i Kairo og andre byer har det ikke vært vanskelig å få tak i god vin. Egyptisk øl smaker godt.

Er det tre mil til nærmeste hotell med minibank også?


#11

Guava sa for siden:

Alkoholen i Egypt er relativt dyr sammenlignet med hva prisnivået er på ellers, men mye billigere enn i Norge likevel.


#12

Slettet bruker sa for siden:

Det står på Ving siden at nærmeste minibank er tre mil unna, men at de tar Euro og GBP i hotellområdet.

Vin er jo inkludert i reisen så jeg nå. :amatør:
Da stresser jeg ikke med det - det er ikke rare mengden jeg bruker uansett. Røyken tar vi da med fra flyet så er han sikker på å få sitt merke.

Også står det at de tar kort der vi er, så da betaler vi med kort og tipser med dollar og Euro inntil vi får tak i EGP.

De har sikkert en eller annen ordning - ser ikke for meg at de skal gjøre det vanskelig for folk å få brukt penger. :)

Å - jeg gleder meg. :)


#13

Guava sa for siden:

Det som er upraktisk med Euro særlig til tipsing er at det ikke er små sedler. Mynter av fremmed valuta er nærmest umulig å veksle og er derfor ikke så velkomment.


#14

Slettet bruker sa for siden:

Det tenkte jeg ikke på.

Men da kan vi veksle inn euroene i egb på hotellet så får heller kursen være som den er hvis det nå blir helt umulig å finne minibank. Eller så får vi la være å tipse noen. :not gonna happen:


#15

Obelix sa for siden:

kom bare på en ting: Ei venninne av meg og familien var på all-inclusive i Egypt og de kunne fortelle at selv om alt var inkludert så var mottoet "Money talks" allikevel.
Tipset man fikk man mat fortere, drikke fortere, sengen redd opp finere osv.
Så det er sikkert greit å ha litt småmynt tilgjengelig.


#16

Skvetten sa for siden:

Små dollarsedler er gangbart hvor som helst i den arabiske verden. Det er undere som kan utrettes dersom noen dollar skifter hender.

Det er alltid minibanker rundt om som er greie å bruke. Vekslingsbyråene har noen ganger veldig god kurs dersom man trenger å veksle medbragt valuta.

Se opp for fellene på markedene, det er en pris for de lokale og en helt annen pris for deg. Ta for guds skyld ikke gud og enhver mann i hånden, de vanærer deg ved å gjøre det og det lar dem lure deg med god samvittighet. Man kommer langt med god folkeskikk, egyptere er vennlige mennesker men et fattig folk. De fleste av de som arbeider rundt om på hotellene kommer fra andre steder og bor der under kummerlige forhold.

Vær høflig og vis respekt for kulturen, da vil du få se det ekte egypt det som de fleste turister aldri ser mellom glitter og juggel beregnet på turistene.

Du bare må prøve harissa, det er en clilipasta som serveres med det meste. Beduinbrød anbefales på det varmeste og om du er så heldig at du drikker myntete under stjernene send meg en tanke.

Antibac og dopapir er viktige greier. Forlat aldri hotellet ten vil jeg råde deg til. Papir er dyrt og landet er fattig, det er ikke toalettpapir overalt på doene. Muslimer vasker seg nemlig nedentil etter toalettbesøk i henhold til de religiøse påleggene, dermed er toalettpapir unødvendig og ikke minst dyrt.

Prøv den lokale maten og nyt det at tiden går på Insj Allah, om Gud vil.


#17

Guava sa for siden:

Dopapir er en viktig ting ja. Det å få tak i skikkelig dopapir syntes jeg var vanskelig. Dopapiret på apoteker og butikker var enten pinnestivt eller så mykt at det gikk helt i oppløsning og var tilsatt parfyme.


#18

Slettet bruker sa for siden:

Dopapir? Du store - dette ble en nyttig tråd. :)
Da slenger jeg et par ruller i kofferten av det også.


#19

Skvetten sa for siden:

Det trenger du ikke, de store supemarkedene har amerikanske merker ikke noe å stresse med. Det papiret du tar med deg kan ødelegge kloakksystemet, husk du reiser til et ørkenland.


