Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvilken megler anbefaler dere når vi skal selge?

#1

Dixie Diner sa for siden:

Vi begynner salgsprosessen denne uken, og vil ha anbefalinger. Har aldri solgt før, så vi er ganske ferske på dette her. Noen tips?


#2

Pelen sa for siden:

Jeg vet ikke hvilke som er flinke der dere bor, men IKKE bruk Notar.


#3

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Uansett: Ta kontakt med en fire-fem forskjellige meglerkontorer og be om befaring/verdivurdering/salgstilbud fra dem alle sammen. Sammenlign hva de har å si. Hvis én av dem skiller seg veldig fra de andre når det gjelder anslått salgspris, styr langt unna vedkommende.


#4

Marit K sa for siden:

De gikk vel konkurs en gang før jul, gjorde de ikke?

Vi skal bruke DnBNOR, fordi vi har hørt mye positivt om de. Men det kan vel sikker variere fra kontor til kontor. Sandnesområdet vet jeg lite eller ingen ting om, dessverre.


#5

banana sa for siden:

Er det ikke borettslag, da? De selger det vel for dere, de har meglerfunksjon? Jeg hadde aldri giddet å bruke en ekstern megler for en borettslagleilighet.


#6

Dixie Diner sa for siden:

Gjør de? Dette er helt nytt for meg, jeg tror ikke mannen heller vet om det, så takk for tipset. Jeg skal høre med styreleder og diverse. :)


#7

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Det er bare noen av de større borettslagene som har meglertjenester (enten internt eller outsourcet).


#8

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Morselskapet er konkurs og over halvparten av de individuelle Notar-kontorene har enten mistet bevillingen eller gått konkurs for egen maskin, men noen kontorer driver fortsatt videre, mer eller mindre uavhengig. Jeg tør gjette på at disse stort sett enten vil gå dukken eller kvitte seg med Notar-navnet innen overskuelig framtid.


#9

løve70 sa for siden:

Tidligere kunne man bruke borettslaget som megler. Det gjorde vi da vi solgte vår borettslagsleilighet (i Sandnes), for noen år siden. Jeg vet ikke hvordan det er nå.


#10

Marit K sa for siden:

Ah, takk for oppklaring.


#11

Ru sa for siden:

Vi er i ferd med å innhente tilbud nå, og ber om tilbud fra Aktiv Eiendomsmegling (de er dyre), Sparebank1/Eiendomsmegler1 og Stor-Bergen. Sistnevnte er boligbyggelagets egen eiendomsmeglertjeneste, og kjenner markedet for vår type leilighet best.
Ellers vurderer vi å legge ut selv og bare ha advokatbistand til kontrakt etc.


#12

Tjorven sa for siden:

Noen boligbyggelag har egen meglertjeneste. Vi bor i OBOS-leilighet, og de har det. De er jo spesielt gode på dette med forkjøpsrett og slikt, men det er alldeles ikke sikkert at vi kommer til å bruke dem om vi skal selge en gang i fremtiden.

Det viktige er å innhente tilbud fra flere meglere. Mange av selskapene sliter økonomisk nå, så det skal være mulig å presse dem på pris.

Da vi solgte i fjor, så valgte vi en megler som mannen min kjente privat. Vi visste at han var en ryddig person som holdt det han lovet. En del eiendomsmeglere er jo ikke akkurat de som er enklest å stole på.


#13

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg tviler egentlig på om borettslaget vårt har egen megler siden alle leilighetene jeg har sett til salgs her i blokkene har vært gjennom eksterne meglere. Dessuten vil jeg ha noen som er flinke, jeg er så engstelig for å ikke få solgt. :skremt:

Jeg skal sjekke opp alt, ringe rundt. Dette er grusomt spennende, nervepirrende. Synd vi må selge før vi kan kjøpe hus, det stresser meg litt, men det går nok fint.


#14

Ru sa for siden:

En annen fordel med å innhente tilbud fra flere, er jo å se evt. variasjon i prisantydning.


#15

Aiza sa for siden:

Prøv å få tak i gamle prospekter fra andre i blokken. Og når det blir laget prospekt / annonse på nett, be om å lese korrektur før den går i trykken. Som tidligere borettslags leder har jeg sett svært mange feil samt rett og slett dårlige prospekt/ annonse på nett de siste 5 årene. For eksempel så nevner de ikke innlysende positive ting om nærmiljøet, utemiljøet osv. Oppegående folk jeg kjenner har hatt pinlig dårlige prospekt, sannsyngligvis fordi de har stolt fullt ut på at megler gjør en god jobb.


