Jentene mine har aldri vært særlig glad i grønnsaker. Nå kan det derimot virke som de begynner å bli litt mer åpne for å smake, og jeg vil gjerne utnytte dette så godt jeg kan. Ingen av dem er spesielt glad i kokte grønnsaker, rå faller som regel mer i smak. Nå ista kuttet jeg opp en gulrot i staver til tvillingene som mellommåltid, og sannelig gikk den ikke ned på høykant. :juble:
Noen som ha tips til hvordan jeg får ungene til å bli mer variert i grønnsaksveien, få de til å tørre å smake på mer, osv.? Kom gjerne også med tips til mer utradisjonelle grønnsaker som unger kan like, vi har til nå ikke hatt den helt store variasjonen her i huset.
Her i huset går sukkererter (sånne runde, ikke de flate) som godteri. Babyagurker er også en hit (de har begynt å selge slike miniagurker (knaskegurker?) i fempakninger i større matvarebutikker. Slike knasker han på støtt og stadig.
Snuppa spiser mye mer av de grønnsakene hun selv har vært med å å tilberede. Så når vi lager middag så står hun ofte for oppdeling av grønnsakene. Hun får de grønnsakene som ikke er altfor harde og en helt vanlig kniv. Da spiser hun mer enn om hun bare får det servert.
Sukkererter, minigulrøtter og cherrytomater er godt både som mellommåltid og til matpakka :) Kålrabiskiver stukket ut med små pepperkakeformer er også kanske populært.
Jeg har ei lita ei som elsker grønnsaker.
Hun spiser alt, og spiser heller grønnsakene enn det andre på middagsfatet:nikker:
Og en av favorittene er brokkoli faktisk, og grunnen til det er at hun syns det ser ut som ett lite tre :fnise: "se mamma, æ spise ett heilt træ æ" :lol:
Jeg har bestandig hatt friske grønnsaker til middagen, noen ganger kokt , noen ganger wok'et, og spiser også alt sånt selv også. Men det skal jo se godt ut da, bruker aldri sånne frosne pakker med brokkoli og erter og gulrøtter, smaker jo bare fælt av det. Mormor bruker det og da spiser hun ikke grønnsakene :lol:
Det er en ting hun ikke er så glad i, og det er salatblader, isbergsalat f.eks. Men spiser jo alt annet så da er ikke det noe å bry seg om. Tomater kan hun spise som andre spiser epler, og sukkererter er bestandig en suksess:riktig:
Ett tips er agurk, gulrot, brokkoli og blomkål i strimler og lage dip til. Det er jo veldig godt da.
Grønnsaker til forrett. Sett grønnsakene på bordet mens du lager ferdig resten av middagen. Kanksje ikke så bra for bordskikken, men veldig bra for inntaket av grønnsaker.
ungene mine vil helst ikke spiser grønnnsaker, men når jeg blander de sammen med ris de spicer alt, jeg woker gulrøter, brokoli, erter og mais eller paprika, squash, aubergine og rødløk og legge de til risen når den er ferde. Det med dipper til funker ikke her, ungene liker ikke majones eller ketsjup. Har set mangen ungene som spicer alt fra talekene sinne med masse ketsjup over alt.
Vi setter ofte frem grønnsaker før middagen, både rå, dampet, litt stekt eller kokt få minutter, så de fortsatt er crispy, det pleier å forsvinne kjapt. Og hvis jeg også setter frem en skål med rømme/creme fraiche/yoghurt naturell som de kan dyppe i så går det enda raskere unna.
Forresten så sliter jeg litt med det samme. Men cherrytomater, paprika, gulrøtter og andre rå grønnsaker pleier gå ned mellom måltidene. Så han spiser fint lite av dette til selve maten (liker ikke at ting er veldig blandet).
jeg ha prøve noen gode tips fra en magasin vi har på job, (meny) og fikk det til!!!! de har spist en salat med bønner og masse andre ting!! og i går spiste eldste to gullerøter fra happymeal sin på macdonals!!,, there is ligth at the end of the tunel!!
Mine liker ingenting fancy, og de liker forskjellige ting. Så jeg lager et stort fat, eller flere små skåler, med "rene", gjerne rå, grønnsaker. Det ser pent ut også. Så forsyner de seg med de sortene de liker. Innimellom dytter jeg litt for å få dem til å smake på en ny sort. Særlig om jeg vet at det er i sesong og virkelig er veldig godt (rå blomkål på høsten, når den er sånn nesten søt-sterk og deilig).
For noen grønnsaker, som tomater, så smaker økologisk veldig, veldig mye bedre enn vanlig. Det var sånn storebror fikk smaken på det. Han liker fortsatt ikke vanlige tomater, men spiser gjerne smaksrike cherrytomater og lignende.
Det som som oftest står på bordet er 3-4-5 av de følgende::
Etter at de har startet å lage masse forskjellig festlig mat i barnehagen, så er minsten også blitt flinkere til å spise grønnsaker, regner med at det er fordi det er hyggelig å lage mat selv, sammen med mange andre barn, og spise den sammen med de.
Bra for oss!!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.