#20

Guava sa for siden:

Hvis dere skal være bare på hotellet er det sikkert bra med dopapir der, men skal dere på utflukter f.eks til Luxor er det lurt å ha med bra med dopapir. Det ene tørket med stivt papir du får av domennene utenfor de møkkete doene ved severdighetene er det lite hjelp i. Det anbefales forøvrig å gå inn på hoteller på do hvis det er hoteller i nærheten når dobehov melder seg. Doene ved severdigheter i Egypt er mildt sagt.. :kremt: møkkete og noen domenn prøver å døyve lukta med røkelse. (Sånn i stedet for å vaske :knegg:)


#21

Guava sa for siden:

Man skal vel ikke kaste dopapir i do i det hele tatt hvis det ikke er av den "gå i oppløsning" typen? Det stive som man får utdelt skal i hvert fall ikke i do. Jeg har ikke bodd på veldig fine hoteller i Egypt, men alle steder vi har vært skal dopapir i søppelbøtte.


#22

Skvetten sa for siden:

Man kan fint gjøre det på de store hotellene. Ellers er det som regel hull i bakken, der legger man papiret i en eske ved siden av. Det samme gjør man dersom man bruker toaletter på restauranter og kafèer. Lambi er et papir som ikke bør kastes i toalettene i et land som Egypt. Rett og slett fordi det er veldig tykt og man bruker veldig mye vann for å skylle det ned.


#23

Slettet bruker sa for siden:

Av alt jeg trodde jeg ikke kom til å lære denne lørdagskvelden. :ler:

Da kjøper vi dopapir når vi kommer dit. Vi bor på luksushotell, så der er det sikkert i orden. Men vi skal til Kairo og se pyramidene - da tar vi med. :)


#24

Guava sa for siden:

Jeg har bare unntaksvis vært innom store hoteller i Egypt, men hull i bakken-do har jeg likevel bare sett hjemme hos beduiner. De fleste andre steder har det vært vanlig do med "underspylingskran" og søppelbøtte ved siden av til dopapir.

Jeg har aldri tenkt tanken på å kaste dopapir i do i Egypt.


#25

Skvetten sa for siden:

Du kan virkelig glede deg til Kairo!
Jeg er så misunnelig at jeg ikke kan få sagt det. Har så lyst til Egypt igjen jeg. :drømme seg bort: Bare det at Mannen TM definitivt ikke reiser til de landene som står mitt hjerte nærmest.


#26

Skvetten sa for siden:

Det er en god del restauranter og kafèer som har hull i bakken når du kommer vekk fra turistfellene. De aller fleste reiser rundt på organiserte turer i disse landene og følgelig er standarden tilnærmet den man har hjemme (slik som vannklosett).


#27

Guava sa for siden:

Jeg er også misunnelig. Kairo er spennende. Pyramidene er noe for seg selv, men personlig likte jeg severdighetene i Luxor enda bedre.
Dere skal vel på Egyptmuseet i Kairo også? Der er det mye flott!


#28

Guava sa for siden:

Der vi fartet rundt kan vel knappest kalles turistfeller. :hehehe: Middager til 8 kr var heller regelen enn unntaket og lopper i sengene hørte med.


#29

Skvetten sa for siden:

My kind of thing!
Kamelhårstepper med husdyr som holder en varm om natten, det er herlig det. Da regner jeg med at du har sovet ute blant beduinene i ørkenen også eller? Jeg har hatt meg noen turer i diverse ørkener sammen med beduiner, noe så spektakulært altså og maten er hinsides. Glemmer aldri min første ridetur på en beduinhest. :elsker:


#30

Guava sa for siden:

Jeg har sovet i ørkenen og fikk diverse loppebitt, men ikke så mange bitt som på overnattingsstedet i Kairo.

Ørkenen er nydelig ja. Hest er ikke min greie, men kameltur i soloppgang har jeg fått med meg.


#31

Elisabet sa for siden:

Hvis du i det hele tatt er heldig og finne et supermarket. :knegg: Først når jeg var der for 3 år siden fant jeg et ordentlig supermarked der vi var. Eller så har jeg ikke funnet noe tilnærmet en dagligvareforretning engang i turistområdene vi har vært. Jeg hadde puttet et par doruller i kofferten.

