Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva gjør vi med stadig nabobråk?


#2

Tante Sofie sa for siden:

Viss det er kommuna som har ansvar for desse bebuarane, hadde eg ringt dei ja.


#3

Olvina sa for siden:

Lover og reglar i blokker er eg ikkje så veldig stø i, men sidan det verkar for at klager mot styret ikkje fører fram, ville eg kontakta kommunen, ja. Det kan vel ikkje vere særleg gunstig for dykk som skal selge, å risikere hyl og skrik m.m under visning, tenker eg.


#4

Tinka sa for siden:

Ta kontakt med kommunen, noe ansvar må de jo ha for sine beboere i borettslag som ikke følger reglene.


#5

Che sa for siden:

Du må sende klage til kommunen. Det er de som leier leiligheten og er derfor ansvarlig.
Normen er da at familien får besøk av boveileder.

Best er det kanskje om borettslaget sender klage. (Og kanskje mest riktig - dere skal jo "egentlig" ikke vite hvilke av boligene som er kommunale og ikke)


#6

Polyanna sa for siden:

Prøv å få dem til å ikke være hjemme under visning! Bestikk dem om du må.

Og ikke vær der selv under visning. :p :svindler:


#7

annemede sa for siden:

Ene naboen der jeg bodde før, ga beboerne over et teppe til å ha på gulvet for å slippe støy, i tillegg ba han de om å holde seg unna under visningen. :nemlig:


#8

Left sa for siden:

Kan du ikke skrive et brev på morsmålet til de som er over da? Da kan de i hvert fall ikke komme og si at de ikke har forstått hva som blir sagt.
Ja ikke du da, men noen som kan det språket?


#9

Hjertensfryd sa for siden:

Meglaren vår ville ikkje ha oss der under visning. Enkelt og greit.
Då unngår du og spørsmål om det er bråk der eller ikkje. Men akkurat det kan jo komme opp på overtakelsesmøtet.


#10

Kanina sa for siden:

Hvis det kommer opp, så vær ærlige men diplomatiske. forklar at det jobbes med saken..?


#11

Anda sa for siden:

Dersom det virkelig er så ille at det er en av grunnene til at dere vil flytte, synes jeg det er uetisk og problematisk overfor eventuelle kjøpere å ikke opplyse om det. I verste fall risikerer dere problemer med salget om det i ettertid viste seg at problemet er så stort at dere burde ha opplyst om det.

Kjipt, men sant.


#12

Tjorven sa for siden:

Da leiligheten under oss skulle selges, så kom selger med en meget høflig anmodning om vi ikke kunne ta med snuppa ut en tur mens det var visning. Vi hadde en veldig godt tone, så det gjorde vi med glede. Dette var i den verste trassalderen til snuppa, så jeg har forståelse for at hun ville ha oss ut.


#13

turi sa for siden:

Er det riktig?

Da vi solgte for noen år siden, pga en nabo, så var det faktisk så ille at takstmann mente at det kanskje burde vært med i taksten, men megler mente at det skulle det ikke, så da sto det ingenting om det.


#14

Kanina sa for siden:

Går det an for borettslaget å "kaste ut" kommunen, dersom de ikke klarer å rette seg etter reglene i borettslaget?


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Viss ein ikkje opplyser om bråk og spetakkel så kan ein få problemer seinare ja. Lønner seg ikkje alltid å høyre på meglaren. Me har brent oss på det.


#16

amo sa for siden:

Jeg vil tro reglene er like for "hvermansen" og komunnen.


#17

turi sa for siden:

Godt det har gått bra da!! Hadde en litt fresh nabo som sa at han skulle stå ved gjerdet under visningen og rope til alle som kom at huset var råttent, for "dere har så mye penger at dere trenger ikke mer alikevel".. :snill:

Kjekt med naboer!! :nemlig:


#18

Pamina sa for siden:

Med barn så ute av kontroll, hadde jeg lagt ved en kopi av tidligere klager og sendt klagen til kommunen og barnevernet.


