Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Gran Canaria

#1

Inagh sa for siden:

Nå er det 99% sikkert at vi klarer å få til to uker med ferie uten Lillemann, slik at vi kan ta med oss Storebror på tur. Vi kommer til å reise i slutten av april, og er på jakt etter badetemperatur. Det ser ut til at Grand Canaria har hyggelige grader på den tiden.

Hverken gubben eller jeg er spesielt "sydenbereiste" av oss, så vi har ikke peiling. Vi vil prioritere samvær med Storebror, avslapping, bading og kos. Gjerne et godt hotellkompleks med barnebasseng. Air Condition i leiligheten er et must, og vi vil gjerne ha soverom, slik at vi kan legge guttungen for så å sitte på balkongen og kose oss og titte på livet.

Kan noen anbefale et sted hvor det er rolig og hyggelig å ha med en litt forsiktig kar på 6 år?


#2

scilla sa for siden:

Jeg har noen venner som har vært veldig fornøyd med et sted på Tenerife. Veldig barnevennlig og beliggende på stranden. Kan høre med dem hvis du vil.



#4

Inagh sa for siden:

Jeg har googla litt nå, og det ser ut til at det eneste ledige som er for den spesifike datoen vi må reise, er på Grand Canaria. Det ser veldig fint ut, så det spørs om vi ikke bare må kaste oss rundt. Håper ikke avlaster drøyer for lenge med å gi oss svar - vi fikk et "vi kommer til å gjøre vårt aller beste for at det skal gå, men kan ikke svare i dag," svar.

Noen som kjenner til Blue Village, Tres Vidas?


#5

Anne C sa for siden:

Jeg er stor fan av Gran Canaria, mest fordi vi vet hvor alt er og vet hva vi får. Jeg synes Sunwing i Arguineguin er utrolig bra for liten og stor. Bassengområdet er veldig bra. Ellers har vi bodd endel ganger ved Amadores stranda og det er det også veldig flott.


#6

Carrera sa for siden:

Må bare henge på de to andre her, og anbefale Sunwing Resort. Vi var der i fjor, og det er nok en plass vi kommer til å velge neste gang vi skal på øya også, for der hadde du alt på ett og samme sted. En ypperlig plass for barna!


#7

tinkadott sa for siden:

Ja, sunwing er et flott konsept!!! Les om det på siden jeg linket til. Vi var i Tyrkia på det i sommer, og kan ikke få fullrost opplegget nok!


#8

Anne C sa for siden:

Vi har akkurat avbestilt turen til Sunving på Gran Can i påsken pga dårlig råd, og jeg er skikkelig deppa! Endelig hadde vi bestilt i tide sånn at vi kunne få en tre-roms.....


#9

Matir sa for siden:

Vi var på Gran Canaria i 2006, og bodde da i bahia feliz på hotellet Monte Feliz.
Der hadde vi eget soverom, stue med kjøkkenkrok og bad.
Utrolig bra service. Og ingen kakkerlakker i nærheten!!!
Eller, det var en dag, litt lengre ned i bahia feliz, men da sprayet de ned hele området for å ta knekken på dem. Puh!

God tur :)


#10

Anne C sa for siden:

Vi var der sommeren 2007 og vi likte det ikke i det hele tatt. Bodde på samme hotell. Maten på hotellet var vond bassenget var ikke fint. Dit drar vi aldri igjen. Men vi har et vennepar som digger stedet.

Kakelakker har jeg aldri vært plaget med på Gran Canaria. Jo forresten, på Monte Feliz var det et par i restaranten. Og så har vi sett det i Puerto Rico, men det må vel være et av de mest harry stedene på Gran Can.


#11

Anne C sa for siden:

Det er på Bahia Feliz? Jo sier mannen, som nevnt over så likte ikke vi det stedet. Men vi er litt luksusdyr.... Nå har de pusset opp endel der siden vi var der.


#12

Inagh sa for siden:

Bare det er rent og greit, er vi fornøyde - ja, og at det er et godt bassengområde. Vi er temmelig låst hva avreisedag angår, så da kan vi liksom ikke velge og vrake.

Hva er gøy å gjøre med barn på Grand Canaria?


#13

malena sa for siden:

For all del, ikke reis til Puerto Rico. Stedet er nitrist (helt greie strender, det skal sies), og maten elendig. Fersk fisk skal du lete lenge etter.

La Playa de Mogán er en sjarmerende, gammel fiskelandsby. Vi tok bussen dit fra Puerto Rico noen dager, bare for å spise ordentlig mat, og det er et sted vi kunne tenkt oss å feriere på.


