Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gryterett med mandler og aprikos

#1

DM sa for siden:

Brun 500 g rent kjøtt (kalkun, svinefilet, lam eller kylling) lett i smør og legg til side på et fat.

Fres så:

* 1 grovhakket løk
* 3 fedd hvitløk
* 2 ts spisskummen
* 3 ts koriander

Ha kjøttet tilbake i gryta, sammen med

* 4 gulrøtter i relativt store biter
* ½ liter god buljong eller kraft
* 150 g tørkede aprikoser i biter
* 1 neve skållede mandler, eventuelt grovhakkede
* (aspargesbønner)
* litt revet ingefær

Kok opp og la surre på lav varme under lokk i ca 45 minutter. Mot slutten av koketiden kan tilsettes:

* frest sjampinjong.

Jeg serverer den med brokkoli og brun ris ved siden av.

(Den blir melkefri med å bruke ghee eller cocosa å steke i istedet for smør)


#2

Claire sa for siden:

Ååå, denne så nydelig ut. Må testes ut.


#3

nolo sa for siden:

Denne skal definitivt prøves!



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.