Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hjelp!!

#1

Vimsen sa for siden:

Hvor ble det av oppskriften på de mørlefsene?


#2

Observatøren sa for siden:

Skal du bedøve henne med mat før du snakker alvorlig med henne?


#3

Vimsen sa for siden:

Haha. Jeg tenkte jeg skulle sjokkere meg selv og bake til jul.


#4

Zip sa for siden:

Denne kopierte jeg :). Tenkte å prøve den til jul jeg og.

Mørlefse er samme typen lefse som man får kjøpt ferdigsmurte i butikken, men de er klart myyye bedre når de er hjemmelagede. Det er ikke tynne leiver som skal bløtes før de smøres, men tykk og deilig lefse, som er saftig og god, og som man kan smøre ferdig og fryse, så den er klar til å brukes når besøket står i døra.
Lettvindt å lage, også for de som ikke har mastergrad i husmorfag. :D

1 dl smeltet smør
1 dl sukker
1 dl lys sirup
1 1/2 dl kefir
1 1/2 dl helmelk
2 egg
3 ss hornsalt (nei, det er ikke skrivefeil, det skal være så mye)
Hvetemel til passe deig.

Bland alle ingrediensene sammen, til en deig som er litt løsere enn bolledeig. Sett deigen i kjøleskapet over natten.
Del så deigen i passe emner, og kjevle ut til runde leiver som er ca 1/2cm tykke. Bruk rikelig med hvetemel, så ikke deigen setter seg fast.

Stekes på stekebrett med bakepapir, 200grader i 3-5 minutter, til leivene har fått en lekker gyllenbrun farge.

La leivene avkjøles, før du har på en blanding av smør, sukker og kanel. Del leiven i to, og legg halvpartene oppå hverandre, med smurningen inn mot midten. Deles på samme måten som med kakestykker.

Vel bekomme!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.