#14

Anne C sa for siden:

På Gran Canaria er det et par badeland, hvis dere ender opp på bahia Feliz så er det noe morogreier rett ved, minigolf. På Amadores-stranda er det et flott anlegg for barn nede ved stranda. Det er go-cart for barn, man kan ri på kameler ved Maspalomasørkenen. Kanskje Loro-park er åpen igjen??? Den brant ned i en storbrann på øya en uke etter at vi var der i 2007. Ellers er det glassbunnbåter, delfinturer... ja massevis. Ikke noe problem å finne på noe.


#15

malena sa for siden:

Det finnes flere utendørs badeland på Gran Canaria. Og øya er jo så liten at det alltids går en buss. Det er også en ganske fin fuglepark helt sør på øya.


#16

emm sa for siden:

Signerer denne jeg:)


#17

emm sa for siden:

Vi har vært der også (i mars mnd), stedet er fint med bassengområde, barneunderholdning osv, men det blåser mye der og stranden er lavasand som fester seg på alt og alle. Når jeg sier blåser, så mener jeg blåser. Siste dagen vi var der veltet faktisk en enorm palme ved bassengområdet. :knegg: Den siden av øya der Arguineguin, Amadores o.l ligger har mindre vind og er nesten aldri overskyet.



#19

løve70 sa for siden:

Signerer denne :nemlig: Puerto Rico er det mest harry feriestedet jeg har vært på.


#20

apan sa for siden:

:jupp:
Vi var i Tyrkia for 2 år siden og skal til Sunving på Rhodos til sommeren, bestilte igår!

Mulig det er fullt i Arguineguin, Inagh, ellers ville jeg tatt det.



#22

Magnolia sa for siden:

Vi bodde på Monte Feliz i høst. Hotellet var forsåvidt helt greit (selv om vi hadde mye bedre hotell, mat og bassengområde på Tenerife i fjor). Det jeg syntes var kjipt med Bahia Feliz, var størrelsen på stedet. Et par dager og kvelder, og man hadde sett "alt". Gikk rimelig lei på slutten, ja. Hvis det blir Gran Canaria på oss flere ganger, blir det nok et større sted med flere restauranter, bedre strender og flere butikker i nærheten. Arguineguin er absolutt på vurderingslisten vår.

En annen ting som var FRUSTRERENDE med Bahia Feliz, var det "dårlige" været. Svært mye av tiden lå det en schvær sky rett over oss, mens vi kunne se at lenger sør på øyen var det sol. :gaah: Stranden var heller ikke noe å skryte av, ganske steinete.

Vi hadde en dag i et badeland (Aqualand?). Det var toppers, både ungene og vi voksne fikk utfordrende vannsklier. Å sette seg i en gummibåt og drive rundt på den kunstige elven var også helt herlig i varmen.

God tur!


#23

Che sa for siden:

Så lenge målet er kos, bading, is, mat og sånn, så kommer dere til å trives på Gran Canaria tror jeg. Ingen store opplevelser uten overnevnte - men veldig godt tilrettelagt for den form for kos da.

  • Og det må kanskje være så mye å finne på at dere alle tre ikke savner lillemann også...

Vi skal til Tenerife i påska. Gleder oss allerede.


#24

Inagh sa for siden:

Iiik - da har vi bestilt tur... tok en spansk en og regner med det går greit for avlaster at vi kommer med Lillemann skjærtorsdag i stedet for Langfredag... :sparke:

Turen går hit: Sunwing Resort & Spa Arguineguín, Arguineguín

Nå krysser vi alt vi eier og har for at alt går i orden med barneboligen, slik at vi får de ekstra nettene vi søkte om og at vi kommer oss av gårde. :tvitvi:


#25

Inagh sa for siden:

Takk for råd og tips, forresten. :blomster:


#26

Olvina sa for siden:

Eg kryssar fingrar saman med deg om at de kjem dykk avstad og får ein fin tur saman med Storebror. Det fortenar de jammen! :tvitvi:


#27

apan sa for siden:

Så flott! Jeg tror det blir kjempefint altså, vi synes Sunving resort var et skikkelig kose-seg-sted.


#28

Hønni sa for siden:

Dere får det topp på Sunwing. :jupp:
Dette er utsikten:

Jeg er godt kjent i Arguineguin og omegn Inagh, siden foreldrene mine bor rett ved. Bare spør om det er noe!

Det er flott basseng på Sunwing, og en liten strand ved siden av. Vil dere på en nydelig strand tusler dere til Anfi Beach:

På Anfi har de minigolf som guttene liker godt, selv om den ikke har morsomme vindmøller etc:
Her fra påsken i fjor.

Dere kan ta en ferge fra Arguineguin til La Playa de Mogán, som marlena nevnte. Der har de en ubåt som guttene synes det var stas å ta en tur med.


