Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Tips til sunn frokost

#1

sannereg sa for siden:

Noen som kan gi meg noen gode tips til en sunn frokost ?

Er spesial K med skummet melk sunt nok, hjelp meg!!!


#2

Kneazle sa for siden:

Sunt nok? :gruble:

  • Et par grove knekkebrød med magert pålegg og masse grønt
  • Havregrøt (kokt på vann) med litt melk og lettsyltetøy
  • Grovt rugbrød og magert pålegg
  • Omelett

#3

HSJ73 sa for siden:

Spesial K har vel relativt få kalorier, men inneholder for mye sukker til å kalles sunn, så vidt jeg kan skjønne.


#4

sannereg sa for siden:

takk for tips, grunnen til jeg spurte om spesial K var fordi jeg liksom tror litt på reklame men det stemmer sjeldent det de lover og da lurte jeg på om noen har god erfaring med spesial K


#5

LilleT sa for siden:

Jeg spiser grøt laget av havregryn, linfrø, solsikkekjerner og ekstralettmelk. Fordi melka er søt i seg selv, synes jeg den er god å spise uten sukker.


#6

Kneazle sa for siden:

Jeg har ingen erfaring med Spesial K. Holder meg til 4-korn og havregryn, som jeg vet at ikke er tilsatt sukker. Når jeg er i det sunne hjørnet, altså. :p


#7

sannereg sa for siden:

jeg er en kjempe dårlig frokost spiser, hvis jeg spiser noe før lunsj er det kansje 2 havre knekkebrød med brunost, men det er sjeldent, men siden jeg har i mål å gå ned 10 kg før sommeren så må jeg lære å spise frokost


#8

Kneazle sa for siden:

Jeg måtte google litt, og konkluderer med det samme som HSJ73: Spesial K er ikke spesielt sunn. :niks: Weetabix, derimot, kommer bra ut på sukker- og næringsinnhold, og det er jo godt!


#9

DM sa for siden:

Jeg vil si at en sunn frokost er en som gir varig energi og ikke fucker opp blodsukkeret. Langsom energi, byggesteiner og fettsyrer. (Grove karbohydrater, proteiner og fett.)

Spesial K med skummet melk gir nesten ingen fettsyrer og nesten ikke proteiner. (Jeg aner egentlig ikke hva Spesial K er, men om det gir langsom energi, så er jo hvertfall den biten bra. Jeg ville byttet melken ut med sukkerfri youghurt, og hatt bær og nøtter i. Da blir det mer antioksidanter og vitaminer/mineraler, og mer protein. Da er du inne på noe. :)


#10

Pingis sa for siden:

Jeg fant et bilde av deg, Emma! Se her: :lyve:

Weetabix smaker sponplate, eventuelt oppbløtt sponplate. Men bortsett fra det synes jeg Emma hadde mange gode forslag, altså!


#11

HSJ73 sa for siden:

Havrefras eller Rugfras er visst ikke så verst når det gjelder sukkerinnhold.


#12

Kneazle sa for siden:

:rofl:
Jeg spiste Weetabix med Cultura til frokost i mange år, og jeg likte det. Kors på halsen. Men jeg har ikke spist det på sikkert ti år nå. Tror jeg må prøve igjen en dag.


#13

Magica sa for siden:

Jeg syns salat med mye skinke, ost, oliven, olje, kanskje avocado metter godt og lenge! Uten brød.


#14

ullmor sa for siden:

Jeg spiser havregrøt med litt kokos, tørket aprikos, kruskakli og hvetekim, godt og sunt nok for meg iallfall. Grøten varierer jeg med hakkede mandler, rosiner, havrekli alt etter hva jeg har lyst på eller er lei av.


#15

Fruktflua sa for siden:

Jeg spiser havregryn med knuste linfrø, svisker og nøtter til frokost. Jeg bruker alltid soyamelk med ekstra tillsatt kalsium til, da jeg ikke kan fordra kumelk.


#16

Wix sa for siden:

Jeg spiser havregryn med litt rosiner og skummet melk til frokost. Det er sunt tror jeg. Orker ikke lage grøt, og dessuten blir den så slimete så jeg liker den ikke så godt. Like greit med bare havregryn etter min smak (de som er lettkokte fra før altså).


#17

Mandino sa for siden:

Jeg har aldri vært noen frokostspiser og spiser ofte ikke før runst elleve. Nå har jeg derimot begynt å bli litt sunnere, så i dag spiste jeg 1.5 skiver grovt rugbrød med mager skinkeost og skinke + tomat, paprika og agurk. 1 glass melk gikk også ned :)


#18

tinkadott sa for siden:

grete roede sine nettsider har vel en god del frokoster også.


#19

Skilpadda sa for siden:

Havreknekkebrød er da sunt "nok" - brunost er ikke spesielt sunt, men hvis du velger et annet pålegg, er vel to havreknekkebrød en fin frokost. :) Magert kjøttpålegg, ost eller egg er sunt og mettende. Hvis du gjerne vil ha noe søtt om morgenen, går det an å ha frukt som pålegg (f.eks. cottage cheese med banan, da får du litt proteiner også) eller drikke et lite glass juice ved siden av. Appelsinjuice er også bra fordi C-vitaminer hjelper på jernopptaket, men ikke drikk for mye juice, det er ganske mye kalorier i det. Jeg har vent meg til å bare ha litt juice og så masse vann eller farris i glasset.

Vi spiser alltid havregrøt alle sammen, det er veldig lettvint når alle skal ha det samme. Koker opp gryn med lettmelk og lar den stå på lav varme noen minutter, f.eks. mens vi smører matpakke og evt. vekker Poden, da er den ferdig. Men hvis man ikke er sulten om morgenen føles det kanskje som mer tiltak å lage noe sånt, selv om det egentlig er mindre jobb enn å skjære og smøre brødskiver?


#20

Enhjørning sa for siden:

I beg to differ, det smaker sponplate. :knegg:

Havregrøt ja, med linfrø og revet frukt eller gulrot oppi, det er deilig og gir masse energi for dagen.
Rugbrød/rugknekkebrød er også godt, og Rugfras er det lite sukker i (i forhold til mye annet) så det kan du velge de dagene du har lyst på frokostblanding.


#21

Enhjørning sa for siden:

Se, her hadde Pingis og jeg samme synspunkt, det så jeg ikke før jeg svarte.
Da mener jeg det er opplest og vedtatt at Weetabix smaker sponplate. :knegg:


#22

sannereg sa for siden:

takk for mange god og morsomme innslag.
jeg har fått litt ideer, så da er det bare å komme igang med frokost spising


#23

leliane sa for siden:

Her går det i havregryn, linfrø, solsikkefrø, valnøtter/mandler og Biola (naturell). Har litt flytende honning på. Det metter veldig bra og lenge.

Weetabix går i nøden, men spesielt godt er det ikke! :)

Hva med Kelloggs AllBran - noen som har noen formening om den? Ungene begynner å rynke på nesa av havregryn, men de elsker All Bran - og får det av og til til kvelds. Men det er vel ikke helt bra som frokost? Eller?


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.