Kairo. :elsker: Men jeg hadde aldri beveget meg der på egenhånd tror jeg. Har kun vært i Kairo 1 dag, men det virket rimelig kaotisk.

Og dere ble ikke dårlige av den maten? :sjokk:

Egypt er et så flott land, så dit skal jeg ta med ungene en gang, men de må bare bli litt større først sånn at de får ordentlig glede av det. Skulle jeg hatt dem med nå så hadde det vel vært å treffe på Nemo-fisk når de badet tenker jeg. Flott det og da.


#32

Skvetten sa for siden:

Nå har vi kuppet tråden, Fnatten, men kameler blir jeg pinadø meg sjøsjuk av. Fyttikatta. Det var en gang vi gikk i to dager til fots, det var innmari slitsomt men spennende.

Skal vi konkludere med at man viser aksomhet for det dårlige kloakksystemet i Egypt, medbringer toalettpapir og har neseklype med hjemmefra til de verste stedene?


#33

Elisabet sa for siden:

Og hvis en skulle driste seg på en kamel, så ikke gi fra deg kamera til noen kamelførere for å ta bilde av deg. Du får det ikke tilbake uten og betale i dyre dommer. :p Og husk på at de kamelene har mye ulumskheter på seg. En på jobben til mannen kom hjem med noe skabb-greier han slet med på beina i flere måneder etterpå etter en kameltur. Langbukse er kanskje tingen da? :nemlig:


#34

Skvetten sa for siden:

Man går da ikke i shorts dersom man skal ri på kamel :knegg: Eller dersom man skal i ørkenen, da kler man på seg for å slippe den intense heten og ikke minst solbrentheten.


#35

Guava sa for siden:

Elisabet.. Jeg har ikke blitt dårlig av mat i Egypt. Mannen min har blitt dårlig, men det var etter at han spiste på en fin restaurant.

Jeg tror ikke det er særlig tryggere å spise på fine restauranter kontra billige spisesteder hvis man er normalt forsiktig.
Egypterne som tok oss med i Kairo sa at lokale restauranter med mye folk og hvor mat grilles kontinuerlig er noe av det tryggeste. Buffeter hvor mat ligger oppvarmet lenge er nok mer risikabelt i så måte. Mannen ble syk etter en slik middag.

Mat i Egypt er jo alltid noe man skal være forsiktig med, men godt gjennomstekt er jo viktig uansett hvor man er.

Jeg brukte ikke shorts i det hele tatt i Egypt. Lange vide bukser og skjørt var mye mer anvendelig, samt et tynt sjal som kunne brukes til å deke hodet mer når det var nødvendig eller bare smart.

Barbeint i skoene gikk jeg heller ikke i Kairo.


#36

Elisabet sa for siden:

For 12 år siden var jeg lite reisevant i bl.a. Egypt. Og midt i juli i nesten 50 grader i ørkenen utenfor Kairo i shorts og t-skjorte var ikke tingen da nei. :p Veldig greit med turistbussen med aircondition ikke langt unna da, for å ta en pause nå og da. Men det har vært flere Egypt turer siden den gang.


#37

Skvetten sa for siden:

Det er ting som gjør at man får en langt bedre opplevelse når man reiser i muslimske land. Når vi viser litt respekt får vi så utrolig mye tilbake.


#38

Slettet bruker sa for siden:

Å - kupp tråd mer. :jippi:
Jeg gleder meg bare noe så sykt når jeg leser mimringen her. :D

Vi skal ikke på den mest lokale-kulturopplevelsesturen denne gangen. Det er turistmaskin de luxe, luksushotell med all inclusive, en dagstur til Kairo med skandinavisk guide og en dagstur i ørkenen til en beduinleir.

Bakgrunnen for turen er at jeg trenger sol - jeg blir deprimert hver vinter og i år har det vært en tøff høst, så det har ligget an til en enda verre senvinter enn jeg pleier å ha. Men siden drømmeprinsen er løsningsorientert av seg så ble det da påfyll med dagslys.

