Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Floridaferie - hvilket budsjett setter man opp?

#1

tinkadott sa for siden:

Mannen her drømmer om ferie til Florida etterhvert, og jeg kjenenr jeg er noe usikker. Mest pga at jeg synes det ser vanskelig ut å gjennomføre det uten å minst bruke 80 000 på 2 voksne og 3 barn (da ca 6,8,11 år). Noen som har vært der og vil dele litt erfaringer? Vi ser for oss ca 2 uker leiehus, evnt en tredje uke med leiebil og hotell. Leiebil må man han alle tre ukene sikkert. Hvor mye regner vi med i lommepenger? Ser at vi i alle fall må regne med 30 000 fra Oslo i fly, fort at det blir dyrere om billigste bill er solgt....

Kan noen forandre overskriften til fLoridaferie? tydeligvis treig L tast her..


#2

Bokormen sa for siden:

Det er dyrt ja. Jeg har aldri vært i USA med barn, men mannen og jeg brukte i alle fall masse penger bare på mat. Vi har lyst på en slik tur som du skisserer etter hvert, og da regner jeg med at det vil gå mye penger bare til småtteri, litt må man jo skeie ut. :jupp:


#3

Obelix sa for siden:

Noen jeg kjenner var tre uker i sommer og jeg synes de snakket om at alt kom på ca.120.000. Tre voksne og tre barn og seriøs shopping.
De hadde hus og bil hele tiden.

De var dog ikke bare i Florida, men kjørte litt rundt om.


#4

tinkadott sa for siden:

120.00 er 40 000 mer enn jeg håper vi trenger. Tenker at vi må regne i alle fall 80 000,- men ha 10 000 i bakhånd kanskje?


#5

Obelix sa for siden:

Aner ikke jeg, men bare en to ukers sydentur for fire personer kan jo glatt komme opp i 50-60 tusen.


#6

tinkadott sa for siden:

sant nok. Med alt kom vel tyrkiaturen vår i sommer på 50 000 den og.


#7

Slettet bruker sa for siden:

:sjokk:

Oj - det var dyrt!
Vi har hatt ikke-charter-ferie de siste to årene. Det har ikke kostet i nærheten av sånne summer, og da har vi hatt leiligheter med flere soverom, egne kjøkken osv. Ett år i Italia og ett i Frankrike - selv ikke med Eurodisney ble det i nærheten av så ille.

Er det charter som er så dyrt eller er det dyrt på stedene eller hva?


#8

Storm sa for siden:

Jeg anbefaler deg å sjekke ut www.supersaver.no for billige flybilletter. Broren min er helfrelst, de reiser masse og flyr alltid billig.

Mitt tips: Dropp Key West/ the Keys. Det høres eksotisk og spennende ut, men var ikke verdt turen. Key West er koselig nok, men det er mye annet jeg heller ville prioritert. Som noen dager på Miami beach. :D


#9

tinkadott sa for siden:

Charter: tyrkia på Sunwing resort og spa hotell 33 000 med mat. Leiebil 3 dager 2000, Lommepenger ca 1000 per dag: 14000.

Ergo, fort 50 000.

Guardamar, Spania. ble 20 000 inkludert flott leilighet med basseng, ny leiebil 2 uker, fly. 18 000. samt lommepenger.

Begge turene var for 2 voksne og tre barn.


#10

Bærekraftig sa for siden:

Henger meg på denne. Vet du om noen nettsider som leier ut hus?


#11

tinkadott sa for siden:

vi har sett mange hus på finn, og har to harde kandidater der. Der linkes det og til tips om leiebiler etc inne på husannonsene. tror vi har landet på leiebil i to uker og kjøre rundt i ei. da er det kanskje best å kjøre rundt først, så ha huset de to suiste ukene? 8i tilfelle mye shopping de ukene en er i ro, så slipper man å¨ha alt i bilen?


#12

Obelix sa for siden:

Charter er dyrere ja. Vår tur til Tunisia i sommer kom på ihvertfall 40-45 lapper. Ikkecharterturen til Kreta i fjor ble noe billigere.
Det koster fort 25-27.000,- for reise og hotell. Siden ejg ikke gidder spare penger i ferien blir det fort litt kroner.
Det er helt klart billigere å bestille bosted selv.


#13

Slettet bruker sa for siden:

Det var det som gjorde at vi valgte å droppe charterreise. Vi ville heller ha hvert vårt soverom, ikke så mange gjester, utsikt osv.

Var på rivieraen i sommer, samt noen tyske byer, et par dager i Paris og på besøk hos venner i sør Tyskland. Flotte hoteller hele veien med unntak av et noe rimelig hotell på Eurodisney, rålekker leilighet med private forhold i superklassen og utsikt over hele rivieraen - vi brukte vel runt 35 - 40 på hele greia inklusive lommepengene. Og det var fordi Eurodisney kom på syv tusen det ble såpass. Og jeg synes da vi fikk mer ferie ut av det enn den ene gangen jeg var på Kreta.



#15

tinkadott sa for siden:

det er det huset vi snakker om å booke ;) Har faktisk vært en del i kontakt med dem, virker som et koslig par! :)


#16

GinaK sa for siden:

Først så vil jeg spørre; får barna permisjon fra skolen i 3 uker eller skal dere reise i sommerferien?
Jeg drømmer litt om å dra ifm. høstferien og tror vel at storebror får permisjon i en uke - men får han fri i 2 uker, tro??