#16

Dixie Diner sa for siden:

Takk for verdifullt tips! :)


#17

Kjøkkenskriveren sa for siden:

Ja, det bør man ikke stole på med mindre man kjenner megleren personlig. Og helst ikke da heller.


#18

Stompa sa for siden:

Det er vel ikke vanlig at borettslaget har egen megler, men borettslag er ofte tilknyttet et boligbyggelag, og de har ofte meglertjeneste. Eksempel er OBOS, som mange borettslag i Oslo er tilknyttet, og BBL som mange borettslag her i Bodø er tilknyttet. BBL har egen meglertjeneste. Jeg valgte å bruke dem da jeg solgte borettslagsleilighet for knapt fem år siden, og var godt fornøyd. Jeg vil grovt anslå at de selger rundt 75 % av de av leilighetene her i byen som ligger i BBL-borettslag (ikke alle borettslagene i byen er tilknyttet BBL).


#19

Tjorven sa for siden:

Vi hadde masse innsigelser både på prospektet og på internettannonsen. Megler sa at han satte stor pris på dette, men at det var ekstremt uvanlig at de som skulle selge kom med innspill. Det kan jeg virkelig ikke forstå. Det ble virkelig mye bedre etter en gjennomgang av oss. Det var megler også enig i. Han var, som sagt, en bekjent av mannen og har fortalt at han etterpå la opp vår annonse som mal for fremtidige annonser.


#20

Dixie Diner sa for siden:

Det stresser meg litt at jeg har så lite kunnskaper om kjøp og salg. Jeg må lese meg ihjel på dette fremover nå, kjenner jeg, men vi vil selge ganske kjapt (om vi er heldige) så jeg må være rask til å suge til meg info her. Forhåpentligvis er det siste gangen vi skal selge og kjøpe. Stress!


#21

Pelen sa for siden:

Legg ut teksten her så er det nok noen som gjerne vil være med å flisespike litt. :D


#22

Dixie Diner sa for siden:

Det kan jeg gjøre. :D

Nå har vi ikke kommet i gang enda, men mannen min ba meg faktisk lage denne tråden i dag for å få deres innspill (han har skjønt hvilken kunnskapsrik gjeng dere er, nemlig). :knegg: Så skal han ta en ringerunde i morgen, og så er det litt forefallende arbeid her før visninger og sånt. Maling, henge opp noen lister ...

Jeg gleder meg veldig til vi har solgt så vi kan begynne å se på hus, alt er så usikkert nå. Får krysse fingrene.


#23

Ru sa for siden:

Iset, det kan jo være greit å ta kontakt med de som har solgt i området tidligere - har man flaks har de noen kjøpere på lur. :vetikke:


#24

Dixie Diner sa for siden:

Lurt! Meglere har alltid løpt rundt her og ringt på dørene, lagt lapper i postkassene osv, fordi de har vært nesten FOR interessert i å selge leiligheter her. Nå har det vært litt mer rolig pga. markedet, men det blir forhåpentligvis bedre nå dette året. Det er blitt solgt et par leiligheter her nå nettopp, så det går i hvertfall an. :)


#25

Fersken sa for siden:

Jeg er stadig inne å titter på annonser nå for tiden og de som ikke har plantegninger lett tilgjengelige, enten som en del av prospektet eller som en av bildene, blir plassert i kanskje-bunken. De med plantegninger og prospekt lett tilgjengelig blir saumfart med stor interesse.


#26

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke tenkt så mye på det med plantegninger, for det har aldri interessert meg. Jeg kikker bare på de vanlige bildene på annonsene, bryr meg aldri om plantegninger. :sparke:

Men da vet jeg det. Lurt å ha med. Vi har borettslagsmappen vi fikk da vi flyttet inn her, den inneholder tegninger over leiligheten.


