Jeg liker ikke mat. Punktum. Det må jeg gjøre noe med, og vet at jeg lettere klarer å spise grønt og sånt, og at jeg liker bedre å lage den type mat. Derimot har jeg ikke peiling på hvordan man kan ha et noenlunde fullverdig kosthold på den typen (jeg har tenkt til å jukse og spise fisk), og trenger hjelp av dere allvitende FP-ere. :blafre:
Såh, kjør på med easypeasysmartesunne oppskrifter. :glis:
Kutt opp en liten løk, et (evt. 2) fedd hvitløk og en chili. La mykne i olje i en gryte. Tilsett en boks brune bønner og en boks tomatbønner, begge skylt og avrent. Ha oppi en boks grovhakkede tomater. Den opprinnelige oppskriften tar også med tomatpuré, men jeg gidder som regel ikke åpne et nytt glass, for jeg pleier aldri å klare å bruke opp alt. Så tar jeg oppi mer vann og grønnsaksbuljong. Kok opp og la koke ca fem minutt. Nam!
Du har sett kikertoppskriften min, ja? :) Og så husker jeg at jeg før i tiden lagde noen greier med pastarør fylt med spinat-og-ostefyll, gratinert i ovnen med tomatsaus og ost på, men det er mulig du vil ha mer konkrete/detaljerte anvisninger enn dette? :knegg: Mim hadde en fin middagspaioppskrift, husker jeg, med tomater og brokkoli og ost og sånt, jeg kan se om jeg finner den. Den er med bacon eller noe sånt, men det kan man jo droppe hvis man vil ha bare vegetarisk.
Rens og skyll linsene. Hakk løken og fres den myk i olje i gryta. Skrell gulrøttene og skjær dem i tynne skiver. Ha alle ingrediensene opp i gryta (unntatt sitronsaften) og la koke på svak varme ca 40 min. Ha sitronsaften i like før servering. Deilig med nybakte rundstykker
Rød linsesuppe. Det fine med røde linser er at de ikke trenger bløtlegging.
Surr løk og hvitløk i litt olje, ha i et par desiliter røde linser og en tomatboks (kjør med stavmikser først hvis ungene misliker tomatbiter), spe med buljong, kok i ca. 20 minutter. Serveres med rømmeklatt eller en sitronbåt.
Det går an å surre med en kjøttbit også, hvis du vil. Lammekjøttdeig er godt egnet.
Her er en variant:
Kapp opp gulrøtter, paprika, squash, løk eller det du har og surr det i kjelen med olje. Krydre med tandoori, hvitløk, chili, ingefær og paprika. Hell over vann og et par buljongterninger og kok til grønsakene er myke. Hell i et par never med røde linser, de skal koke i ti min. En fløteskvett eller litt creme fraiche oppi gjør susen. :nikker:
En løk hakkes og myknes i olje i en gryte. Ha oppi et blomkålhode i små buketter og stek til alt har fått farge (blir oransje etterhvert). Lag buljong i en egen bolle (ca en liter? Jeg bruker hønsebuljonhterning. Kan sikkert også bruke grønnsaksbuljong). Ha løk/blomkålmiks over i en annen bolle og mos med stavmikser med litt av buljongen. Hell tilbake i gryta og spe med resten av buljongen. Kok opp og kok litt til.
Blåmuggostblingser: Brødskiver (helst fint brød) ristes i ovnen sammen med knuste valnøtter. Når skivene er gyldne, smører man på blåmuggost og srør nøtter på toppen. Husker ikke om man skulle varme skivene i ovnen etterpå til osten smeltet. Jeg har alltid vært for sulten og utålmodig til det.