Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Oppskrift på sjokolademousse ønskes

#1

Tuppen sa for siden:

Noen som har en god oppskrift de vil dele? :blafre:

Litt sent ute - tenkte å lage det i morgen, men tror/håper jeg har alt som skal være i. :sparke:



#3

Tove sa for siden:

Teofelia lager verdens beste! Spør etter hennes oppskrift anbefaler


#4

Tuppen sa for siden:

Takk for svar - da blir det hjemmelagd dessert i morgen.


#5

Marge sa for siden:

Jeg har to oppskrifter som begge er fantastisk gode:

Cattelins sjokolademousse: (4 personer)
3 dl kremfløte
1/2 dl ferdigkokt kaffe
100 g mørk kokesjokolade
1 eggeplomme

  1. Ha kaffen i en kjele, la sjokoladen smelte langsomt i kaffen. Ikke for sterk varme.
  2. La sjokoladekaffen avkjøles, rør i en eggeplomme.
  3. Visp fløten omtrent som til bløtekake
  4. Bland kremen og sjokoladekaffen forsiktig
  5. Hell opp i en skål og sett i kjøleskapet. Server tidligst etter to timer.

Sjokolademousse: (4 personer)
3 egg
100 g mørk kokesjokolade
3 dl kremfløte

  1. Smelt sjokoladen i et vannbad (legg sjokoladen i en skål som får plass oppi en kjele. Det skal kun være vann i kjelen.) Evt. smelt sjokoladen direkte i kasserollen sammen med et par spiseskjeer vann.
  2. Visp fløten som til bløtekake
  3. Skill eggeplommene fra hvitene. Ta så halvparten av hvitene og pisk dem stive.
  4. Visp eggeplommene luftige, bland de sammen med den smeltede sjokoladen.
  5. Bland kremen forsiktig med sjokoladen.
  6. Rør forsiktig inn eggehvitene.
  7. Sette kaldt minst en time før servering.

:nam:


#6

Teofelia sa for siden:

Så hyggelig, Tove. :)

Sjokolademousse

Denne oppskriften er til ca. 5 posjoner
Ingredienser
4 stk. eggeplomme
1 dl melis
200 g kokesjokolade
ca. 1/2 dl sterk kaffe
3 dl kremfløte
4 eggehviter
en knivsodd salt
3 ss likør, evt. juice

Fremgangsmåte
Pisk eggedosis av eggeplommer og melis.

Smelt sjokoladebiter i varm kaffe. Sjokoladen må ikke røres i før den er helt myk. Tilsett flytende sjokolade i eggedosisen.

Rør forsiktig inn pisket kremfløte og eggehviter som er stivpisket med en knivsodd salt. Smak til med likør, som vendes forsiktig inn i blandingen.

Anrett sjokolademoussen i serveringsbolle eller i porsjonsskåler. Avkjøl minst 2 timer før servering. Oppskriften kan gjerne dobles eller tredobles for servering til mange gjester.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.