#27

Fersken sa for siden:

Jeg synes det er veldig greit å få et vist inntrykk av romfordelingen først som sist, og det er det sjelden jeg greier bare ved å se på bildene. Mange kreative vinkler på meglerkameraene tror jeg. :knegg:


#28

Dixie Diner sa for siden:

Ja, jeg har jo ofte fått hakeslepp da jeg har kommet på visning og rommene er 100 ganger mindre enn det ser ut på bildene. De drar jo ut bildene så rommene ser MYE lengre og større ut, det blir ofte en helt utrolig forskjell. Jeg ble så skuffet av hagen da vi var på sist visning at jeg bare ville snu og kjøre hjem igjen. Den så enorm ut på bildene, men som et frimerke da vi kom dit. Jeg skjønner jo hvorfor de gjør det da, vi hadde jo aldri gått på visningen om vi hadde visst hvor liten hagen var. :knegg:


#29

Tjorven sa for siden:

Der var megleren vi brukte veldig ålreit. Han ville ikke at vi skulle skape noe feil inntrykk i annonsene, for da ble folk så skuffet når de kom på visning. Så vi forsøkte å skape et korrekt, men gunstig bilde av leiligheten vår. Det var best å skape forventninger som ble innfridd når de kom inn døra.


#30

Harriet Vane sa for siden:

Vi hentet inn tilbud fra nesten 10 meglere. Jeg laget et excelskjema og fylte inn navn, pristilbud og vurdering. Jeg viste dem rundt i leiligheten, snakket ordentlig med dem (intervjuet dem) og dannet meg et inntrykk av dem og hvordan de ville selge. Vi endte med et firma som var i midten, de var middels dyre, og hadde en medium prisantydning.


#31

Harriet Vane sa for siden:

Plantegning er et must!

Jeg kikket mye på andre annonser i området for å sammenligne nærområdetekst og beskrivelser.


#32

Dixie Diner sa for siden:

Nærområde er viktig for oss ja. Det må være i nærheten av barneskole og barnehage, og helst butikker. Og det bør være jobbmuligheter i området (butikker etc), så jeg kan skaffe meg en liten kveldsjobb frem til jeg får barnehageplass til minsten.

Dette blir spennende. :)


#33

apan sa for siden:

Og så må du lese ordentlig korrektur, som Tjorven sier. Meglere kan ikke skrive i det hele tatt.


#34

Dixie Diner sa for siden:

Haha helt sant. Jeg har ofte humret meg gjennom annonser på Finn. :knegg:


#35

Balanse sa for siden:

Masse gode råd her, jeg slenger meg på og utdyper litt:

  • Hent inn pris og "salgstrategi" fra flere meglere. Liste her: www.nef.no/index.gan?id=1495&subid=0&lokallag=15 .
    Be gjerne om å få se statistikkene deres på antydet pris versus faktisk salgspris m.m., noen gir det fra seg. Spør om de stiller på visning selv. (Jeg har et godt inntrykk av Aktiv i Stavanger og i Sandnes og Eiendomsmegler 1 på Sola.)
  • Ha klar "informasjonspakke" til meglerene der ber om pristilbud fra, , med info om leiligheten, plantegningene, arealmålinger, tidfesting og detaljering av eventuelle utbedringer eller oppussing som er gjort m.m.
  • Sjekk med andre som nettopp har solgt i området ditt, hva de synes fungerte og ikke, meklererfaringer og om det var budkrig
  • Annonsering: Plantegninger må til når annonsen skal ut. Rydd mye mer enn dere tror er nødvendig og gjør det innbydende (har vært noen gode tråder om dette før, med bilder og innspill på bildene). NB! Skriv selv en selgende billedtekst til hvert bilde på nettet, eks. "Soverom 1 har morgensol, er lyst og luftig og ingen innsyn".
  • Hvis mekleren ikke gir en "nærområdebeskrivelse" i prospektet bør dere lage en selv, det er jo masse positivt å fremheve. Turområder, nærhet til områdets største treningssenter, kjøpesenter, Soma gård, svømmehall, gode barnehager etc etc
  • Få flere detaljtips av Tjorven :knegg:

#36

Harriet Vane sa for siden:

Jeg forhandlet på pris. "Hun fra XX tar bare yy % provisjon. Hva er ditt tilbud?" (De kjenner hverandre og sjekker, så ikke lyv) og "jeg synes 2500/visning du er tilstede på er for dyrt, jeg betaler 1000,-". Vi sparte en del på det, særlig siden det ble 4 visningshelger.

Jeg ba også om referanser.


