Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paris

#1

Hjertensfryd sa for siden:

Tips til kva som er verdt å få med seg ?

Sånn utenom Eiffeltårnet ( som kjem til å forbli ein Urtefri sone ), Notre Dame og dei andre store turist attraksjonanen.

Har sånn ca 2 dager til disposisjon.


#2

Matir sa for siden:

Jeg aner ikke, men jeg vil bare si at jeg er veldig misunnelig på deg :nemlig:

Masse god tur :klemme:


#3

LaBanga sa for siden:

Ta deg tid til å bare rusle rundt en plass du kommer til, eller ta bussen i stedet for metroen, og hopp av der du måtte føle for det. Da dukker det gjerne opp en eller annen perle. Paris er fantastisk uansett, og må bare nytes! :hjerter:



#5

Turban Smukk sa for siden:

Området Le Marais er veldig hyggelig; mange fine butikker og kaféer.


#6

Chanett sa for siden:

Le Marais-området. Sacre Cæur om kvelden. Nydelig syn. Det er forøvrig også deilig å få med solnedgang fra Triumfbuen. Ja, selv om det er en turistattraksjon. Ellers er det å rusle gatelangs, langs Seinen og i parker det beste med Paris.

Åhhhh! Jeg vil til Paris!


#7

Hjertensfryd sa for siden:

Lurer på om ikkje den står nevnt i reiseboka mi. Skal sjekkast ut.


#8

Hjertensfryd sa for siden:

Eg har planlagt ein kveldstur på Seinen om torsdagen dersom været er sånn nokon lunde.
Høyres ikkje det litt fint ut ?

Triumfbuen har eg litt planer om å klatre opp på ja :knegg: Såg eit glimt frå den i går, og slik eg såg det, kan eg få fine bilder av Eiffeltårnet derifrå.


#9

Maverick sa for siden:

Jeg elsker disse trådene! :hjerter:

Jeg gir meg ikke og anbefaler for harde livet Cimetiére du Pere Lachaise, som ligger rett ved en metrostopp (opptil flere) og er easypeasy å finne, det er en fantastisk gravlund som blant annet Jim Morrison, Edith Piaf og Oscar Wilde ligger på.

...og Musée de Orsay som jeg ikke rakk, men som inneholder masse flotte impresjonist-kunstverk og en del av Degas som jeg definitivt skal se neste gang. :hjerter:
Jardin des Tuileries er parken mellom Place de la Concorde og Louvre, den er nærmest Paris for meg, og ikke minst en svipp oppom Montmartre-distriktet med travle gater og masse kule små Tabacerier. :hjerter:


#10

Maverick sa for siden:

Traske langs Seinen er også helt herlig! :hjerter:


#11

Maverick sa for siden:

Mye hjerter på meg, gitt. :gruble:


#12

Turban Smukk sa for siden:

Musee d'Orsay er veldig fint! Holder sted i et lokale som før var jernbanestasjon, kul arkitektur. Hvis man ikke har så mye tid og liker impresjonistene vil jeg anbefale det fremfor Louvre (som er en kraftanstrengelse).


#13

Kneazle sa for siden:

Sacre Coeur om kvelden, som Chanett sier. Sitte i trappa nedenfor og høre på noen som klimprer på en gitar, og bare nyte stemningen. :drømmer: Også middag på bittelille, sjarmerende Le Poulbot etterpå. Den ligger bare et steinkast unna.


#14

Blå sa for siden:

Det høres ut som om alfacharlie og jeg burde besøke Paris sammen. :D Père Lachaise er et must, veldig fin stemning. Vandre langs Seinen og ha god tid. Og så liker jeg Sacre Coeur og Montmartre, selv om det er veldig turistifisert.

Hvis du skal klatre opp i noe, så ville jeg anbefale Arc de Triomphe (skrives det sånn :gruble:) (Triumfbuen). Derfra ser du hvordan de sentrale avenyene er planlagt. Veldig fint.


