Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Erstatning for lettrømme

#1

Tusenogtredve sa for siden:

Hjelp! Jeg skal lage middag, og oppskriften sier at en saus på majones og lettrømme skal blandes sammen. Jeg har majones. Jeg har også både crème fraîche, kesam orginal og kesam 1% - men ikke lettrømme.

Hva bør jeg velge? Sausen skal ikke kokes eller varmes.


#2

ElinM sa for siden:

Jeg bruker nesten alltid kesam og nesten aldri rømme. Jeg bytter også mellom naturell youghurt og kesam. Og når jeg bruker kesam, bruker jeg den magre. Min mening er at du kan bytte ut lettrømmen med alt det andre, velger du kesam får du en magrere, men litt syrligere variant enn om du velger creme fraiche.


#3

Nessie sa for siden:

Kesam 1% passer best til kalde retter, mens kesam 8% passer best til varme. Jeg ville nok valgt creme fraiche om det var varm rett iallefall.


#4

Tusenogtredve sa for siden:

Takk begge to. Da går jeg for kesam.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.