#37

Stompa sa for siden:

Jeg må innrømme at jeg synes sånne bildetekster er skikkelig corny og at de virker mot sin hensikt for meg. :humre:


#38

Balanse sa for siden:

Hva, min også? :snurt:

Jeg er forsåvidt enig i at de ofte er ganske teite, men det er mer på de altfor "salgsgeneriske" tekstene. Alternativet er jo noen tall og bokstaver som ikke gir mening, og man sitter og lurer på hvilket rom dette egentlig er bilde av. Jeg liker godt tekster som sier at dette er soverom 1 (slik at man kan lete opp beskrivelse av kvm m.m. i prospektet og ha et bilde i hodet. I tilegg er det fint å vite noe praktisk om rommet, som feks om det er gjenboere, lyst m.m.


#39

Dixie Diner sa for siden:

Takk for mange gode svar, jeg blir helt hyper jeg nå.
Balanse: områdebeskrivelse er nok ganske gunstig når vi skal selge denne leiligheten ja, den ligger jo veldig sentralt. :)


#40

Balanse sa for siden:

En annen ting er at det i noen tilfeller kan lønne seg å freshe litt opp. Sjekk forskjellen på de to relativt like leilighetene her (fra området Iset selger i):

og

Du får si fra om du skal låne litt stæsj, da. Jeg har huset fullt av saueskinn. :knegg:


#41

Dixie Diner sa for siden:

Hehe ja. Den øverste der er helt lik "terrassen" da vi kjøpte, bortsett fra at veggene var mintgrønne. :eek: Nå er de hvite og vi har lagt mørk laminat der inne. Men det er endel annet som må gjøres, bla. burde badet pusses opp og dørene skiftes ut, men vi kommer ikke til å gjøre det, bla. etter råd fra megler, som mente at slikt hadde nok de nye eierne lyst å gjøre for å få sin egen stil. Dessuten har vi verken tid eller penger til det. Vi skal male litt her og der, that's it. Men vi kommer jo selvsagt til å freshe opp før visning.


#42

Balanse sa for siden:

Mintgrønne? :iik:

Du får komme på besøk for å låne saueskinn og "fjøslykter" og sånn til den siste finishen. Jeg har ryddet litt i jula og lure rpå om jeg må starte interiørbutikk for å få ryddet ut, nå blir det bare til at jeg flytter litt rundt på ting og bytter ut litt farger på puter og pledd, og oppdager at jeg trenger en ny oransj pute i stedet for å få kvittet meg med noe slik planen egentlig var. :sukk:


#43

Dixie Diner sa for siden:

Jeg kan leke kunde og du kan leke gratis-butikk. :hyper: :knegg:


#44

Balanse sa for siden:

:hyper:

Du tar med monopolpenger og jeg ansetter en liten ekspeditør, ikke sant? (Men Biler-samlingen er kun utstilling og ikke til salgs.)


#45

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har ikke Monopol men jeg har Den forsvinnede diamanten og der er det mange lapper, både 1000,-, 5000,- og 10.000,- lapper. :glis:

Vesla har nesten alle bilene i Biler-serien nå, så den er grei (hun fikk 12 stk til jul og hadde 500 fra før av). :knegg:


#46

Balanse sa for siden:

Ja, jeg har ment å spørre deg om hvordan dere oppbevarer alle bilene? Noen tips?


#47

Dixie Diner sa for siden:

Jeg har denne fra IKEA. Hun bruker egentlig 3 av dem til Bilene og resten til vanlige småbiler, men nå ligger det litt hulter til bulter i alle boksene. må rydde


#48

Irma sa for siden:

Dette blir sikkert litt god dag mann økseskaft siden jeg ikke har lest tråden, men om dere har en borettslagsleilighet så ville jeg satset på Garanti. Rett og slett fordi de sitter på all dokumentasjon og informasjon om borettslaget, og som oftest kjenner lokalmiljøet bedre. Dette er min erfaring både som boligsøkende og selgende.


#49

Dixie Diner sa for siden:

Garanti? De har jeg ikke hørt om. Må sjekkes ut. :hmm:


#50

Irma sa for siden:

Det er NBBL sin megler antar jeg. Altså boligbyggelagsmegler. Trodde de fantes i hele landet?

Du finner avdelingene her: garanti.no/


#51

Fersken sa for siden:

I Stavanger er det Eiendomsmegler 1 som har avtalen med SBBL i alle fall.


#52

Irma sa for siden:

Ok. Da mener jeg vel egentlig i praksis Eiendomsmegler1. :jupp:


#53

Dixie Diner sa for siden:

Ja, mannen mente noe sånt. Vi hører til Sandnes boligbyggelag her da, men de har også en avtale med Eiendomsmegler 1, i hvertfall dette borettslaget (sier mannen - han sier borettslaget ikke har egen megler slik banana snakket om). Jeg ser at mange av leilighetene som er blitt solgt her er blitt solgt via Eiendomsmegler 1 ja.


