Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Å reise til "syden" med små barn

#1

Musemus sa for siden:

Vi tenker på å reise en tur til varmere strøk i juni - og da vil snuppa være 16 måneder.
Dere som har reist før med små barn - hvordan bor dere?
Hus? Leilighet? Hotellrom? Hva egner seg best?
Jeg regner med at hun har havnet på eget rom innen da, så det er sikkert greit med to soverom.

Jeg er Hellas-elsker, men mannen er litt skeptisk siden vi var på et uhyggelig sted sammen for noen år siden. (Det var hans første tur til Hellas - Agia Pelagia)

Har dere anbefalinger? Som passer med små barn som legger seg på kvelden?
(Med ikke for lang flytur, mor er utålmodig. :nemlig:)


#2

Katta sa for siden:

Leilighet med separat soverom og balkong.


#3

Turban Smukk sa for siden:

Tjah. Jeg var på en av mine svært få sydenturer da datteren min var 16 måneder. Vi delte en leilighet med et vennepar og deres sønn på 16 mnd. Leiligheten var på bakkeplan, det var ganske praktisk. Ellers hadde vi ikke separate soverom til barna (selv om de hadde det hjemme). Vi bestilte barneseng sammen med reisen. Hadde med vogner det var mulig å sove i, slik at barna kunne sove/hvile i vogn mens vi var ute og spiste om kvelden (det var i alle fall intensjonen, men jeg tror ikke det ble så mye soving. :knegg:)


#4

Tjorven sa for siden:

Min erfaring er at alt går fint. Vi har prøvd leilighetshotell (med separat soverom til barna), vanlig hotell med dobbeltrom og helt sparsommelige pensjonater.

For oss har det vært viktig å få ungene til å sove i vogna. Så har vi kunnet spise ute med sovende barn ved siden av oss. Det har fungert lenge nok til at ungene har klart å holde ut det meste av kvelden.


#5

Lykken sa for siden:

Det holder med et soverom når de er så små, reiseseng ved siden av senga eller i stua. Vi liker absolutt best markterrasse, mye mer frihet med bevegelse og gå fram og tilbake, bort og ut på småturer og lek på gress utenfor som regel. Også veldig greit når man drasser xxx antall bøtter og spader, skilpadde-flytemadrasser, bager med håndklær osv, bare gå rett inn på terrassen og legge fra seg, istedenfor trapper opp og ned.
Å leie sportsvogn hos reisearrangør eller på hotellet er veldig greit, hvis man ikke føler veldig behov for det på flyplassen. Ellers har de barnestoler på alle restauranter, barnemat, bleier, badebleier osv i butikkene på de fleste vanlige chartersteder. Leiligheter er ihvertfall det beste, sikret kjøleskap til kald drikke, mat og kokemuligheter.


#6

Tangina sa for siden:

Vi var tre par med hver vår ettåring i Hellas. Om kveldene puttet vi ungene i vogna og dro avgårde på taverna. De spiste litt og sovnet i vognene sine mens vi koste oss med meze og middelhavsluft. Det gikk veldig bra. Ellers er det vel lurt å finne et sted med fin veranda/terasse (som for eksempel der jeg snakket om i den andre tråden ;)).


#7

apan sa for siden:

Vi kjenner vel litt av vi foretrekker "kjedelig anlegg" med barn. Vi reiste da S var 2 år og da hadde vi leilighet på bakkeplan. Veldig deilig. Det er fint at det går an for de voksne å sitte på en hyggelig terrasse rett utenfor om kvelden, evt balkong. Vi foretrekker å ha litt kjøkken på rommet så man kan lage frokost og litt annen mat selv.
S har aldri sovet i vogna på den måten, det fungerer ikke, så vi spiste ute med ham tidlig på kvelden og koste oss med vin og snacks på terrassen når han hadde sovnet, det gikk helt fint.


#8

Apple sa for siden:

Jeg har tidligere anbefalt Alcudia på Mallorca, og det gjør jeg igjen. Vi har vært der da lillegutt var drøyt 1. 2 og 3 år.

