Neste lørdag skal jeg lage et lite og superlettvint tapasbord til sambos bursdag. Vi blir seks voksne.
Tenkte lage;
kjøttboller ( med tomatsaus?)
empanadas med chorizo
dadler i bacon + hva mer??? noe kjøtt, da ingen er fiskespisere...
foccacia
potetbåter
aioli
oliven
har et par pakker ridderheims blanding artisjokker/soltørka tomat/div og en med ostefylte småchilli
Ost????
Spørsmålet er vel egentlig om noen har et tips til en liten og enkel kjøttrett til. Det må være noe som ikke tar lang tid og som er greit å lage, da jeg er mer eller mindre handikappa om dagen og orker ikke gjøre så masse....
Og trenger jeg egentlig noe ost ved siden av? Tenkte vel evt bare ha en god brie og edamer i terninger.
En ting som er lett å lage selv og som er supergodt er vestlandslefser som du fukter og smører med smørost, gjerne en naturell, og spekeskinke. Kanskj eogså litt krydder og purre eller vårløk.
Rull sammen, fest tannpirkere bortetter, og del opp.
Helst tannpirkere uten mintsmak da ;)
Har litt lite cash om dagen, så siden jeg er eneste som liker manchego av de som kommer, utgår det... men tenkte på lefseruller, enten med spekeskinke eller røkelaks. Det er absolutt nam.
Sjampinjonger er det også bar emeg som spiser... innmari kresne folk som kommer. :lol: Lettvint skal det ikke være å gjøre alle til lags nei...
Tapas på norsk blir det vel.. eller kall det fingermat eller småretter... jeg er ikke ute etter autentisk spansk her. Det blir litt mest av det jeg har i huset.
tomatsaus til kjøttbollene er godt, eller hvorfor ikke rett og slett et glass tacosaus? Det synes jeg er godt, ikke akkurat spansk, men godt og utrolig lettvint.
Ellers kan du jo lage en omelett, tortilla med eller uten potet i, kanskje paprika, løk og skjære opp i firkanter.
Server yoghurt naturell og sweet chili til kjøttbollene.
Anbefaler å tilberede dem med hvitløk, chilli og litt olje i halve/kvarte deler i ovnen, og servere med hvitløksbrød.
Tusen takk for alle tips. Skal dele med sambo og høre hva han ønsker seg. Tar forøvrig gjerne imot flere, om jeg ikke burker de nå er de garantert gode å ha til senere!!!
Smør Castello på en lefse , legg over Rucola, legg en lefse til over.
Stekes i panne til osten er smeltet. Går fort alstå, så må stekes rett før servering.
Skjær lefsene i trekantbiter.