Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Melkefri taco

#1

Lucifer sa for siden:

Vi lurer på om Prinsen kan være laktoseintolerant. Så derfor prøver vi en melkefri måned nå i januar. I dag skal vi ha taco. Hva skal jeg erstatte osten i tacoen med? Er den Vita Hjerte'go gul laktosefri?
Han elsker ost på tacoen så jeg føler ikke at jeg kan ta fra han den. Måfinne på noe. Skal snart i butikken også, så får jeg se hva jeg finner om ingen har noe tips.


#2

Dixie Diner sa for siden:

Helsekosten har flere typer soyaost, noen av dem er ganske gode. Men de er dyre da, spesielt den oppskårede (som desverre er den som smaker best). Nå har jeg sett de ostene (og andre produkter, som puddinger, melk, soyarømme, yoghurter, sjokolader og lignende) i flere og flere butikker. Meny, Ultra osv. Mega hadde en helt egen avdeling så jeg i går, de hadde også soya-spraykrem på boks. Det har jeg ikke sett før.


#3

Carpe Diem sa for siden:

Det finnes soya ost på helsekostbutikker og i noen matbutikker... Man kan også bruke knust potetgull oppå pizza....

Det er litt spesiell smak på soyaosten, så du må nok regne med at han trenger litt tilvenningstid før han liker denne....

Lykke til! :riktig:


#4

HP sa for siden:

Det er vel ikke så mye laktose i vanlig hvitost? Jeg tåler ikke melk (pga laktose) men hvitost, litt fløte eller litt rømme går uten problem.


#5

Gerbera sa for siden:

Jenta vår har melkeallergi, men kan bruke litt av det de kaller topping. Revet "ost" fra f.eks Coop, First Price eller en av disse andre, som de ikke får kalle ost.


#6

Carpe Diem sa for siden:

Beklager avsporingen,HI....men;
Hvilken type topping er uten melkeproteiner? Visste ikke at disse kunne benyttes av melkeallergikere....:confused:


#7

kokosbolle sa for siden:

Jeg er laktoseintolerant, men fant det først ut for et år siden. Jeg spør alltid min høyst laktoseintolerante venninne når jeg lurer på hva jeg kan spise, og hun sier at det er veldig lite laktose i Norvegia, så hun reagerer ikke på det. Ikke jeg heller. :)


#8

Gerbera sa for siden:

Vi har brukt endel av den fra Coop, kjøpt på Prix. Den inneholder vel skummetmelk, men altså ikke nok til at vår melkeallergiker reagerer på det, vel og merke om hun ikke får i mengder da, men får ørlitt, på pizza, eller taco o.l.

Men det er jo stor forskjell på de med melkeallergi, så vet man at barnet er hyperallergisk, så er det vel ingen vits å prøve. Bare så jeg ikke har det på meg at jeg har oppfordret til å gi de melkeprodukter altså!


#9

kokosbolle sa for siden:

Og det er forskjell på å være intollerant mot laktose og å ikke tåle melkeprotein. For de som ikke tåler melkeprotein er det flere ting som man ikke kan spise.


#10

dharma sa for siden:

Harde hvite oster inneholder lite laktose.
Jeg reagerer hverken på norwegia eller synnøve finden.
Står litt her.


#11

Carpe Diem sa for siden:

Takk for svar...!
Lillesøs er hyperallergisk, så er det et snev av melkeproteiner i produktet, kan hun ikke ha topping overhode...:nemlig:


#12

Honda sa for siden:

om det er laktosen så tåler de fleste med laktoseintoleranse vanlig hvitost.
Jeg kan spise dette til jeg sprekker. men kan ikke drikke et glass melk uten å tilbringe resten av dagen og natta på do..


#13

Dragen sa for siden:

Lillebror spiser taco uten ost.


#14

trøtt sa for siden:

Hvordan løste dere det?

Melkeallergikeren her i huset spiser taco uten ost. Den laktoseintolerante spiser med ost.


#15

Lucifer sa for siden:

Vi spiste noe annet rett og slett. Veldig greit å vite alt dere skriver om laktosen men greia er at denne måneden skal det være helt frit for laktose. Bare for å se om magen hans blir bedre. Av en eller annene grunn er han enda verre nå, men vi får fullføre måneden før vi tar noen konklusjoner.


#16

trøtt sa for siden:

Hvilke symptomer har han?

Ungene mine hadde konstant diare og det tok litt tid før det ble bedre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.