Helt ypperlig med små barn, da "alle" som reiser dit har med barn. Det betyr at det er veldig tilrettelagt både på hotellene og restaurantene.
Vi hadde leilighet med separat soverom. Man kunne bestille barneseng, stol og trille. Maten var også bra mtp at alle voksenporsjoner kunne halveres. Ellers kunne barn under 12 spise gratis på buffet (men der var det helst pasta, pølser, hamburgere, litt grønt).

Vi bodde på et Sunwing -hotell og det var nyoppusset i fjor. Stort bassengområde, lekeplass, barneaktivitete oh med beliggenhet midt på stranda. I tillegg var det stille i 23-tiden.

Å reise på slike turer med små barn går helt fint! Han har storkost seg hvert år.


#9

Anne C sa for siden:

Jeg har dratt til "syden" fra guttene mine har vært 10 uker. En toromsleilighet eller connecting rooms er det eneste som funker for oss. Vi liker ikke å være på bakkeplan, vi føler at det er bedre å være i høyden slik at de ikke stikker av. Det er veldig bra hvis ungen sovner i vogna på kvelden, men det har ikke vært noe vi kan satse på. Så for oss har det vært viktig å ha spisesteder enten på hotellet eller i umiddelbar nærhet.

Sted har jeg desverre ikke noen forslag til. Vi er skikkelig kjedelige og drar stort sett til Kanariøyene. Synes temperaturen er best der både sommer og vinter. Vi var På Rhodos i begynnelsen av juni ett år og da var det nesten for varmt for oss. Hellas på sommeren tror jeg ikke at vi fikser.


#10

Musemus sa for siden:

Takk for svar, alle sammen. :)

Ja, når jeg tenker meg om så er det nok greit med ett soverom når hun er så liten. Regner med det føles trygt at vi er der, så det spiller ingen rolle.
Ok, så leilighet på bakkeplan er lurt.
Noen spesielle steder / hoteller / leilighetkompleks som anbefales, da?


#11

Musemus sa for siden:

Takk for masse tips!
Men er Hellas så varmt i juni, altså?


#12

Lykken sa for siden:

Nei, juni går nok helt fint, det er juli og august som er er veeeldig varmt.


#13

Mandarin sa for siden:

Vi leide hus. Da var yngste 7-8 mnd. Hun taklet varmen veldig bra.


#14

Travolta sa for siden:

Mulig er jeg kjedelig, men når man reiser første gang med så små barn, så ville jeg anbefalt f.eks Kreta, Kypros og Mallorca (i alle fall ikke en liten gresk øy med kun fergeforbindelse.) Det er ok å vite at det f.eks er engelskspråkelige leger på stedet dersom uhellet er ute. Vi har vært fornøyd med Kreta (Chaniakysten). Ser flere anbefaler hotell Caldera Beach (Star Tour). Selv skal vi bo på Geraniotis Beach (Apollo), men har tidligere bodd på Vinghotell Rita Suites og Troulakis. Begge i Platannias/Agia Marina. Rita Suites var knall - stille og rolig, samtidig midt i smørøyet. Troulakis hadde flott beliggenhet, men hvis man ikke får riktig leilighet, så hører man godt trafikken. Ellers er Blue Village-hotellet Callisto på Kypros absolutt å anbefale, der har du alt!! Dog litt lenger reise i buss fra flyplassen på Kypros sett i forhold til på Kreta. Det er greit å være obs på - at det ikke er for lang busstur etter en lang flyreise. Det kan fort bli slitsomt.


#15

Musemus sa for siden:

Det med bussturen var lurt, Jentemamma.
Jeg vil nok heller ikke reise til liten øy, nei - i tilfelle, tilfelle...


#16

Travolta sa for siden:

Tror det tar ca. 45 min. i buss til Platannias på Kreta. På Kypros kjørte vi vel i nærmere 1,5 time. Og så må man jo alltid vente på noen før bussen kan kjøre da....:eek: Vi kunne egentlig tenkt oss å reise til Makrigialos på Kreta, det ser kjempefint ut der! Og veldig barnevennlig. Men vi orker rett og slett ikke å sitte 2 timer i buss med 1-åringen. Det kan gå bra, men det kan også bli et lite helvete. :)


#17

Callisto sa for siden:

1,5 t?
Vi brukte ca 30 min. fra flyplassen til Sunwing og det ligger jo rett før Blue Village. Men da kjørte bussen direkte til hotellet!