Onkelen min har et rekkehus i Orlando så vi har også såvindt luftet tanken på en Florida-tur men den lange flyreisen med minst et flybytte og lange ventetider gjør at jeg er usikker på om dette er noe for 3 åringen her, som vil være minst 4 år når vi isåfall drar... :o Tror det er smart å vente etpar år, jeg..
Det koster også masse penger og mht. Disneyworld og karuseller så kan han vel ikke kjøre så mye der heller - pga høyde for å kjøre karusellene... og så var det disse lange karusell-køene jeg har hørt om....

Iallefall koster det minst 23.000,- for oss med fly to uker ifm. høstferien.
Leielbilen koster ca. 7.500,- om det stemmer på Hertz. (Synes det var lite, jeg...)
Vi får leie leiligheten til 4.500/uken så da blir det rimelig nok det, selv om alt i alt så koster det hele masse penger.
Aner ikke hva man må regne med å bruke pr. dag!? På vanlig charterferie har vi beregnet 1.000,-/dagen men det går vel endel mer penger på dager i Disneyworld og sånt...

Ikke så mye til hjelp altså, jeg bare tenker litt høyt ift. om vi skulle tatt en sånn tur....
Lykke til med planlegging. Det er jo litt gøy, bare det å planlegge/sjekke. :nikker:


#17

tinkadott sa for siden:

Vi reiser i vinterferien, samt 2 uker fri før / etter. Alt selvfølgelig avhengig av om vi får fri fra jobb. Det er der problemet ligger. Mine barn har vært tatt ut av skolen 3 dager en gang før, og 1 dag i år. læreren sa at det nok ikke ble problem da de klarer seg bra på skolen, og rektor kan gi fri i opptil 2 uker. De får lekser med seg som skal gjøres, jeg håper dog vi kan få de en uke før, så vi kan gjøre unna en del hjemme og slippe å ha med så amnge bøker på ferie.

Vi ser etetr raske søk at om vi får til det vi tenker med tanke på fly og bestilling, så går det 30 000,- der. Hussetter vi av 5000,- per uke. Da har vi 45 000,- Så er det lommepenger 1000 x 21 er 21 000. samt leiebil 10 000. Totalt 76000,- Og så tenker jeg at vi må ha en slump til attåt, kanskje regne 85 eller 90 000? det er dyrt ja....


#18

Matir sa for siden:

Å nå fikk jeg og lyst til å reise :)
Spennende tråd!!!


#19

Olvina sa for siden:

Eg kan tipse om å bruke USA-spesialisten. Vi brukte dei for eit par år sidan, og dei var superhjelpsomme på alle måtar. Vi leigde hus privat, men kombinerte med diverse avhopp på flyreisene, med hotellovernattingar hist og her + leigebil som vi henta den eine staden og leverte ein annan. Vi fortalde korleis vi ville ha det, og dei bestilte alle billettar, booka overnattingar i områda vi ynskte og fiksa bil og barnesete og det heile. Veldig fornøgde med jobben dei gjorde.


#20

petra sa for siden:

Vi har feriert endel i Florida og da flere ganger i Orlando. Du må nok regne med mer en 1000 kr i lommepenger pr dag. Det koser veldig mye å komme inn i parkene også. og siden dere er 5 ryker flere tusen der. Og der må du også regne med mat og drikke. Får ikke ta med egen mat og drikke der tror jeg. Vi fikk ikke det sist gang måte sette det igjen ved inngangen. Kanskje det er lurt å korte ned til 2 uker og 2 dager? da blir det endel mindre lommepenger, for Orlando er virkelig verdt et besøk.
Shopping der borte er jo helt vilt! Masse billig, men maten er dyr. nesten like dyrt å spise ute som å ordne det selv.


#21

Olvina sa for siden:

DisneyWorld består av fleire ulike temaparkar, og alle parkane har masse å vere med på/sjå på for folk i alle aldrar. Ein ikkje følge dei mest halsbrekkande karusellar for å ha det kjekt der, altså! Dei mest populære attraksjonane er det forresten ei slags køordning på. Ein stikk innom og får billett, og på den står det innanfor kva tidsrom det er din tur, så er det berre å innfinne seg i tide. Vi var der i høgsesongen, og det er definitivt ikkje køståing som er inntrykket vi sit igjen med, sjølv om litt sjølvsagt må påreknast.

Eg vil i tillegg anbefale SeaWorld, med delfinshow, mating og klapping av delfinane (om du er heldig), spekkhoggarshow (plasser deg langt bak om du ikkje vil bli våt!) og alt det andre som er der. Definitivt høgdepunktet for vår sin del.

Når det gjeld å få fri frå skulen, det er mogeleg at det er ulike reglar ute og går, men på vår skule er det mogeleg å få permisjon inntil 10 skuledagar. Dersom det er behov for fleire fridagar enn dette, blir eleven skreve ut av skulen i den aktuelle perioden. Det er ikkje skuleplikt i Norge, men undervisningsplikt. Det betyr at foreldra tek ansvaret for opplæringa. Dette er ikkje noko problem dersom ein samarbeider med lærar, og syr saman eit opplegg som enten skal gjennomførast i løpet av turen, eller som vi har gjort, jobba litt dobbelt og teke alt før vi har reist.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.