Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

3 liter kefir som går ut i morgen

#1

tinkadott sa for siden:

Hva i all verden kan jeg bruke dem på? De blir ikke drukket....


#2

Pia sa for siden:

Har du natron også? Da kan du lage sjokoladekake. :nemlig:


#3

Honda sa for siden:

krydderkake


#4

tinkadott sa for siden:

hm... Natron har jeg... men passer ikke så veldig bra med sjokoladekake sidenjeg starter GR i dag :knegg:

Takk for forslag, aknskje resten av familien kan få isteden...

Andre?





#8

Kanina sa for siden:

Både sjokoladekake og vaffelrøre kan du jo fryse ned i passelige porsjoner, da, hvis du har plass.


#9

Lykken sa for siden:

Mannen min pleier å lage kald saus til fiskepinner/innbakt fisk/stekt laks.
Tror han blander kefir, majones, sitronpepper (m.m :confused:).


#10

Skilpadda sa for siden:

Moren min pleide å bake grovbrød med kulturmelk, husker jeg, det går helt sikkert fint å gjøre det med kefir også - sånn hvis du vil lage noe sunnere enn sjokoladekake eller sveler. :) Eller du kan lage tre digre langpannekaker og fryse ned og ha kake til kaffebesøk fremover mot sommeren. Forresten holder kefir seg stort sett mange dager over datostemplingen, så det er ikke krise om du ikke får brukt dem i dag heller.


#11

kalufs sa for siden:

Jeg pleier å bruke kefir når jeg baker scones.


#12

tinkadott sa for siden:

Kan en fryse ned vaffelrøre?? Vi har bursdag her den 22. så det hadde jo vært genialt!


#13

tinkadott sa for siden:

scones er nydelig godt. Du vil ikke dele oppskrift vel? :blafre:

Når en fryser sjokoladekake, blir den god når en tar den opp igjen, elelr bare sånn helt grei?


#14

kalufs sa for siden:

Scones:

8 dl hvetemel (480 gram)
1 ts salt
4 ts bakepulver
1 dl myk smør/margarin eller smeltet smør/margarin
3 dl kefir

250 grader 10 min


#15

tinkadott sa for siden:

lage nå til barna kommer igjen, men fortsatt myyye kefir igjen... ;)

Kalufs: skal de heves før steking?


#16

kalufs sa for siden:

Nei, du trenger ikke å heve de.

Sett på ovnen.
Bland det tørre.
Rør i smør og kefir og rør sammen.

Gjør antingen 4 store,runde biter som du skjerer kors i, med melet kniv, slik at de etter steking blir 4 biter hver, eller 16 små, runde biter.

Stekes midt i ovnen.

Server gjerne litt varme med smør og syltetøy! :nam:


#17

allium sa for siden:

Du kan vel ihvertfall fryse ned kefiren.


#18

Manitoba sa for siden:

Jeg tror man kan fryse ned vaffelrøre også, men spør ekspertene her inne.


#19

tinkadott sa for siden:

Alt jeg lærer på FP :rørt:


#20

Sola sa for siden:

Visste ikke at vaffelrøren kan fryses. Det var jo kjempelurt!


#21

Pia sa for siden:

Jeg vil påstå at sjokoladekaker med kefir o.l blir veldig gode selvom de fryses ned fordi de er så fuktige.


#22

Hønemor! sa for siden:

Vaffelrøre og lapperør kan fryses. Lager alltid store lapperører til bl.a barnebursdager og da går det 3 liter i en røre.


#23

Dixie Diner sa for siden:

Bak masse gode grovbrød og frys ned. :sikle:


#24

Najade sa for siden:

Vaffelrøre kan absolutt fryses ja. Mamma har alltid gjort det, og det var utrolig kjekt når hun kom på det og tok opp litt røre for å lage 2 plater til hver en vanlig tirsdagskveld.


#25

tinkadott sa for siden:

Nå er scones stekt, av en liter. 2 liter igjen. De blir nok brød tenker jeg, og vaffelrøre evnt sjokoladekake. :) Takk for mange tips!


#26

Obelix sa for siden:

Vaffelrøre helt klart.
Går fint å fryse.


#27

tinkadott sa for siden:

Noen som har vaffelrøreoppskrifgt med kefir i? Elelr er det bare å bytte ut all melk i en?


#28

Left sa for siden:

Sveler.


#29

Obelix sa for siden:

Vaffelrøre med bare kefir blir best.


#30

Tertit sa for siden:

[quote=tinkadott;14007

Når en fryser sjokoladekake, blir den god når en tar den opp igjen, elelr bare sånn helt grei?[/quote]

Den blir god!


#31

Svanen sa for siden:

jeg bruker kefir, kulturmelk, rømme og yougurt lenge etter datoen jeg,:o så jeg hadde ikke stresset, men fint at du fikk brukt den opp:)


#32

Kaija sa for siden:

Sveler er kjempegodt. Tror jeg hadde utsatt hele dietten hvis det var sveler på gang. ;)


#33

Matir sa for siden:

Den kan fryses i kartongen og tas opp når du skal bake brød o.l.


#34

Kneazle sa for siden:

Vaffelrøre kan fryses, ja. Men beregn god tid på å tine den. Lurt å ta den opp og sette den i kjøleskapet dagen før du skal bruke den.


#35

Noba sa for siden:

Dette er en gammel oppskrift på utrolig gode sveler:

2 egg
1 kopp sukker
2 kopper kefir/kulturmelk
3 kopper hvetemel
1 ts natron

Pisk egg og sukker til eggedosis. Tilsett kefir og natron. Sikt i melet. La røren svelle en stund. Svelene stekes på panna, gjerne i litt godt smør.

Ellers så baker jeg en GR oppskrift på scones som er noe ala den oppskriften du fikk lengre opp her, men det er grovt mel og i den oppskriften jeg har. Glimrende å fryse og nydelige å ta opp til litt ekstra kveldskos. Sunne er de også.


#36

tinkadott sa for siden:

hørtes spennende ut med den GR oppskriften, du kunne ikke lagt ut den?


#37

kalufs sa for siden:

Jeg bytter også ut melet til annet mel, noen ganger jeg baker de sconsene som står over! Blander f.eks 50/50 rug og hvetemel eller tar i litt speltmel.


#38

Noba sa for siden:

Nå klarte jeg ikke å finne igjen oppskriften min, men den er veldig lik denne bortsett fra at det i min også er kli og jeg mener igrunnen at det enten ikke var smør eller i så fall mye mindre smør.

Grove scones
2 dl hvetemel
2 dl sammalt hvete, grov
1 ts salt
4 ts bakepulver
100 g margarin/smør
ca 3 dl surmelk

Bland alt det tørre.
Smelt margarinen og rør den inn sammen med melken til en smidig deig.
Del deigen i to og klapp ut to tykke runde kaker.
Skjær et dypt kors i kakene og stek dem midt i oven på 225 grader i ca 15 minutter til de er gylne og gjennomstekt



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.