Ellers anbefaler jeg Sunwing anleggene.


#18

Left sa for siden:

Vi har vært i Petra, Lesvos med ettåring, og andre gangen med 2,5 åring og en på 6 mnd. Det gikk aldeles strålende.
Andre gangen hadde vi to soverom, men det var mer pga at vi reiste sammen med min mor. Hun delte rom med den eldste, og mini sov i reiseseng inne hos oss.
God vogn med solskjerming og nedfellbar rygg, og ikke paraplytrillehjul.
Hotellet vi bodde på het Sunshine, helt kurant standard. Ikke veldig langt å gå til sentrum.


#19

Lykken sa for siden:

Fig Tree Bay og Pernera ligger ca 1-1,5 time fra flyplassen med hotellstopp, det er litt lenger å kjøre enn Aya Napia, men ikke så langt fra Fig med taxi. Der er det roligere og mer barnevennlig.


#20

løve70 sa for siden:

Vi har reist mye til 'syden' med LilleVenn, og det har vært helt vellykket hver gang. Vi har hatt både ett- og toromsleiligheter, samt hotellrom, fortrinnsvis på bakkeplan. Synes det er greiest med leilighet, et hotellrom er veldig greit på stoprbyferie, men blir gjerne litt trangt for en lengre periode. Det kan i tillegg være greit med kjøleskap og kokemuligheter.

Som andre har nevnt, kan det være veldig greit å bo på et Sunwing (Ving) eller Blue Village (Star Tour) anlegg. Der er alt tilrettelagt for barnefamilier. Vi har prøvd begge deler og forskjellen er minimal.

Jeg vil også anbefale et reisemål der reisen ikke er for lang. En flere timers busstur, etter en lang flytur, kan fort bli slitsom.


#21

Callisto sa for siden:

Ja men Jentemamma har jo vært på Blue Village som er i Ayia Napa like ved Sunwing.
Jeg vet at det tar lenger tid til Fig Tree Bay :nikker:


#22

Lykken sa for siden:

Det høres rart ut, det tar da ikke så lang tid til Aya Napia. Det tar heller ikke mer enn en time til Fig Tree eller Pernera (som er enda mindre sted).


#23

Travolta sa for siden:

Det er jo mulig jeg husker feil, det er halvannet år siden vi var på Kypros. Men jeg husker jeg stusset over at det tok såpass lang tid. Kanskje tok det 1,5 timer totalt fra vi fikk bagasjen til vi kom på hotellet? Sikkert! Vi ble sittende i bussen en stund før den kjørte. Vi ventet på at bussen skulle fylles opp, noe som vel er typisk på charterturer.:) Men jeg kan i alle fall anbefale hotellet og stedet. Det er rolig - utenfor partystedene - men likevel nært nok til å spasere inn til byen (hvis man orker å gå 20-30 minutter). Det er resturanter innover og bredt fortau å gå på (i motsetning til på Platannias på Kreta).


#24

Lykken sa for siden:

Dette står det om transfer på Apollo sine sider:
Transfer

Fra flyplassen i Larnaca til våre hotell i Larnaca ca. 15 min, til Ayia Napa ca. 45 min og til Fig Tree Bay ca. 1 t effektiv kjøretid.

Men man har jo ventetid og hotellstopp som forsinker. Det er egentlig gull verdt å hoppe inn i en taxi istedenfor å ta reiseselskapets buss.


#25

Travolta sa for siden:

Helt enig ang. taxi!


#26

Musemus sa for siden:

Jeg har vært i Makrigialos, og det var utrolig fin strand osv der. Men jeg tror ikke det er et sted man reiser til i to uker, det var et meget stille sted.
Vi leide sykkel og reiste rundt, og det var gull verdt.
Også fikk vi se en helt fantastisk måne i det vi kjørte dit. En SVÆR, gul måne som "hang" oppå fjellene! Helt sykt å se!


