Tuppen sa for siden:
Noen som har en god oppskrift de vil dele? :blafre:
Litt sent ute - tenkte å lage det i morgen, men tror/håper jeg har alt som skal være i. :sparke:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tuppen sa for siden:
Noen som har en god oppskrift de vil dele? :blafre:
Litt sent ute - tenkte å lage det i morgen, men tror/håper jeg har alt som skal være i. :sparke:
Dinochef sa for siden:
Denne er veldig god, har selv oversatt og tilrettelagt oppskriften fra fransk.
Tove sa for siden:
Teofelia lager verdens beste! Spør etter hennes oppskrift anbefaler
Tuppen sa for siden:
Takk for svar - da blir det hjemmelagd dessert i morgen.
Marge sa for siden:
Jeg har to oppskrifter som begge er fantastisk gode:
Cattelins sjokolademousse: (4 personer)
3 dl kremfløte
1/2 dl ferdigkokt kaffe
100 g mørk kokesjokolade
1 eggeplomme
Sjokolademousse: (4 personer)
3 egg
100 g mørk kokesjokolade
3 dl kremfløte
:nam:
Teofelia sa for siden:
Så hyggelig, Tove. :)
Sjokolademousse
Denne oppskriften er til ca. 5 posjoner
Ingredienser
4 stk. eggeplomme
1 dl melis
200 g kokesjokolade
ca. 1/2 dl sterk kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
en knivsodd salt
3 ss likør, evt. juice
Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.
Smelt sjokoladebiter i varm kaffe. Sjokoladen må ikke røres i før den er helt myk. Tilsett flytende sjokolade i eggedosisen.
Rør forsiktig inn pisket kremfløte og eggehviter som er stivpisket med en knivsodd salt. Smak til med likør, som vendes forsiktig inn i blandingen.
Anrett sjokolademoussen i serveringsbolle eller i porsjonsskåler. Avkjøl minst 2 timer før servering. Oppskriften kan gjerne dobles eller tredobles for servering til mange gjester.
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.