Min mormor lagde de beste pannekaker man kunne tenke seg; tykke, luftige og sprø på utsiden :nam:. Dessverre fikk hun aldri skrevet ned oppskriften til meg før hun døde... Etter noen mislykka forsøk gikk jeg over til Toro... :sparke:
Nå har jeg lyst til å lage pannekaker fra bunnen av igjen. Både dessertpannekaker, middagspannekaker og grove/sunne pannekaker.
Vil dere være så snille å dele deres beste pannekakeoppskrifter med meg?
Min er en fire-to-en oppskrift og gir gode pannekaker. Men jeg liker pannekakene så tynne som mulig, med minst mulig fett, så det er mulig dette ikke akkurat er det du er ute etter.
Pisk f.eks fire dl melk, to dl mel og en spiseskje sukker med hurtigmikser. La svelle i ti minutter eller så. Tilsett 1-2 egg (ett egg går fint til så liten porsjon) og miks igjen. Sett vanlig teflon/titanstekepanne på relativt høy varme, smelt så lite smør som mulig i pannen, hell oppi en liten øse røre (bare akkurat nok til at den dekker pannen når du vrir og vender på den), stek til overflaten ikke er flytende, vend og stek. Stekingen går fort, så pass på. Den første pannekaken blir som regel helt mislykket, etterpå blir det bedre. Spis med sukker, eller med blåbær, friske eller frosne, og litt sukker. Melk å drikke, og gjerne tomatsuppe ved siden av.
Oppskriften kan ganges opp eller ned, såklart. Disse kan sikkert gi tykkere pannekaker hvis man vil. Sprø blir de med litt mer smør og litt hardere steking (men det liker ikke jeg så godt).
Bruker aldri oppskrift, men var på Folkemuseet og spiste pannekaker for et par år siden og de var sinnsykt gode.
Nå har jeg ikke oppskriften på de, men innbiller meg at de brukte meierismør og H-melk i sine.
Det kjentes ihvertfall slik ut på smaken.
Tynne, norske pannekaker tar vi bare utgangspunkt i 2-3 egg, rører inn mel, melk, salt og litt sukker til passe tykkelse. Sambo har også smør i røra når han lager, det gjør ikke jeg.
Sprø pannekaker får du i alle fall til en viss grad om du bruker mye smør når du steker. Så da hjelper det sikkert med smør i røra, også. Jeg bruker det bare i vaffelrøre.
Jeg bruker ofte 5 store egg i pannekakerøre til fire personer. Synes eggene gjør pannekakene myke, luftige og lettere å steke. :nemlig: Dessuten tenker jeg at de blir litt sunnere med mye egg i også, ikke bare mel og melk, liksom. Halvparten av melet kan være fibra, så får du litt mer mat i pannekakene. Jeg pleier ikke å ha sukker i pannekakerøra, men et par teskjeer vaniljesukker gjør at de lukter veldig godt uten at de blir så søte.
La panna bli skikkelig varm før du begynner å steke, så blir også den første pannekaka perfekt! :nikker:
Begynner med mange egg, så melk og så blander jeg inn havregryn, grovt mel og tilslutt siktet hvetemel. Speltmel er også veldig godt i pannekaker. Smelter også en stor klatt smør og har i røra. Dette blir gode, tykke, mettende middagspannekaker.
Det er veldig veldig godt å kutte opp feks appelsin \ eple \ banan (ikke alle samtidig) i biter og ha i røren. Fikk det ofte til kveldsmat da jeg var liten og elsket det. Ikke helt middagsmat da.
Jeg lager slumppannekaker og får ofte høre at de er verdens beste. :kry:
Mine stikkord er H-melk, sukker, og masse egg (5-6 helst) + øvrige ngredienser som mel (gjerne ispedd noe grovt mel for å være snill med magen), litt salt og gjerne litt vaniljesukker og en dæsj kardemomme om du ønsker kosevarianten. Hr du rømme og fløterester i kjøleskapet skal dette selvsagt brukes oppi. ;)
Smører du pannekakene med rødt Tine smør etterpå så blir de helt fantastiske!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.