Det er meg. Har omsider debutert. Jeg har ikke satt meg så mye inn i alt, men utforsker forsiktig. Jeg følger ingen bestemt kur, og prøver litt her og der til jeg finner den rette. MEN det er vanskelig. Jeg har siden mandag levd uten brød, poteter, ris, pasta og sukker. Jeg har spist egg, salat, bacon,blomkål,kyllig ol, og jeg er skikkelig uggen magen! Jeg renner på do i eningen og er uvel. Jeg er ikke sulten. Er dette normalt? Jeg drikker rikelig.
Jeg har skrevet ned noen av Isets middagsoppskrifter som jeg skal prøve å lage, men trenger tips til frokost og lunsj. Er det greit å drikke pulver til frokost, eller er det mye karbo i det? Hva lager dere til lunsj? Vi har kun salatbar en dag i uka på jobb, og jeg sliter med hva jeg skal ha med meg resten av uka.
Jeg er veldig motivert for dette, så jeg skal klare det! Jeg har hentet fram mine gamle bukser (de passet i 2006) i str. 36 og 38. De er målet og henger godt synlig framme på soverommet. Det er vel kanskje 25-30 kg til.
Jeg har en respept på Reductil som jeg skal hente i morgen. Noen som har erfaring med det? Jeg har veid så mye som jeg gjør nå tidligere også, og tok av meg 20 kg på fire mnd, og holdt meg der i tre år (ble gravid).
Har også stjelt Mims tips om en treningsøkt = en stjerner. Når jeg har 100 stjerner skal jeg kjøpe meg noen Odd Molly plagg og en Bergans jakke . :D Ja, jeg må si jeg er litt påvirket av dere her inne. :fnise:
Jeg har ikke noe tips å komme med, men vil bare ønske deg masse lykke til. Lavkarbolivet er Bra, synd jeg ikke kan gå på det nå.
Jeg var avhengig av lapper. Gerds lapper fra lavkarbo.no.
Tilsatte linfrø, kli (den med minst karb), natron, gresskarfrø, og noen ganger fiberhusk. Det ble som grovbrød. :D
Ja, det er maaange på oppskriftssiden til www.lavkarbo.no. Jeg pleier å bake det som ligger i oppskriftstråden her inne. Kaller det bare for Isetbrød, hehe. Du kan søke på Isetbrød eller feks. "danish", så får du frem tråden, som heter "lavkarbo-oppskrifter" eller noe sånt.
Men et godt tips er å bestille tortillas fra www.lavkarbopikene.no. De er helt geniale, og man kjenner knapt forskjell på disse og fullkorntortillas! De inneholder 2-3 gram netto karber per lefse og kan brukes som vanlige tortillas. Jeg bruker dem til bla. wraps og pizzabunn. Brødet der inne er også godt. Og som hun over her sier, Gerd sine lapper er verdt et forsøk. :)
tanta til mann sa i går at hun bakte noe hun kaldte proteinbørd med 4 egg solsikker og masse frø og en eller annen "melsort" men var ikke sojamel...
Noen som skjønner hva jeg snakker om?
Og sojamel hvor får man kjøpt det?
Jeg har lyst å gå på lavkarbo igjen men så som jeg er i praksis 3 dager i uka og spise mye salat eller så gidder ikke ha det med meg.
Å lage omelett før jeg drar om mårningen er ikke aktuelt for jeg gidder ikke så topp kl 5 for å lage lunsh og på jobb har jeg ingen muligheter til å lage noe,. uten om å ha ting i kjøleskep
Og i oppskrifter med rømme kan jeg ha i mat yogurt istede?`jeg har lektoseintoleranse så tåler ikke rømme men yogurt kan jeg spise litt av.
Det meste av snopet er godt, men man kan få mageknip av det. Jeg elsker tortillasene, og brødet er godt. Pitabrødene har jeg ikke smakt, men de får mye skryt av andre (de er utsolgt nå). De har pasta også, vet ikke om den er god men jeg har nå hørt folk si at den er helt grei. Johannesbrødkjernemel og Sukrin er veldig greit å ha i hus. Jeg bruker Johannesbrødkjernemel til baking og sauser (det tykner sausen og gjør bakverk mer som "deig"). Vafler med JBKM er kjempegodt.
Hun mente kanskje bakemix (ketolyse eller Atkins) eller soyaprotein/myseprotein? Soyamel er ganske rikt på karber så jeg ville heller brukt soyaprotein. Dessuten smaker soyamel hoppetau, mens soyaprotein er tilnærmet smakløst. Selges i alle helsekostforretninger.
Du kan sikkert bruke yoghurt, men det er rikere på karbo enn rømme. Alt avhenger av hvilken filosofi du skal følge, eller om det bare er å kutte ned på karbene uten å telle noe særlig.
Til frokost og lunsj kan du ha middagsrester, kylling, rent pålegg på en tallerken, lavkarbo-brød, lavkarbo-tortillas (wraps, feks) osv.
RugSprø inneholder 5 karber så det går an for de som ikke teller så veldig, eller de som ligger litt høyere på karbene. :)
Takk så jeg bør prøve med soya protein til brød?
Er din oppskrift spisende? hehe
Jeg vil prøve å kutte ut det meste. Har gjort det før men da var jeg hjemme når turbo var liten.
4 skjeer rømme går sikkert egentlig kanskje greit vist jeg husker på at det er rømme i det så jeg ikke pakker i meg noe annet i løpe av dagen med melk i.
Tåler visse mengder men det er ikke svære mengder .urk
Middags rester har vi aldri :fnis:
Om det er noe igjen er det eks 1\2 potet
Nei skal se om jeg husker hva hun ramset opp
solsikke
linfrø
sesam
kli tror jeg
og noe annet "mel" bygg eller noe kanskje
og4 egg
Jeg har i hvertfall fått mye skryt for det brødet, det er en laang tråd på lavkarbo.no der folk skryter av det. :glorie: Mannen og broren min likte det også, og de er verdens mest kresne folk. Jeg synes det smaker som et litt annerledes, men veldig godt grovbrød. Hver sin smak, men det er jo absolutt verdt et forsøk. :)
De har nok feilberegnet etterspørselen litt, hehe. De solgte vel hele beholdningen ut på noen timer. Men de får det nok inn igjen ganske kjapt.
Når det gjelder wraps så liker jeg alt mulig inni. Røkelaks og kremost, med urtesalt og gressløk på toppen. Eller eggerøre og røkelaks med gressløk. Eller sennep og en god skinke og litt paprikastrimler. Eller en god muggost og epleskiver, eller rød pesto og reker. Nam. Det er så mye godt du kan ha i. :D
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling.
Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.