Også har vi med ungene - så da blir det gjerne sterkt badeorientert ferie.

Men noe lokalt blir det jo. Vi må jo inn til en eller annen by og gå på basar og se oss litt rundt. Og jeg må se pyramidene. Det har vært et ønske siden jeg var liten jente. :) Turen vi blir med på går innom det egyptiske museum også, og siden minsten har hatt om Egypt på skolen i høst så blir det sikkert stort å se mumier. :)

Jeg har satt bukser og gensere på lista også. Det er sikkert smart uansett, for det er vel kaldt på kveldene på denne tiden av året.

Bruker kvinner sjal på hodet? Er det like greit med caps eller skal det skjule håret eller noe sånt?


#39

Guava sa for siden:

Caps gjør ikke samme nytten som sjal og vil nok bare gjøre at du tiltrekker deg mer oppmerksomhet. Sjal er nødvendig i moskeer og koptiske kirker, og praktisk også andre steder hvis du vil unngå kommentarer bak ryggen osv. Jeg synes det å shoppe i Kairo er veldig mye bedre med skjørt og sjal enn uten. På turen dere skal ha blir det vel knapt nødvendig å tenke på.

I ørkenen er tynt sjal praktisk for å beskytte seg mot sandstormer. Selv om det er aldri så stille kan det komme virvelvinder og skape skyer av sand og det er ubehagelig.

På denne tiden av året kan det bli kaldt og Kairo er som oftest kaldere enn Hurghada.

Singlet ville jeg heller ikke brukt annet enn på stranda eller hotellet.


#40

Slettet bruker sa for siden:

Skjørtet skal da være litt lenger enn de jeg pleier å svinse rundt i antar jeg? (Midt på låret ca) :gruble:
Jeg har et langt et som rekker ca til anklene - slenger det i kofferten jeg, i tilfelle vi finner på noe. Tror nok jeg har et sjal også ett eller annet sted. Ville jo vært uendelig teit å sitte i Egypt med futt i kroppen til å reise på tur også kan vi ikke dra noe sted fordi mor har insistert på å kle seg som en vestlig bimbo. :)

Hvorfor skal man ikke gå barbeint i skoene forresten? Gjør det bestandig jeg - såsant det er vær til det? Bør man ha sokker i sandalene? :sorry domm - men jeg spør i vei jeg:


#41

Guava sa for siden:

På hotellområdet og på stranda er alle klesdrakter lov (regner med at det ikke er særlig lurt med bikini i restaurant). Akkurat i Kairo ville jeg ikke gått i hverken singlet eller skjørter midt på låret, men hatt et som var sidt. Det med sokker i sandalene synes jeg er praktisk i byer fordi det er så skittent der. Skal man gå i basarer i Kairo så kan man plutselig komme inn i slaktergater hvor blod renner i gatene. Skal du på dagstur vil dere nok sannsynligvis blir sluppet av på steder uten slaktere, men selv i Khan el khalili (turistifisert basar i Kairo) er det ganske så skittent på gata.


#42

Slettet bruker sa for siden:

Aha! :lyspære:
Takk for forklaring. :)

Bikini i restaurant er ikke akkurat helt meg. Jeg spiser ikke middag på restaurant uten mascara, lebestift og håndveske. Og jeg har ikke en eneste håndveske som er pen til bikini. ;)

Nå fikk det meg forresten til å tenke på at det kanskje var det de mente med at det var omkledning til middag på nabohotellet - man skal komme i klær og ikke i bikini? Jeg tenkte at det var lurt å ha med seg noen pene antrekk jeg. :blånn:


#43

Slettet bruker sa for siden:

Menneh - hvorfor reiser han ikke dit du vil? :gruble: Er'n sær eller?


#44

Obelix sa for siden:

Nå er det like før jeg driter i verandautbygging til sommeren og bestiller tur til Egypt istedenfor.


#45

Slettet bruker sa for siden:

Asså - det bare regner i Norge likevel. Du trenger tur mer enn den verandaen. :friste:


#46

Elisabet sa for siden:

Jeg anbefaler ikke å reise dit i juli. Forferdelig varmt. Men det var kanskje nå du tenkte på? Reiser du nå så har du ikke pengene til veranda, og dermed blir den utsatt uten at du trenger å tenke noe mere på det. Egypt kan anbefales.


