Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vielse utendørs?

#1

Trixie sa for siden:

Vi lurer på det nemlig.
Vi kjenner en prest fra Betanien som vi skal høre med, men kan de vie utendørs eller må det være spesielle kirkelige steder?


#2

Mauser sa for siden:

Spiller ingen trille, så lenge det er god nok tilgang på friskt vievann.


#3

Maz sa for siden:

Enkelte biskoper har vel gått hart ut mot vielser utenfor kirkerom. Mange tar ikke så tungt på det og skriver noe annet på vielsesattesten.... (iallefall hva min prest sa).

Vi er viet på stuegulvet i barndomshjemmet mitt.

Om presten vil kan dere få det til uansett om hans overordnede er litt steile.


#4

Blondie sa for siden:

Søsteren min og mannen giftet seg utendørs i et lysthus. Finner du en liberal nok prest kan dere sikkert vies i dobbeltsenga. :knegg:


#5

Daisy sa for siden:

Vi skal vies ute i en privat park. (via HEF) Det sto i et skriv at dersom vi skulle vies på offentlig sted måtte det søkes om dette. (ikke TIL kirken) men en eller annen instans. Vil tro dette vil gjelde både kirkelige og andre trosamfunn/organisasjoner?


#6

Guava sa for siden:

Hva er Betanien? Er det en bestemt menighet? En person som har vigselsrett har vigselsrett hvor som helst innenfor Norges grenser i utgangspunktet. Det er rett at enkelte bispedømmer innenfor den norske kirke har kjøreregler i forhold til vigselssted, men dette gjelder ikke alle. Det med å vies på offentlig sted som Sybil nevner handler mer om det at man ber om lov hos dem som eier grunnen man gifter seg på. Skal man for eksempel gifte seg utenfor kommunehuset er det sikkert lurt å spørre på forhånd, men jeg tviler på at man kan nektes vigsel utendørs på offentlig sted så lenge dette er et sted for fri ferdsel og ikke er til hinder for normal ferdsel på området. Her i området kan man bli viet utendørs, men jeg vet at vigslere både fra HEF og kirken setter visse krav til at stedet skal være egnet.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.