#54

Guava sa for siden:

Jeg tror ikke disse har kontor i Isets område.


#55

Dixie Diner sa for siden:

Klokken 15.00 i dag kommer megleren vi snakked med, fra Postbanken (vi er kunder der). :hyper:
Dette blir spennende altså. Hvor lang tid pleier det å gå fra megleren er på første besøk og til han skal ta bilder av leiligheten? tenker febrilsk ut en ryddeplan


#56

Mamma Rosa sa for siden:

Tenkte akkurat at jeg skulle si det samme. :knegg:


#57

Interference sa for siden:

De leilighetene som er solgt via garanti her i boligbyggerlaget går for veldig bra priser.
De er kjempeflinke på disse leilighetene.


#58

Dixie Diner sa for siden:

Garanti eiendomsmegling? Er det noe som heter det her altså? Nå tror jeg vi har bestemt oss for Postbanken. De skal ha 2 %. Eiendomsmegler 1 skulle ha 3! Megleren har vært her og gitt oss takst på 1.930.000. Vi kjøpte leiligheten for 4 år siden for 1.075.000, så jeg er fornøyd. :glis: Håper bare vi får en god pris.


#59

kokosbolle sa for siden:

Også bør du sørge for at annonsen havner på finn.no. Har lagt merke til at det er noen som bruker Tinde, og jeg kan aldri tenke meg at det er like mange som er der og titter?


#60

Dixie Diner sa for siden:

Vi skal ha den både på Finn (det er en selvfølge, megleren sa det også) og i avisen. I avisen pga. gamle folk som ikke bruker Finn og som denne typen leilighet er attraktiv for.


#61

Interference sa for siden:

Wow for en takst! Kjempebra!!

Ja garanti finnes her. :jupp: Vi hadde garantimegler på besøk her for 2 år siden, fikk da takst på mellom 1,8 og 2.. Alt etter om vi gjorde litt med kjøkkenet eller ikke.


#62

Dixie Diner sa for siden:

Er det egentlig Eiendomsmegler 1 da? For de har en avtale med borettslaget her, men de var mye dyrere enn Postbanken allikevel. Skuffende.


#63

Interference sa for siden:

Nei, garanti er grønne.. :fniser:
Jeg mener de har kontorer i den sidegaten som går opp rett der ved det gamle huset de selger kunst i i langgaten..


#64

Balanse sa for siden:

Postbanken brker en fotograf som er vanvittig flink til å ta bilder med vidvinkel. :knegg:

Når skal fotografen komme? Jeg anbefaler varmt å rydde klart i god tid og legge egne bilder på FP for "kritikk" før fotografen kommer. Jeg har sett fantastisk gode tips i andre tråder.

Postbanken gjør noe på Finn som irriterer vettet av meg og får meg til å velge vekk leiligheter fra dem et par ganger. De tvinger deg til å fylle ut et gedigent skjema for å laste ned prospekt. De fleste andre har også en hrtiglenke der du kan få det direkte opp. Jeg skjønner at de vil ha navn og nr for å ringe og mase, men jeg blir bare sur.


#65

Dixie Diner sa for siden:

Ja, vi skal selvsagt rydde mye før fotografen kommer, og når han skal ta bilder så flyttes jo ting hit og dit, for han tar jo ikke bilder av alt samtidig. Så det går greit det. :)

Vi skal sannynligvis ta bilder neste uke, men jeg synes vi trenger en uke på oss nå for å få ferdig siste finish. Holder på å male noen dører og lister, og noe på kjøkkenet må fikses. Jeg rydder for harde livet og har pakket vekk endel kjøkkenting som tok plass, og endel klær som bare lå i skapet og tok opp plass. Nå ser alt penere ut. Masse bøker er også vekke.

Dette blir spennende. :)


#66

Dixie Diner sa for siden:

Fotografen kommer kl. 11.00 i morgen. :skremt: Men vi er nesten ferdige med shiningen, så det skal gå bra. Alt som står i veien på kjøkkenbenker og lignende blir jo flyttet når han skal ta bilder, så vi får se hvordan det blir. Spennende.

Annonsen havner på Finn.no til helgen eller i begynnelsen av neste uke. Med plantegning, selvsagt.


#67

Pelen sa for siden:

Spennende!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.