Jeg har noe reinsdyrkjøtt liggende i fryseren, det er grytekjøtt med ben.
Sist vi hadde det kokte jeg kjøttet og serverte med sursøt saus, poteter og grønnsaker.
Jeg synes det smaker kjempegodt, men mannen var ikke like begeistret.
Så...Har dere noen gode forslag til annet jeg kan bruke dette kjøttet til?
Finnbiff?
Jeg ville ha skjært kjøttet i tynne, litt mindre biter på tvers av fibrene (rått).
Stek det deretter i stekepannen, litt om gangen.Legg det ferdig stekte kjøttet på et fat etter hvert. Stek litt løk i strimler, tilsett kjøttet og en boks med rømme.La syde litt og krydre med salt/pepper og en dæsj aromat. Eventuelt knuste einebær....Serveres med ris eller kokte poteter, brokkoli og tyttebærsyltetøy. :nikker:
Hmmm....
Hvis det er nok kjøtt til å kunne skjæres rent for ben, så ville jeg ha lagd det slik: Kutt kjøttet opp i tynne strimler, deretter kok det mørt. Tilsett stekt løk og sjampignoner. Er det veldig mye kraft i gryta, så hell av endel. Spar til en annen dag, eller frys ned...Tilsett deretter en boks rømme, eller creme frach. La småkoke litt. Krydre med salt og pepper,litt aromat og ev.knuste einebær. Serveres med ris og en god salat!
Nesten som mitt forrige forslag,men blir bra hvis det er kjøtt som må kokes for å bli mørt :ja:
Hvis det er vanskelig å renskjære kjøttet, så kan du eventuelt lage en god kjøttsuppe med masse deilige grønnsaker oppi?
Eller lage frikase´....har ikke prøvd med rein, men kan tenke meg at det ville smake bra...
Enkel variant er å lage vanlig frikassé, det vil si kokt kjøtt og lys saus med grønnsaker, hvis det var den sursøte sausen som ikke falt i smak.
Ellers lagde jeg ofte en gryte der jeg surret kjøtt og løk i stekepannen, før jeg hadde det over i en gryte sammen med litt vann, en boks passerte tomater og noen hakkede selleristenger. Biter av gulrøtter tilsettes mot slutten. Hjemmelaget potetmos er godt til.
Faren min pleier å lage gryte av reinsdyrkjøtt der han bruner masse småløk, bruner kjøttet, bruner sopp, og lar dette surre sammen i noen timer i rødvinssaus, så har han gulrotbiter oppi en stund før servering, slik at de blir møre. Veldig godt. :nam:
Jeg synes som regel at kjøttet blir mørere dess lengre jeg koker det...Men alt med måte selvsagt ;)
Hvis kjøttet er litt"seigt" i utgangspunktet, kan det jukses med for å virke litt mørere: skjæres på tvers av kjøttfibrene, og man kan også banke kjøttet litt med en kjøttbanker for å "dele opp" fibrene. Da blir det også mørere, enn om man "bare" hadde kokt det! :jupp:
Lykke til!
Hvorfor ikke gjøre det som samene selv? Her er oppskrift på noe som serveres ofte i Finnmark, og kalles enten buljong eller buljos (så vidt jeg husker):
Kjøtt, buljong og margebein
[INDENT] 1 kg reinsdyr grytekjøtt med bein
1,5 l vann
salt
0,5 kg margebein fra knoken på lår og bog
3 gulrøtter
200 g kålrot
pepper
[/INDENT] Ha saltet i vannet og la det koke opp. Tilsett kjøttet og la det trekke i ca. 1-1,5 time til det er mørt.
La margbeinene koke med de siste 15-20 minuttene. Skum av kjøttfettet som brukes som saus. Skrell og skjær grønnsakene grovt opp og la de også koke med til er møre.
Serveres med poteter og matfettet. Buljongen serveres ved siden av.