Superior sa for siden:
:vilha:
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Superior sa for siden:
:vilha:
Skilpadda sa for siden:
Saus: Smelt 3-4 ss smør og rør inn kanskje en ts karripulver. Rør inn 3-4 ss mel og spe med melk til en skikkelig tykk saus. Avkjøl.
Kok makaroni (gjerne fullkorns) - 150 g, kanskje?
Kok 400 g fisk i saltet vann.
Skill 3-4 egg. Rør plommene inn i den avkjølte sausen. Smak til med salt og pepper. Del opp fisken med skje/gaffel, rør fisk og makaroni inn i sausen. Stivpisk eggehvitene og rør dem inn så forsiktig som mulig.
Smør en ildfast form eller to, ha i røren, dryss knust kavring, griljermel eller annet oppå. Stek nederst i ovnen på 225 grader i 45-60 minutter (avhengig av fasongen på formen; jo lavere gratengen blir, jo raskere blir den ferdig).
Server med revne gulrøtter, dampet brokkoli og smeltet smør.
Superior sa for siden:
Hvor mye melk ca? kan jeg bruke maisena?
Hvis jeg bruker filet av laks, må den koke først? Takk for oppskriften, padda! :blomst:
Skilpadda sa for siden:
Drøyt en halv liter melk, kanskje? Jeg måler aldri selv, så jeg er ikke sikker. Sausen skal være tykkere enn sånn saus man bruker til fiskeboller.
Maizena oppfører seg annerledes enn hvetemel, det kan godt hende du kan bruke saus laget av det i stedet, men det har jeg aldri prøvd - da lager man vel sausen på en litt annen måte?
Tante Grønn sa for siden:
Tror Irma har en oppskrift i kokeboka si også.
Harriet Vane sa for siden:
Fiskegrateng
600 g torskefilet
3 ss smør
3 ss hvetemel
½ l melk
salt, pepper
muskat
200 g makaroni, gjerne fullkorn
2 eggeplommer
2 eggehviter
1-2 never knust kavring/brødrasp/griljermel
Skjær torskefileten i terninger. Varm smør i en kasserolle og tilsett hvetemel. Spe med melken under omrøring til en glatt saus. Ta sausen til side og rør inn eggeplommene. Smak til med salt, pepper og muskat. Kok makaroni. Sil av vannet. Ha makaron og fisken i en smurt ildfast form , hell sausen over og bland forsiktig. Pisk eggehvitene stive og vend dem forsiktig inn i blandingen. Strø brødrasp over og stek i ca 30 minutter på 200 ºC.I mens koker du poteter, rasper gulrøtter (hell gjerne over litt appelsinjuice eller saften av en appelsin, og strø over noen rosiner) og smelter smør. Jeg liker smøret best når det er litt brunt, men hver sin smak.
Elisabet sa for siden:
Nøyaktig den oppskriften laget jeg etter i går når vi hadde fiskegrateng, men jeg laget litt mere saus og hadde røkt kolje oppi. Ble nydelig. :nam: Men vi har bare litt mere "bar" kokt fullkornsmakaroni og mengder med kokte gulrøtter i skiver ved siden av.
Superior sa for siden:
Er ikke så glad i revene gulrøtter, eller kokte, så jeg skal kjøre på med andre grønnsaker. Tenkte også ha bare makaroni ja, det høres godt ut. Om ikke mannen insisterer på poteter..
Takk alle sammen!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.