#19

Agent Scully sa for siden:

Hvis det er slik at du står sterkere dersom det kommer fra styret, så ville jeg forfattet brev og gjort alt forarbeidet selv, og så fått borettslagstyrer til å underskrive og putte i en ferdig frankert konvolutt mens jeg så på.


#20

Anda sa for siden:

Ja, det er dessverre riktig. Dersom naboforhold er av en slik art at det har særlig negativ betydning for eiendommen, kan det være en slik opplysning selger må gi for ikke å komme i ansvar. Hvor grensene går er selvsagt (og dessverre) vanskelige å trekke.

Det illustrerer forsåvidt din historie; takstmann mente opplysningen burde med, megler ikke, og begge de partene bør være profesjonelle.


#21

Obelix sa for siden:

Men er egentlig tramping i gulv, være oppe sent, hoing og skriking, ikke ha kontroll på ungene sine og løping i trapper brudd på borettslagets regler?
Eller er det andre ting?

Skjønner at det er fryktelig å høre på og hadde nok blitt gal selv, emn med tanke på en klage så bør man kanskje ha helt klare eksempler på hva som er brudd på reglene?

Lykke til med salg forresten.
Har dere funnet hus?


#22

Bada-Bing sa for siden:

Vi fikk fikk has på vår festglade harrytass av en nabo ved:

  • Først ta direkte kontakt hver gang han bråkte.
  • Sendte klager til styret
  • Ved tredje klage allierte vi oss med noen naboer. Jeg gruet meg som en hund til å gå rundt som en annen sur gammel gubbe. Heldigvis viste det seg at alle de andre var like sinte som oss. Så syv stykker skrev under et felles brev. Han fikk beskjed av styret at om han hadde en eneste fest til måtte han finne seg nytt sted å bo. Ikke hørt noe siden.:riktig:

Som de andre sa: send klage til styret og kopi til kommunen. Samt ring kommunen. Det gjorde jeg for min far da de hadde samme problemer som deg. Det ordnet seg samme dag...:nikker:
Litt kontruktiv og saklig klaging er faktisk helt greit.


#23

-ea- sa for siden:

Så spørs det da, om kommunen er med i borettslaget, eller om de selv eier sin leilighet?


#24

Irma sa for siden:

Jeg husker en rettsak, kan det være for et par år siden? En person flyttet og hadde en alvorlig psykisk syk nabo, som terroriserte miljøet. Dette ble ikke informert om til kjøperene, og den rettslige avgjørelsen sa at kjøpet kunne heves.


#25

Kanina sa for siden:

Det går vel ut på det samme? Kommunen kan vel ikke være med i borettslaget uten å eie en andel, dvs en leilighet. Men man kan vel i verste fall bli tvunget til å selge seg ut av et borettslag hvis man bryter reglene alvorlig nok?


#26

-ea- sa for siden:

Jeg tenkte at kommunen EIER leiligheten, ikke bare en andel. Og dermed står utenfor borettslaget på en måte. Noen venner av meg bodde i en kommunal leilighet i en blokk, og der var det slik. Da var ikke de (kommunen/beboerne) pliktig å delta på dugnader o.l.
Men borettslagets regler skal vel kanskje følges likevel.


#27

Bada-Bing sa for siden:

Er det ikke slik at kommunen har forkjøpsrett på en viss andel av leiligheter i et borettslag?


#28

Dixie Diner sa for siden:

Sånn er det ikke her, og ikke der mamma bor heller, så det varierer kanskje? Man skal uansett følge reglene på lik linje med de andre (ellers kunne det jo blitt veldig ubeboelig der for alle andre), og man kan bli kastet ut etter gjentatte brudd. Men jeg vet ikke alle detajler her.


#29

Bada-Bing sa for siden:

Nettopp derfor tror jeg kommunen er veldig interessert i at leilighetene deres er bebodd av rolige mennesker. Så en kopi av skriftlig klage til styret samt en kjapp telefon burde ordne biffen rimelig raskt.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.