#47

Obelix sa for siden:

Det må nok bli til sommeren og vi trenger større veranda også.
Vi likte godt Tunisia i fjor og kunne godt tenkt å fått med oss både Marocco og Egypt.
Ørkentur med overnatting fikk vi ikke til, så det står høyt opp på lista. Ihvertfall min.

krysser fingre for at mannen får en klekkelig bonus på vårparten : det er lov å håpe selv i disse finanskrisetider:


#48

Skvetten sa for siden:

Jeg elsker den arabiske delen av verden, det gjør ikke han. Men ellers er det jeg som sier hva jeg ønsker meg og det får jeg. Så ja, han er litt sær men han kommer nok tilå kapitulere på det området også kjenner jeg ham rett. Det er et par ting han ikke er god på å motstå, seiling er en av dem og dermed seiler Tunisia opp som en strålende kandidat. :knegg:


#49

løve70 sa for siden:

Smilefjes: Hvor hen i Egypt er det dere skal reise? Vi skal nemlig også reise til Egypt snart, til Makadi Bay. Må si jeg er spent, har kun vært i Kairo og da ble jeg syk så det holdt.


#50

Isolde sa for siden:

Tenkte jeg skulle tipse om at alle store dagligvarebutikker her i norge har rense gele på små flasker til rundt 25kr. Disse er geniale til å ha i lommen når man skal desinfisere seg. Mye mindre enn antibac flaskene og og lettere enn serivettene. Meny har det ihvertfall, og har til og med sett det på Kiwi.


#51

Elisabet sa for siden:

Den sjekket jeg ut hos svigermor senest i dag, og den er akkurat 100ml, så da får en den med i håndbagasjen på flyet også i sånn blank plastpose gjennom sikkerhetskontrollen.


#52

Isolde sa for siden:

Jeg har faktisk tenkt å kjøpe meg en sånn flaske snart for å ha i lommen i barnehagen. Har ikke mulighet til å bli syk nå så jeg må være ekstra forsiktig. 5 uker i praksis og jeg har lavt immunforsvar på grunn av andre ting.


#53

Slettet bruker sa for siden:

Det er dit vi skal! Reiser på torsdag, når reiser dere?


#54

løve70 sa for siden:

Vi reiser ikke før på torsdag om to uker. Blir spennende å høre hvordan dere har hatt det...Hvilket hotell skal dere bo på? Vi skal bo på Grand Makadi (Ving).


#55

Slettet bruker sa for siden:

Haha - vi skal på samme hotell som dere. :)
Men vi møtes på turen da - vi reiser jo hjem igjen torsdag om to uker.
Jeg har nettopp sjekket værvarselet - det ser nydelig ut. :gledermegsåjegharvondtimagen:


#56

løve70 sa for siden:

:)
Får satse på at vi har valgt et bra hotell da! Det ser ihvertfall fint ut så langt jeg kan se. Skal bli deilig med litt sol og varme!

God tur :)


#57

Slettet bruker sa for siden:

Da er vi psa plass og jegkloener med iphonen til droemmeprinsen for aa hilse dere kjære venner hjemme. Dette er utrolig. Dette er luksus psa brutalt nivåa. Egyptere er meget behagelige mennesker. Vi faar stell som konger og dronninger. Det er aaa vakkert her at fy og det er varmt og godt. Jeg ligger i sola i bikini. Jeg drikker vin til nydelig mat. Barna fast gaver overalt og droemmprinsen ble invitert psa gratis whisky av egyptisk opprinnelse av venner vi har vunnet fordi vi liker aaa tipse skikkelig... Til de som skal hit senere-ta med pene klaer det er omkledning til middag. Store klemmer fra Egypt. :)



#59

Skvetten sa for siden:

Så godt å høre at du koser deg, Smilefjes. Fryder meg på dine vegne. :klemmer:


#60

Obelix sa for siden:

Det hørtes bra ut Smilefjes.
Kos dere videre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.