#15

Magica sa for siden:

Så bra jeg fant denne tråden, jeg og min kjære skal til Paris i vinterferien! Var der når jeg ar 18 på interrail, og så da den overnevnte kirkegård. Veldig flott!


#16

Maverick sa for siden:

:hyper:

Jeg har god erfaring med å møte FP-ere der nede! :glis:


#17

Kneazle sa for siden:

Ikke bare FP-ere, har jeg hørt. :glis: Har en følelse av at du (som jeg, forsåvidt, siden jeg giftet meg der), så Paris gjennom rosa brilleglass og i lett (lykke-)rus. :humre:


#18

Maverick sa for siden:

Høhø. En viss andel av rus både på den ene og andre måten var det ja, men jeg drar gjerne til Paris igjen når som helst uten å ha denslags motiver i bagasjen. :glis:

Forsåvidt har jeg glemt å nevne Notre Dame, som kan få selv antiChrist (fnis) til å forstå hvorfor noen blir religiøse.


#19

Hjertensfryd sa for siden:

Notre Dame står på lista mi ja
Denne og Caco et Chocolat ( sistenevnte ligger i Marais ) står og på lista mi.


#20

Mistral sa for siden:

Hva liker du å gjøre da?

Middagscruise på Seinen er en god idé. Maten er vanligvis middelmådig og servicen elendig, men du får virkelig sett Paris fra sin beste side. Alternativt kan du ta en båttur på dagtid med Bateaux Mouches (avgang fra like ved Alma-broen).

Ellers slutter jeg meg til anbefalingene om en rusletur på Père Lachaise. Høres litt morbid ut kanskje, men det er nesten mer en park enn en kirkegård, og virkelig nydelig hvis været er fint.


#21

Tjorven sa for siden:

Jeg kjenner at jeg snart bare MÅ en tur til Paris når jeg leser denne tråden.

........ akkurat som jeg kjenner at jeg må reise når jeg leser tilsvarende tråder om andre byer. Jeg må begynne å reise mer igjen.


#22

Dinochef sa for siden:

Vi skal bo i en studioleilighet i rue Notre Dame de Nazareth, ved place de la republique.


#23

Solregn sa for siden:

Hvem, hva og hvor?
Altså, hvor har du bestilt den?

Leilighet er hakket mer fristende enn trange hotellrom...



#25

Dinochef sa for siden:

Bestillt på [url]www.booking.com[/url] her var det veldig mange greie valg.
Jeg valgte At Home Hotel
Jeg prøver alltid å få med kokemuligheter.
Nå har vi en studiuleilighet på ca 25 m2 med en liten kjøkkenkrok med alt vi trenger, tv, stereo, gratis internett, sofa mm.


#26

Miromurr sa for siden:

Ah, Paris... :hjerter:

alfaCharlie har allerede nevnt de tingene jeg skulle anbefale, kirkegården er vakker!


#27

scilla sa for siden:

Skal det være med noen barn på denne turen? Hvis ikke, og hvis du vil ha en lage-middag-fri-kveld, kan jeg varmt anbefale Ze Kitchen Gallerie (ligger i St.Germain). Kul restaurant med fantastisk mat!:ja:
Jeg ville holdt meg langt unna Champs Elysses- området(veldig turistpreget synes jeg) og heller tuslet rundt i St. Germain des Pres, Latinerkvarteret eller Marais. Dette er mine sjarmerende og hyggelige områdeanbefalninger.
Uansett, nyt den fantastiske byen og den fantastiske vinen og maten. Dere som liker å lage mat må jo i hvertfall tråle rue Mouffetard. Der er det MYE moro for matvrak.


#28

Hjertensfryd sa for siden:

Ingen unger med :glis:

Me skal berre vera kjærester for ei helg :love:


#29

scilla sa for siden:

Dere burde også ta en lunsj på George som ligger på toppen av Pompidou-senteret. Nydelig utsikt over takene i Paris, spennende arkitektur og god mat. (smådyrt dog).


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.