#27

Elin sa for siden:

Reis på Sunwing! Helt topp for barnefamilier!


#28

Musemus sa for siden:

Ser ut til at det blir Rhodos på oss. På et flunkende nytt Blue Village hotell - jeg vet ikke, er det litt skummelt å reise på et helt nytt sted fra 2008?

Og pass; skal man ha det til babyene?


#29

apan sa for siden:

Ja, alle må ha pass.


#30

Musemus sa for siden:

Da er det bare å glede seg til å ta bilde. Hun gliser, som i GLISER, når et kamera blir tatt frem. Hun ligner på denne: :D.


#31

apan sa for siden:

Ja, da er det bare å begynne å grue seg siden alle må ha lukket munn :fnise: . Jeg anbefaler å forsøke å ta hos fotograf eller noe, ikke basere seg på den automaten...


#32

Spido sa for siden:

Hellas er deilig, dere får det sikkert fint på Rhodos (aldri vært der, men mange andre steder). Til en annen gang kan jeg anbefale Milos. Dit tar man hydrofoil fra Pireus, går ikke charter dit. Men man må ordne fly, båt og hotell selv. Det gikk knirkefritt for oss.

I sommer var vi i Portugal, ved Algarvekysten. Vi fløy ned med Norwegian og hadde leiebil. Da var snuppa 14 mnd. Vi bodde i dobbelrom med balkong på hotell. Vi ble dermed forvist til balkongen da snuppa skulle sove, men det var varmt og godt og vi koste oss med vinho verde og snacks der ute på kveldene. Imidlertid vil vi kanskje ha en leilighet neste gang vi reiser. Men det var utrolig deilig å komme ned til den fantastiske frokosten de hadde der.

Neste gang blir det Italia eller Hellas på oss, lenge siden sist.


#33

amo sa for siden:

Jeg synes det er veldig ok å bo på feriesenter med små barn. Da har man det meste tilgjengelig og blir enkelt kjent med andre på senteret.
Vi har hatt leilighet på bakkeplan når vi har hatt vogn, og det er deilig å kunne sitte på terassen og se litt folk vandre forbi om kveldene.


#34

Lillebill sa for siden:

Anbefaler gjerne Mallorca ((Alcudia). For oss utolmodige mødre og kanskje også utolmodige barn er kort flytur (3 t 45 min) og kort vei fra flyplassen til hotell (ca 1 time) veldig fint. I tillegg er det varmt og godt, men ikke for varmt. Strendene er fantastiske og barnevennlige og det er mange barnevennlige og fine hoteller. Vi har vært på det samme stedet flere ganger (et sun garden hotell) og har vært strålende fornøyde med å bo i 2-romsleilighet m/balkong både med ett og 2 barn.

Lillebill


#35

Anne C sa for siden:

Kan du linke det hotellet?




#38

Niobe sa for siden:

Vi foretrekker helt klart leilighet. Med kjøkkenkrok. Vi har vært i Alcudia, Santa Pola (sør for Alicante) og på Rhodos med poden, og storkost oss hver gang.


#39

Musemus sa for siden:

Nå er turen bestilt. :riktig: Takk for tips, alle sammen.

Men - hva bør man tenke på når man reiser med så små? Hva er nødvendig å ha med seg? Tar dere med dyne til de små? Hva slags vogn? (Vi har både MB (OTH) og en Teutonia s3, men ser for meg en mindre vogn)
Åssen er det med bading og ørebetennelse? (Nettopp ferdig med én runde nå...)
Medisiner eller noe man bør ha med?

Alle tips mottas med stor takk. :nikker:


#40

Anne C sa for siden:

Hva ble det og når? (Trenger ikke dato altså :D )


#41

Musemus sa for siden:

Det får du vite om du kommer med gode tips. :knegg:

Neida, det ble hit; hotellet i juni.


#42

Tilde sa for siden:

Vi har reist til syden med barna våres fra de var under året, og det har vært en like flott opplevelse hver gang.

