Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Det er kjempedumt å ha kastet driver-cden til dataen ...

#1

Marit K sa for siden:

Spesielt dersom du våkner etter å ha duppet på sofaen, og finner din ett år gamle sønn lykkelig skrattende over de illevarslende pipelydene som pcen lager hver gang han trykker på en tast. :nemlig:

Det er selvfølgelig min kjære mann som har kastet vekk driver-cden. Jeg kunne da aldri gjort noe så dumt. :niks:

:flau:

Heldigvis sa den snille fyren på den rådyre tec.support-telefonen, at han skulle sende meg en ny cd, så da er det håp alikevel. :riktig:


#2

Salt sa for siden:

AUUUU! Hehe, godt du får tilsendt ny, da!


#3

Aiza sa for siden:

Bra det ordnet seg, blir lett panikk av slikt.

Vi er dessverre ganske rotete av oss, men når det gjelder data cd'er så har vi funnet en lur løsning. Vi har lagt alle data cd'er i en cd mappe. Klippet ut serienr, koder etc. og lagt bak hver cd. Kastet alle tilhørende cover og mapper. Hver gang vi får bruk for en viktig innstallerings cd så blir vi like glad for at vi har et fast sted til disse. :stolt:


#4

Billa sa for siden:

Det er skikkelig dumt å kaste basen til den trådløse telefonen (under ombygging) på jobben også. Og så være forbannet i flere dager fordi den hersens dritten ikke virker før man innser at "noen" har trodd at basen ikke var til bruk for noe der den hang og slang i en kontakt på gulvet midt i murstøv og malingspann.

Det er dessuten skikkelig pinlig å bli observert av bekjente oppi søppelcontaineren (lav modell) av jobben på utsiden også, i et fortvilet forsøk på å finne basen under søppel og skrot. At ansatte nynnet "theme from CSI" når jeg kom inn igjen gjorde IKKE irritasjonen mindre...


#5

Marit K sa for siden:

Jeg tror jeg må lage meg ett fast sted å ha de, jeg også.
Minstemann er lykkelig uvitende om det kaoset han har stelt i stand. Etter all sannsynlighet så må harddisken formateres og alt legges inn på nytt.
Hadde vi sikkerhetskopier av ting... neida, jeg tror ikke det...
Hadde vi alle bilder og slikt lagret der... jadda, det er jeg sikker på, og heller ikke de har vi kopier av. En del ligger inne på fotoknudsen, så det er jo reddet, heldigvis.

Note to selv: passe på å lukke ned laptopen hver gang den ikke er i bruk


#6

Marit K sa for siden:

:humre:

Du fant den igjen, ja?


#7

Lucifer sa for siden:

En sånn genial løsning har vi også, men på et underlig vis er akkurat den cd'en vi MÅ ha borte likevel. ;) Var det noen som nevnte rotekopp? :confused:


#8

Billa sa for siden:

Nei :(

Og det ble bare værre når jeg skulle få tak i en ny telefon, og måtte innom ørten ganger hos nabobutikken (Telekiosken) fordi jeg ikke ante om vi hadde analog-linje eller ISDN-linje, og husket ikke internnr til den trådløse heller... Så blond er det ikke lov å være :o

Vi ler av det nå da ;)


#9

Marit K sa for siden:

Usj da...

Godt man kan le av det i ettertid. Det er jo ikke mye festlig når det står på...


#10

Juste sa for siden:

Du trenger høyst sannsynlig (90% sjanse) ikke og formatere harddisken. Du kan installere Windows på nytt uten og formatere først, og da vil du ha tilgang på alle data (bilder, musikk, dokumenter etc). Dersom det funker bør du ta sikkerhetskopi av det med en gang og så formatere og installere en "fresh" utgave av windows.


#11

Marit K sa for siden:

Åh, jeg håper du har rett. :ber:


#12

Juste sa for siden:

Tror nok det skal gå greit, men det kan være greit og ha en datakyndig person til hjelp når du reinstallerer.


#13

mrc sa for siden:

Vanskelig å si hva som har skjedd her, men virker på en måte merkelig at han skal ha klusset til systemet slik at det må reinstalleres...

Kan du si litt i detalj om hva som skjer når man nå slår på pc-en?


#14

Marit K sa for siden:

følgende kommer opp:

Mer skjer liksom ikke.
Hvordan kan han ha fått til det da? Dataen fungerte aldeles fint da jeg sovnet. :flau:
Dette er en veldig fiksbar feil, ikke sant? :håper:


#15

Inka sa for siden:

Om du bruker XP, er det en smal sak å legge inn operativsystemet på c-partisjonen av disken, uten å røre d-pasrtisjonen hvor alle verdifulle ting ligger. (Alt du har lagret, som dokumenter, bilder ol.)


#16

Juste sa for siden:

Det er rett og slett blitt slettet en Windows-fil som systemet trenger for å starte opp. Det er en (relativt) vanlig feil og lar seg lett fikse med og installere Windows på nytt.


#17

mrc sa for siden:

SKulle her bare være å kjøre en reperasjonsinstallasjon eller en separat installasjon på samme partisjonen, uten at data ellers går tapt.


#18

Marit K sa for siden:

Snille Dell-mannen har gjort som han skulle, og i går kom cden i posten.
Nå sitter jeg her helt på egenhånd (dell-mannen sa at dette kan alle klare) og håper at dette går bra. Noe skjer i alle fall, og det står "78% fullført" på skjermen.

Mer spesifikt så står følgende:

Det ser riktig ut, sant? :blafre:


#19

Marit K sa for siden:

Søren heller, det funket ikke. Det kom opp melding om at det var funnet filer som var reparert, og så skulle maskinen starte opp på nytt, og vips kom samme feilmelding som jeg beskrev i #14. Jeg har en mulighet til jeg kan prøve, men det vil jo vise seg om det funker da... :sur:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.