Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Er det uhøflig å ta med en skitten bil til innbytte?


#2

Señora sa for siden:

De vasker den uansett. Gi blanke.


#3

Miss Norway sa for siden:

Ikke i det hele tatt. De skal jo gi den full bilpleie likevel; det spiller nada rolle om de begynner med en møkkete eller ren bil. :nemlig:

Dessuten... hvilken rolle spiller det om en eller annen ansatt i en verkstedshall kaaanskje himler litt med øynene når han skal begynne å vaske bilen din? Han skal ikke bli bestevennen din uansett, ikke sant?


#4

007 sa for siden:

Jeg hadde aldri levert fra meg noe skittent. :sparke:


#5

Malus sa for siden:

Jeg hadde nok tatt det aller verste (støvsuget og kastet ut søppel fra krikekroker). Så kan bilfirmaet ta resten. De har nok regnet med full bilpleie når de har gitt dere en innbyttepris.


#6

Dronningen sa for siden:

Mannen vasker bilen selv i vaskehaller. Shell her vi bor har varm hall. Han tar med en dunk varmvann og ei bøtte, og så bruker han svamp + høytrykkspyler i hallen. Så det må ikke være kaldt. Må tørkes av veldig godt etterpå da. Hvorvidt det dog er noen vits å vaske i denne sammenhengen er en annen sak. Å vaske bil ute i kuldegrader gir i alle fall glassert bil og gjennfrossne dører. :(


#7

Teofelia sa for siden:

Jeg hadde nok ikke levert fra meg bilen uten å i det minste støvsuge den innvendig. Å droppe vask utvendig hadde jeg glatt gjort hvis det var minusgrader ute.


#8

Lykken sa for siden:

Utvendig er ingen vits, bilfirmaet skal uansett gjøre det og det koster dem mindre kalorier enn deg. Men innvendig hadde jeg ryddet og tatt en våt fille kjapt over dashbordet og sånt.


#9

Mamma Rosa sa for siden:

:dulte:


#10

Misteri sa for siden:

Fjern søppel, det holder. Bilen sendes til en bilpleier som shiner opp hele bilen. Ingen vits å vaske den.


#11

Agent Scully sa for siden:

Done deal - da er det bare å levere møkkete ... :jupp: Og ikke glem å levere med tom tank ... :knegg:

Bare husk å ta ut CDen fra spilleren.
Vi glemte å ta ut gummimatten til bagasjerommet fra bilen vi leverte inn - og vi hadde kjøpt en ny, make - og den hadde ikke gummimatten med ... :sukk: Jeg husker bilmannen spurte om vi skulle ha den med, men jeg catchet ikke hva han mente og trodde den var fast inventar. Så ta med slikt også. Isskraper og sånt ...


#12

Guttemammis sa for siden:

Samme her!
Vi vasket bilen både innvendig og utvendig før vi ga den til forhandleren,
nå skal det sies at våre biler ALDRI er skitne innvendig, men støv og litt
sand/møkk på mattene forekommer selvsagt (ikke noe spisevogn for barna nei).


#13

Tjorven sa for siden:

Som styremedlem i sjuskeklubben hadde jeg hatt null problemer med å levere fra meg en møkkete bil. De må uansett vaske den. Om utgangspunktet er jævlig eller ganske greit skulle jeg tro spilte mindre rolle.

Som sagt; du skal ikke være venn for alltid med den som skal stelle bilen din. Du kommer høyst sannsynlig aldri til å møte personen.


#14

Maxine sa for siden:

Jeg hadde nok ryddet og støvsugd det verste, men ikke vasket utvendig vinterstid. sjuske


#15

Esme sa for siden:

Jeg hadde gått over alt innendørs for å sjekke at jeg ikke hadde lagt igjen noe, og tatt med søppel samtidig. Men ikke styrt noe med å støvsuge eller vaske nei.


#16

Angelique sa for siden:

Har aldri til dags dato vasket en bil jeg har byttet før jeg leverte den.
Kun ryddet og sjekket at ikke mine ting ligger igjen.
Grattis med ny bil.


#17

Carrera sa for siden:

Hadde tatt en kjapp rydding og evt støvsuging inne i bilen, og om den er fryktelig møkkete utvendig, så hadde jeg svingt innom en vaskehall på vei til levering.


