Nelly sa for siden:
Har laget vårrull i dag som skal serveres lørdag. De er ferdig stekt og skal varmes opp på dagen. Burde jeg fryse dem eller holder de seg i kjøleskapet? Hva sier dere kloke damer her inne;)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Kategori for barnemat, oppskrifter, drikkevarer og kosthold generelt.
Nelly sa for siden:
Har laget vårrull i dag som skal serveres lørdag. De er ferdig stekt og skal varmes opp på dagen. Burde jeg fryse dem eller holder de seg i kjøleskapet? Hva sier dere kloke damer her inne;)
Tertit sa for siden:
Jeg tror jeg ville fryst dem. Det er jo gjerne kål i vårrullene og den står seg ikke så lenge. På den annen sidew er det jo bare to dager til lørdag da... :vetikke:
Nelly sa for siden:
Ja jeg har kinakål i dem. hum hum:confused:
polarjenta sa for siden:
De mannen lager holder fint i kjøleskap i 2 døgn(han har ikke kinakål i sine da), men det skader jo ikke å fryse dem bare ¨for å være på den sikre siden.
Dinochef sa for siden:
Den holder seg fint til lørdag selv med kål i.
Lyppa sa for siden:
Noen som har en god inn med teskje-oppskrift på vårruller?
Benzo sa for siden:
Jeg ville fryst dem.
VerIng: hvis du søker på vårruller, så finner du oppskrifter.
Matir sa for siden:
Jeg ville fryst dem jeg og.
Nelly sa for siden:
kan jo legge inn den jeg har laget, en barnevennlig variant. Bruk litt chili og hvitløk om du vil ha mer smak)
40 stk
2 kyllingkjøttdeig
2 små gulrøtter revet
1 liten løk hakket
3/4 (eller mindre om du ikke er så glad i det) kinakål snittet
1 liten pk risnudler eller heter det glassnudler...( iallefall de som er blanke liksom)
soyasaus
salt
pepper
1 pk av 40 stk Tyj spring roll pastry (vårrullpapir)
Frityrolje
Stek kjøttdeig, ta ut av pannen. Stek løk, gulrøtter og kinakål, bland i kjøttdeig. Smak til med soyasaus, salt og pepper.
Kok nudlene etter det som står på pakka. Jeg pleier å smadre den litt før jeg koker den, eller del den opp i små biter etterpå. Bland den inn i kjøttfyllet.
Bak på pakken på spring roll pastryen er det forklart tydelig med bilder hva man gjør med den, rulleteknikk blant annet. Ha ca 1 1/2 ss med kjøttfyll i hver vårrull.
Stek dem i god og varm olja (husk lokk i nærheten pga brann, ikke bruk det når du steker. Har du lokk på renner dampen ned i olja, og det blir mye spruting av varm olje (selverfart:nemlig:)
Legg de ferdig stekte vårrullene på kjøkkenpapir for å få av litt olje. holdes varme i ovnen på 100 - 125 grader.
Serveres med sweet chili saus
sweet chili saus blandet med rømme
Nelly sa for siden:
Tusen takk for svar.
Jeg la dem i frysa jeg. Har ikke varmet dem opp før etter frysning. Hvordan går jeg fram. Tiner jeg dem og så varmer dem eller legger jeg dem rett i ovnen. Vil jo gjerne ha dem sprøe:) hor mange grader?
Picasso sa for siden:
Om du vil ha de sprøe bør du vel frityrkoke de etter de er tint vil jeg tro?
Tertit sa for siden:
Jeg har pleid å tine de, for så å steke de i olje på stekepanna :)
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.