Anbefaler deg å ta med:

-Liten vogn som har rygg du kan legge ned, god kalesje til solen, og ikke minst er grei å trille. Det blir ofte at en spaserer en del på kveldene. (Skal du kjøpe ny vogn anbefaler jeg Mac Laren Tecno på det varmeste.)
-Ha med febermål og febernedsettende.
-Ta gjerne med en liten dyne, men vi for vår del tok med helsetepper. (2 stk)
-Vi har alltid tatt med bleier da jeg har erfart at ikke alle bleietypene utenlands er så gode. (I tillegg tenker jeg at en drar bleiene med seg ned, men slipper å ta dem med hjem;-)
-Vi har også tatt med grøtpakker fra Norge, og noen middagsglass og dessertglass.
-Gode solhatter og solfaktordress er et must.
-Kjøper også gode solkremer hjemme på apoteket før vi drar.

God tur.:ja:


#43

Anne C sa for siden:

Jeg føler meg igrunn ganske bereist til "syden" med unger i alderen fra 10 uker til 5 år. Men vi har dratt mest om vinteren/påske. Og da er det litt andre temperaturer enn på sommeren. Vi dro med en 10 ukers baby og en 3.5 år gammel gutt til Rhodos i begynnelsen av juni i 2006. Vi hadde med bleier, NAN, zapp med bilsete, febernedsettende og ellers ikke så veldig mye greier. Når vi har dratt med litt eldre barn har jeg tatt med grøt tillegg. Annen mat har vi skaffet der vi har vært. Det er jo babyer i andre land og.


#44

Anne C sa for siden:

Ja og selvfølgelig solkrem, solhatter, diverse tepper....


#45

Musemus sa for siden:

Takk for alle tips.

Men angående maten - jeg regner med hun spiser det samme som oss når vi reiser, for da er hun jo (nesten) 16 måneder. Men jeg aner ikke.


#46

Lykken sa for siden:

Hvis hun spiser mye vanlig mat er det ingen vits å drasse med seg mye, de har barnegrøt, middagsglass, brød, pålegg etc. Men hvis hun spiser mye leverpostei f.eks så hadde jeg tatt med, det tror jeg er vanskelig å finne akkurat som hjemme, men de har mange forskjellige posteier. På restaurantene har de som regel variasjoner av barnemeny med pølse, nuggets, kylling, lasagne, pizza, kjøttboller etc.
Bleier og dyne/helsetepper pakker du inni/under vogna du sender, det holder men en sportstrille som kan legges nesten ned til soving, men husk at det kan være greit å ha hjul som går på sandstranda. I juni kan det være litt kjøligere på kvelden, så noen langermede gensere/jakker og bukser pluss sokker kan være greit.
Har man glemt noe, så får man som regel tak i det der nede.


#47

Anne C sa for siden:

Guttene mine har vært "avhengig" av NAN så det har vi hatt med når de var så små. Men når vi var på Gran Canaria sommeren for to år siden, da var minsten 16 mndr, da hadde vi ikke med noe spes av mat til han. Men han gikk mer eller mindre rett fra pupp ti "vanlig" mat. Også når vi var på Gran Can med eldstemann når han var 13 mndr spiste han mer eller mindre den samme maten som oss.


#48

Musemus sa for siden:

Hun tar ikke flaske, så NAN trenger vi ikke. Regner med det går i vann.
Får bare se når det nærmer seg hva hun spiser og ikke.
Har skrevet mail til StarTour nå (og fikk svar innen 10 min) om at vi ønsker flyseter helt fremst, og grand lit seng om de har det på hotellet.
Flymat finnes ikke til de under 2 år, så de kunne vi ta med selv til henne.

Hva slags faktor har dere hatt med? Sunblock og sånn heldress?
Skal de ikke få litt sol engang?


#49

Anne C sa for siden:

Vi har brukt faktor 20-25 eller noe sånt. Noen ganger litt lavere. Jeg synes godt de kan få litt sol på seg..... Vi pleier å se ann litt. Men nå er mesteparten av min sydenerfaring på Kanariøyene på vinteren, og da er det ikke så sinnsykt varmt. Minsten hadde sånn soldrakt når vi var på Gran Can på sommeren i 2007, den funka greit. Men så forsvant den en av dagene, så da ble det mer solfaktor.


