Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Japan

#1

Divine sa for siden:

Vi har bestemt oss for å reise til Japan i 2010, mannen min, eldstesønnen min (som da er 16) og jeg. Sønnen min er veldig opphengt i alt japansk og går blant annet på japanskkurs, så vi gir han denne reisen i konfirmasjonsgave. Han skal få bestemme det meste av opplegget, og jeg regner med at han kun ønsker å være i Tokyo. Rettelse: Han vil til Kyoto også, for der er visst hovedkvarteret til Nintendo.

Men jeg vet svært lite om Japan og reiser dit, så:

Hvilket flyselskap bør man reise med?
Er det dumt å reise om sommeren av en eller annen grunn? Er det veldig varmt i Tokyo da?
Hvor er det lurt å bo?
Hva er det et MUST å se i Tokyo?

Tips mottas med stor takk!


#2

Kanina sa for siden:

Jeg har vært i TOkyo om våren og om høsten, og da har det vært godt og varmt. I september var det nesten på grensen av for varmt. Jeg tror det er best å styre unna sommersesongen. Februar-april er nok den beste sesongen, og da kan man få med seg fruktblomstringen, som er en stor attraksjon.
Jeg har reist med Finnair, og det anbefales varmt, siden det er en mye kortere rute. Jeg har også reist med BA, siden det var det billigste tilbudet akkurat da, og det tok jo nesten dobbelt så lang tid (reise først i feil retning, og dessuten en lengre rute over asia).
I Tokyo er det masse masse man bør få med seg. Alt fra tradisjonelle templer, parker, Keiserpalasset, og Kabuki-teater, til moderne arkitektur i havneområdet og teksniske dupeditter f.eks. i Sony-showroom. Og selvsagt sushi og karaoke (man kan dra på karaokesteder hvor man sitter inni et eget rom, litt mer som Singstar, ikke masse publikum). Fastfood er også et kapittel for seg, fra egne japanske spesialiteter på McDonalds, til ramen-kiosker hvor man får kjøpt en porsjon nudler til en slikk og ingenting.
Hvor man skal bo? Det aner jeg ikke, for jeg bodde privat. Men ryokan er en type tradisjonelle japanske herberg hvor man sover på futon på gulvet. Det anbefales hvis man ønsker en mest mulig autentisk følelse. Å bo litt utenfor Tokyo går helt fint også, siden det er veldig god offentlig kommunikasjon.
Anbefaler dere å kjøpe Lonely Planet, der får dere en grundig innføring.

Også må jeg si jeg er fryktelig misunnelig!


#3

Divine sa for siden:

Tusen takk for tips, Kanina!


#4

Tjorven sa for siden:

Jeg har også vært i Japan. Det er helt fantastisk land som er veldig anderledes enn Norge, virkelig veldig anderledes.

Jeg fløy Aeroflot. Det anbefaler jeg IKKE. Det er riktignok i riktig retning og sikkert både billigst og raskest, men jeg anbefaler det ikke.

Jeg har bodd på ryokan i Tokyo. Det var en opplevelse. Komforten er jo ikke all verden, men det var billigere enn tradisjonelt hotell. Vi sov på slike rullemadrasser på stråmattegulv. Er gutten interessert i Japan, er det definitivt noe dere bør gjøre noen dager.

vi var der i juli/august. Det var noe helt vanvittig varmt. Den årstiden anbefales ikke. Sjekk ut når kirsebærblomstringen finner sted, og dra da.

Det er masser å se og gjøre i Tokyo. Templer og slott som må besøkes. Tradisjonelle bad. Elektromarkeder. Parker. Det er noe eget med å være et sted hvor det er så vanvittig fullt. Prøv dere på metroen i morgenrushet, og du kommer aldri mer til å klage over at det er fullt på bussen i Norge (fordelen for nordmenn er at vi er høyere enn japanere og derfor får luft).


#5

Slettet bruker sa for siden:

Jeg har bare vært i Kyotodistriktet, og det anbefales varmt.
Vi bodde på ryokan, og det er helt ok. Finn ut hvor det offentlige badet i nabolaget er, og bruk det. Dere trenger vaskekluter, såpe, shampoo og håndklær. Det koster nesten ingenting, og er helt fantastisk. Vi var der i mai/juni. Passe varmt, men mye regn. vi kom for sent til kirsebærblomstringen, dessverre. Husk at en del av palassene må det bestilles billetter til på forhånd. Det kan være ganske lang ventetid. Fiskemarkedet i Tokyo er legendarisk.
Det kan være veldig lurt å sette seg inn i skikk og bruk før man reiser, det er veldig mye som er annerledes enn her hjemme.



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.