#18

Polyanna sa for siden:

Vasking er jo bortkastet, siden de uansett vasker den. Men jeg ville ryddet ut søppel, da. Og kanskje børstet bort de verste smulehaugene. :bilsjuske:


#19

Mauser sa for siden:

Hva med jobbtilfredsstillelsen til han Bengt Johan i bilpleiefirmaet som vasker og klargjør bilene til salg? Skal ikke han for en gangs skyld få muligheten til virkelig å rette ryggen, slå seg på brystet og tenke: "I made a difference!"?


#20

Polyanna sa for siden:

Det må faktisk være mye mer tilfredsstillende å vaske biler som faktisk er skitne, enn å flikke på hvem-det-nå-var-her som har bil som aldri er skitten?


#21

Fruktflua sa for siden:

Ikke jeg heller. Jeg hadde gjort den skinnende ren. Idiotisk, I know, men der kommer stoltheten min frem.

Men å kjøre rundt i skitten bil, gjør meg tydeligvis ingenting. :sparke:


#22

Matir sa for siden:

Taksten på bilen kan bli dårligere om du leverer en skitten bil, det har med helhetsinntrykket over hvordan bilen er blitt behandlet.


#23

Matir sa for siden:

Hvis innbytte osv alt er i boks, så lever bilen skitten :knegg: Da spiller det jo liten rolle.


#24

Pebbles sa for siden:

Å, Liven! Du er så imponerende husmoraktig!
Vil du gifte deg med meg? :blafre: (At jeg allerede er gift, er en bagatell - det skal jeg ordne opp i! Lover! )

Jeg eier ikke et fnugg av husmorstoltet og hadde glatt levert den fra meg møkkete om den likevel skulle vaskes.


#25

Røsslyng sa for siden:

Jeg hadde rydda og tatt vekk søppel. Kanskje støvsugd og tatt en klut rundt forbi. Jeg hadde nok ikke vasket den utvendig...:nemlig:


#26

Joika sa for siden:

Ikke jeg heller. :niks:

Syntes det er litt pinlig jeg.


#27

annemede sa for siden:

skitten, helt klart.


#28

-ea- sa for siden:

Når prisen allerede er avtalt spiller det ingen rolle. Da hadde jeg fjerna tingene mine og kanskje søpla, eller i det minste samla det i en pose på dørken.


#29

gullet sa for siden:

Foreldrene mine leverte akkurat inn sin "gamle" bil. Nyvasket inni og utenpå - og fikk beskjed om at det var helt unødvendig.


#30

Xian sa for siden:

Pussig at dette kom opp her nå, for i dag hentet vi vår nye bil, og leverte samtidig inn den gamle. Vi hadde diskutert i forkant hvorvidt det ville være nødvendig å vaske den, og blitt enige om å ikke gjøre det. Men så hadde mannen min likevel bråbestemt seg for å gjøre det - utenpå og inni.

Jeg ertet ham litt for det først, men nå liker jeg tanken på at gode gamle Polly startet den nye epoken av sitt liv ren, og med en viss verdighet.


#31

mrc sa for siden:

Gjerne når forhandlerne skal ha bilen på utstilling går de ganske grundig til verks i vaskingen og det vil stort sett være unødvendig å gjøre noe selv. jeg synes imidlertid det er greit å fjerne direkte søppel fra bilen.

Utvendig også går de sikkert grundigere til verks enn de fleste gjør selv for å få lakken til å se bra ut...


#32

TBM sa for siden:

I mitt ny-bevisste hode er det rimelig teit å vaske bilen før man leverer til innbytte, så lenge det ikke var en del av avtalen. Det tar jo tid (tid=penger og energi) og såfremt noen ikke betaler meg for å gjøre det (dvs. gir meg en ende bedre innbyttepris eller lignende) så er dette totalt bortkastet.

Ikke rart det går mange utbrente kvinnfolk (ala meg selv ;)) rundt omkring i Norge, når vi både skal yte maksimalt og ha stoltheten i behold og være verdens beste mamma osv. osv.


#33

Divine sa for siden:

Jeg vasker ingen ting uten at jeg må, så jeg hadde ikke nølt med å levere den i skitten stand. Men ev. søppel hadde jeg fjernet.


#34

Mams sa for siden:

Jeg hadde tatt søpla og det er alt.
Men blir jammen litt a en jobb det også, da jeg tidivs føler at jeg kjører rundt i en søpledynge på hjul.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.