#50

Lykken sa for siden:

Nei, vi har aldri brukt soldress, kun hyppige omganger med solkrem, spørs hvor mye bading det blir også. Min erfaring er at i den alderen sover de en del av dagen, de leker under parasoll, de kles på med t-skjorte, solhatt og annet mens de leker, man har lunsjpause i skyggen og generelt synes jeg ikke det er vanskelig å passe på det med solen. Men nå er jeg også av den mening at de gjerne kan få litt sol.


#51

Anne C sa for siden:

Det med flysete helt foran har vi alltid prioritert. Da får de litt boltreplass ved bena våre. Gull verdt. Og sovner de kan de ligge godt pakket på gulvet, det trekker veldig der nede synes jeg.


#52

Musemus sa for siden:

Kjenner jeg gleder meg skikkelig. :)
I fjor var hun så liten at vi ikke var på noen større ferie, og året før kom hun plutselig i magen min rett før vi skulle reise på bryllupsreise. Den ble avlyst med diagnose ekstrem svangerskapskvalme - så dette blir vår bryllupsreise med ei prinsesse.
Grugleder oss litt, mest fordi jeg synes det blir litt skummelt å reise på ferie med barn for første gang. Men det går nok bra.


#53

Lykken sa for siden:

Vi reiste første gang når største var 8 mnd, og jeg stresset meg helt i hjel oppi hodet med pakking og var så nervøs for å glemme noe og brukte masse tankevirksomhet på hva jeg burde huske på. Men man glemmer at sydenstedene ofte er godt utbygd med butikker og utvalg, de vet at mange barnefamilier ferierer der, det finnes lizzzom barn i de landene også og ofte får man kjøpt det man har glemt. Det er jo viktig at dere får kost dere med litt alenetid på kvelden også, så dere får se hva som passer dere best mht legging, soving og spise. Noen unger sovner i vogna ute og dere kan nyte maten i fred, eller dere spiser tidligere sammen barnet og heller nyter vin og snacks på verandaen etter leggetid i leiligheten. :)


#54

Musemus sa for siden:

Takk, Lykken. Tror det er mest flyturen jeg gruer meg til - hvordan hun skal underholdes på et fang i nesten 4 timer. Vi får kjøpe inn litt nye leker og bøker og mye kjeks. :knegg:
Tips til en lettere flytur?


#55

Anne C sa for siden:

Min erfaring er at flyturene går bedre enn man frykter. Men 16 mndr er unektelig en litt slitsom alder synes jeg i allefall. De ser liksom bare seg selv. Litt kjeks, spennende leker, lese bøker.... Dessuten er ikke 4 timer SÅ lenge, mye av tiden går til spising og sånt. Så lenge hun kan sitte ned ved bena deres så er det mye hun kan styre med der.


#56

Lykken sa for siden:

Ja, pakk en liten reisesekk med noen bøker, noen leker du vet hun liker/kanskje noen nye som fanger interesse, tegnesaker, morsom kjekspakke. Så går man en tur eller to opp og ned midtgangen når ikke flyvertene sperrer veien. Hvis hun ser på teletubby og sånt kan man ha med bærbar dvd-spiller. Jeg vet ikke når på døgnet dere flyr, men noen unger sovner faktisk hvis de har stått opp midt på natta for å rekke morgenfly eller sent kveldsfly. Vår eldste har vært en særdeles aktiv liten tass, men det har alltid gått mye bedre enn forventet, og vi har ikke hatt en flytur dere de ikke har sovnet.


#57

Kråka sa for siden:

Vi var på Kreta juni-08 og hadde temperaturer opp mot 40 grader. Det var utrolig varmt så vi søkte basseng og sjø hele dagen, mens vi opplevde litt mer av Kreta på ettermiddagen/kvelden. Hadde med oss 2 barn på 2,5 og 6 år. Vi storkoste oss.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.