#29

Che sa for siden:

Å, der så det kjempefint ut!
Håper alt går i orden!


#30

Inagh sa for siden:

Nå gleder jeg meg så sykt at det blir gedigen nedtur om det skjærer seg med avlastninga. Men det gjør det ikke! :nemlig:


#31

Hønni sa for siden:

Det må bare gå!


#32

Inagh sa for siden:

Jepp! :nemlig:

Det ser nydelig ut der. Det store spørsmålet er dog om vi får guttungen i seng der i løpet av ferien, for det ser litt for spennende ut. :humre:


#33

tinkadott sa for siden:

god tur! Det ser skikkelig fint ut!!


#34

Kaprifol sa for siden:

Vi har vært på Anfi del Mar med svigers, der er det en bra minigolfbane, flott strand og ei lita brygge med båt til Puerto Rico og Amadores-stranda. Båttur er stas for små og store, og en fin måte å besøke andre steder. Puerto Rico synes jeg er deilig harry, kan være artig å ha sett seg litt rundt der. Amadores-stranda er flott, fin utsikt og flott å bade. Ellers er det kult å gå på fjelltur i Arguinegin-området, flere små topper som kan bestiges, var på tur med svigers en tidlig morgen og fikk god trim.


#35

Avatar sa for siden:

Dere har valgt helt riktig. :riktig: Dette oppfyller alle deres krav.

Vi har vært der 2 ganger med barna (i tillegg til at jeg var x antall ganger med min familie da jeg var mindre).

Dere kommer til å få det supert! Dette er skikkelig velfortjent Inagh! :klemme:


#36

Señora sa for siden:

:rørt: Blir helt rørt jeg at dere får dette til. Sikkert veldig kjekt for storebror å få mamma og pappa helt for seg selv, og lillemann får det fint hos avlaster og i barneboligen. Kos dere glugg i hel, det fortjener dere. Krysser alt jeg har for at dere får dette til.


#37

emm sa for siden:

Tror dere kommer til å få det kjempefint, det er lett å slappe av på et sted som er så tilrettelagt for barn. Taxi er billig der, bussforbindelsene bra hvis dere vil rundt litt. Det koster ikke all verden å leie bil heller. De stedene Hønni viste til er kjempefine. Vi koste oss særlig på stranda på Amfi. Drar dere litt lenger er det Amadoresstranden, fin den også.


#38

Anne C sa for siden:

Sunwing i Arguineguin kommer dere helt sikkert til å bli veldig fornøyde med!! Jeg er veldig misunnelig nå som turen vår akkurat er avlyst, men jeg unner dere av hele mitt hjerte denne turen!




#41

amo sa for siden:

Denne turen unner jeg dere. Selvfølgelig går alt i orden. :klemme:


#42

Sonar sa for siden:

Et veldig bra valg!
Vi var der 2 uker i november i fjor og ungene storkoste seg.

Selvsagt ordner det seg for der :riktig:


#43

malena sa for siden:

God tur, Inagh! Det kommer til å bli perfekt. :nikker:


#44

Avatar sa for siden:

Når skal dere? Vi skal også dit til sommeren. I august. :)


#45

Joika sa for siden:

Sunwing resort i Arguineguin er fint. :ja:


#46

Hønni sa for siden:

Vel faren min, som bor på GCog innimellom kunne ønske seg at det var bittelitt kaldere, kan fortelle at det er varmt, men har regnet.(!) Så den historien er LITT tabloid. Men, for all del, januar og februar kan være "kald".


#47

mkj sa for siden:

God tur!

Arguineguin er en koselig by synes jeg, ikke veldig vakker, men koselig på sitt vis. En ekte 'by' og ikke bare hoteller.

Noen tips kan du få med på veien:
Beste restaurant: Rossini (italiensk, ligger i kjelleren på et hotell litt nærmere sentrum enn der dere bor - ca 3 min å gå fra deres hotell kanskje)

God og billig 'fast food'- 'american burger' på Ancorasenteret (den siste før gangbrua) Der har de veldig god og saftig grillet kylling.

Ønsker du å spise fisk, så ligger det flere spanske restauranter ved stranda - bortover mot havna. Ting å prøve er
sprøstekte babyblekkspruter (husker ikke navnet - dette er nesten som snacks)
gayos, frityrstekte ganske små fisk
gambas ala io (skrives ikke sånn, men husker ikke hvordan - reker i hvitløksolje)

Hver tirsdag er det marked. Mye jalla, men sikkert greit å ta en tur for å se på livet.

Beste strender er enten
Anfi del mar-stranda (gangavstand)
Amadoresstranda (går buss)
Stranda fra playa del Ingles til Maspalomas er spektakulær på flere vis med sine sanddyner og nudister. Her er det mer bølger og vind, og ofte litt mer skyer.

