Hyacinth sa for siden:
Jeg har fått noen flasker olivenoljer fra Italia. Dessverre skjønner jeg ikke hva som står på dem. Det er tre ulike oljer i en gavepakke. Jeg skulle gjerne visst forskjellen på dem, sånn at jeg kan planlegge bruksområdene. Alle er av merket Anfosso (også en balsamico di Modena (den skjønner jeg selv.)
-
Tumai Olio Extra Vergine (det skjønner jeg, bortsett fra Tumai, men det er kanskje merket?). Denne er den eneste med engelsk oversettelse på baksiden: Superior category olive oli obtainet directly from olives and solely by mechanical means. (Hva er solely?)
-
Tumai monocultivar Taggiasca Olio Extra Vergine di Oliva. Prodotto da olive di varieta. TAggiasca sane e mature nel proprio frantoio. Olio d'olivia di categoria superiore ottenuto direttamente dalle olive e unicamente meddicante procedimenti meccanici. Conserva in luogo fersco e asciutto lontano dalla luce e da fonti di calore.
-
Så kommer den jeg er aller mest spent på. Det sies at denne er så god at den kan brukes som likør (?): Anfosso. Oleum salutis fructos. Liquor d'Ulivo. Olio extra vergine di oliva D.O.P. Riviera Ligure. Og så et nummer. Riviera dei Fiori.
Denominazione di origine protetta. Olio d'olivera di categoria superiore ottenuto direttamente dalle olive e unicamente mediante procedimenti meccanici. Garantito dal minostero delle politiche agricole, alimentari e forestali ai sensi dell'art. 10 del regolamento ... og så et nummer.
Autori a pibblica di controllo camere di commercio di Genova, Imperia, la spezia e savona, cultivar prevalente taggiasca reg... nummer igjen. Olio Imbottigliato dal produttore all'origine conservare in luogo fresco e asciutto lontano dalla luce e da fonti di calore. Confezionato da olio anfosso SAS via iv novembre 99 valla di oneglia
Ja, det er særlig den siste jeg lurer på. Har mest lyst til å åpne alle og smake, men da holder de jo seg ikke så godt.