Ellers synes jeg det er fint i palmitos park. Det går buss dit også, se på bussholderplassen så ser du hvilket nummer det er. Der er det mange flotte fugler, noen andre dyr, et rom med sommerfugler og et med flotte orkideer.

det var det jeg kom på i farten.


#48

mkj sa for siden:

bildet i reportasjen er fra madrid. Jeg reiste fra GC på onsdag, og da hadde det vært supert vær siden nyttårsaften. Det regnet nok for de neste 3-4 månedene på lille nyttårsaften.

I april bør det være veldig gode sjanser for fint vær.


#49

apan sa for siden:

Vi skal i overgangen juni/juli! Gleder oss. Har dere vært der før? Vi har vært på den i Aiya Napa før bare.


#50

Avatar sa for siden:

Ja, jeg har vært der før med mamma og dem, når jeg var liten. :knegg:

Tror det blir minst like fint denne gangen, med mine egne 4 barn.


#51

Anne C sa for siden:

Parken brant ned sommeren 2007, under en uke etter at vi var der. Den åpner ikke før 4 august.
www.palmitospark.es/palmitos/index.php?wlang=en


#52

Angelique sa for siden:

I Puerto Mogan har vi vært, og der er det absolutt helt nydelig.
Reiste med Ving, og de har et nytt flott hotell der (var den gang for tre år siden det eneste hotellet) med alt man kan ønske seg for liten og stor.


#53

turi sa for siden:

På hvilken tid i året lønner det seg ikke å reise til Gran Canaria? Og når er det varmest? Sånn uutholdelig varme.


#54

Anne C sa for siden:

Jeg synes det er veldig varmt i juli. Noen ganger i løpet av året kommer det en vind fra Sahara, da blir det visst utrolig varmt, godt over 35 grader.


#55

Inagh sa for siden:

Å huttetu, nå kom jeg til å tenke på den gangen jeg var på Madeira, juli/august i 1988. Jeg var i Funchal, eller hvordan det nå skrives, hovedstaden, da det kom inn en sånn vind fra Sahara noen dager. Det var grusomt varmt, det eneste jeg orket da var å sitte under et tre ei en park, lese bok og spise vannmelon.

(Jeg bodde privat hos ei kusine, så jeg hadde ikke engang tilgang til badebasseng. Hørt noe så urteit. :knegg: )


#56

malena sa for siden:

Puerto Mogan het det, ja. Kunne helt klart tenkt meg dit igjen. De har et par fiskerestauranter som er helt fantastiske, og når lokalbefolkningen inntar dem er det en stemning uten like der.


#57

mkj sa for siden:

jeg mener bestemt den er åpen nå. At den åpnet i høst. Skulle dit nå sist vi var der, men rakk ikke det.


#58

mkj sa for siden:

I juli, august og september kan det jo være uutholdelig i Hellas, Spania, Italia osv også - min erfaring er at de har oftere hetebølger enn på GC.

På vinteren kan du være uheldig, særlig om du bare reiser en uke, da kan du få både regn og overskyet. Men du kan også få fint vær, selv om badetemperaturene i sjøen er litt kalde. Og så er det kaldt vær om kveldene, så lang bukse og jakke er i alle fall antrekket for meg. Kan vel si det sånn at det er oftere fint vær enn dårlig vær, selv på vinteren.

Har vært der selv nå fra oktober til 7. januar. Hadde en dag med SKIKKELIG regnvær, et par dager hvor det kom noen dråper. Og en god del dager med overskyet deler av dagen. Og mye bra vær, særlig i oktober.


#59

Angelique sa for siden:

Ja, og den restauranten til han svensken, Stena, kjempekoselig.


#60

mkj sa for siden:

Kom på at jeg glemte shoppingtipsene:

I Arguineguin har det kommet et nytt kjøpesenter: La Marea. Der har de zara barneklesbutikk, noen voksenklesbutikker, stor skobutikk og litt til. Ikke så stort men nytt og flott.

Større kjøpesenter finner du i Vecindario, Atlantico,noen av de samme butikkene, pluss mange flere.

Litt nord for flyplassen har det åpnet et nytt kjøpesenter som heter Las Terrasas. Det er et slags fabrikkutsalg for flere kjeder. Zara har butikk der, Mango, Intersport, Levis og mange mange flere. Her liker jeg meg godt fordi handlegaten er utendørs, bare butikkene som er inne.

Las Palmas er nok også verdt et besøk om du har lyst til det.

Men obs! Så lenge Euroen er så dyr som den er nå så lønner det seg ikke å handle helt vilt, ting er like billig her hjemme.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.