Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Paris med barn

#1

Nasse sa for siden:

:lykkelig:

Vi skal til Paris!

Jepp, i slutten av mars drar vi til Paris. Hele familien, oss to voksne og våre tre barn. Vi skal "kun" være der i tre netter. Men vi gleder oss veldig. Jeg blir 40 i samme helg, så det er liksom bursdagsgaven min. Billetter er bestilt, og så leter vi etter et passende sted å bo. HVa vi skal gjøre i løpet av langhelgen planlegges i skrivende stund.

Jeg gleder meg!

:lykkelig:


#2

Nasse sa for siden:

Nå skal vi bestille pass til barna. Ja jeg vet at de ikke trenger pass til Paris pga Schengen, men vi synes det er greiest. Vi har funnet hotell, men vi måtte ha to rom og dermed deler vi oss slik at vi er en voksen pr rom. Vi skal bo i nærheten av Eiffeltårnet så det blir nok bra.

Planene er at vi skal se Eiffeltårnet - det har min eldste drømt om i flere år allerede. Vi er litt usikre på om vi drar opp i tårnet, vi ser an køen for å si det slik. Vi drar eventuelt opp i Montparnassetårnet hvis været tillater det. Minstemann skal til Paris for å se skjelett (naturhistorisk museum), og jenta vår skal spise frokost på kafé og ha på neglelakk om kvelden - lille jåla. Hun er 10 år. Og ja, og får å se den egyptiske avdelingen på Le Louvre. De har nemlig om Egypt på skolen nå, så det passer jo fint.


#3

Macky sa for siden:

Høres veldig deilig ut. Vi var i Paris sammen med storesøster sommeren for 2 år siden, hun var da akkurat fylt 2 år. Det var en vellykket ferie for både store og små. Nå hadde vi allerede vært der 1 gang før, så vi dro ikke på de typiske turiststedene. Har man små barn er iallefall alle parkene et must å dra i. Luxembourg parc med den flotte lekeplassen. Men nå hørtes det jo ut for at dine barn var store.

Notre-dam er også gjerne av interesse for dere?


#4

Nasse sa for siden:

Barnas alder er 6, 10 og 13 år. Et lite spenn mao. Vi har tenkt å se på Notre Dame og, selvsagt. Og Luxembourghagen. Min eldste lærer seg fransk nå (går i 8.klasse) så han kan jo se om han forstår noe. Motivasjon i hvert fall. Og jeg kan fransk så det hjelper litt.


#5

Plipp sa for siden:

Jeg var aleine i Paris sammen med min datter da hun var åtte år. Vi hadde et utrolig fint opphold på fire dager. Det er jo liksom ikke grenser for hva den byen kan innheholde av mennesker, kunst og andre opplevelser.
Vi kjedet oss ikke!
Kos dere!


#6

Kneazle sa for siden:

Så delig, Nasse! Håper dere får en strålende tur!

Vi vurderer også en Paristur denne våren. Vi har vært der mange ganger (det er "vår" by :hjerter:), men aldri med barn. Snuppa er tre og et halvt nå. Tror dere det vil være en weekendtur som hun også kan ha glede av, eller bør vi vente til hun blir større?


#7

Nasse sa for siden:

Det kommer vel an på hvordan man legger det opp vil jeg tro. En rekker jo ikke overalt med små, og går man på ting som de synes er morsomt og har gode pauser utover dagen så skal det vel gå greit?

Det er første gang vi er på storbyferie med barn, så det er nytt for oss også. Men det jeg har lest at man bør planlegge godt på forhånd, så det er det vi tenker å gjøre. Vi skal innom en pannekakerestaurant også som er i nærheten av Jardin des Plantes. Det gleder ungene seg til.


#8

Kneazle sa for siden:

Takk for svar, Nasse. Og beklager trådkupping, ble litt ivrig når jeg så temaet. :sparke:

Ja, det vil i så fall bli på hannes premisser. Vi har sett severdighetene før, og lengter bare tilbake til stemningen, "våre" restauranter, parker og gater. Pannekakerestaurant høres genialt ut. Utfordringen blir kveldene. Snuppa er ingen natterangler, og hotellrom i Paris er ikke akkurat store. Litt kjedelig å ikke kunne nyte kveldslivet ute. Hm. Kanskje jeg må godsnakke litt med potensielle barnevakter likevel.


#9

Mistral sa for siden:

Det hørtes hyggelig ut!

Hvis det er en helg dere skal være her, er det høyst sannsynlig for mye kø til å komme opp i Eiffeltårnet. Minst kø er det sannsynligvis rundt 13-tiden, da mange spiser lunsj. Et alternativ er å spise lunsj i selve Eiffeltårnet (da slipper du køen, men kommer ikke helt opp) – her er info. Dere bør bestille bord på forhånd.

Hvis været er OK anbefaler jeg en båttur med Bateaux Mouches. Dere får sett svært mange av severdighetene i byen, og Paris er bare utrolig vakker sett fra Seinen.

Ungene kan tenkes å sette pris på Palais de la Découverte, selv om det aller meste er på fransk. Det samme gjelder Cité des Sciences et de l’Industrie.

Hvis minstemann er så interessert i skjeletter burde dere absolutt legge inn et besøk i katakombene!

God tur! :)


#10

allium sa for siden:

Denne tråden må jeg følge med på. Vurderer Paris-tur i høstferien, med barna som da er 13 og snart 9.


#11

Nasse sa for siden:

Takk for tips! Men katakombebesøk blir det nok ikke fordi jenta vår er mørkredd og får lett mareritt.


#12

Mistral sa for siden:

Nei, da var ikke det noen god idé. Om dere da ikke vil splitte dere opp så en av dere går i katakombene og den andre tar frøkna med på Musée de la Poupée.[size=3][/size]


#13

Hjertensfryd sa for siden:

Eg og mannen var jo nettopp i Paris. Uten ungane så det blir jo ikkje det samme. Det eg ville sei, var at ein leilighet slik som mannen min hadde ordna med kan vera å foretrekke framfor hotellrom. Me styrte sjølv alle måltider. Lagde de me hadde lyst, når me ville.


#14

Nasse sa for siden:

Vi lette etter det, men fant ingen som egnet seg. Og vi måtte dele oss uansett.


#15

Hjertensfryd sa for siden:

Hmm, meiner mannen fann fleire. Trur han brukte booking.com.

Det står ein del i Paris tråden min som du finner her og.

Forresten, akkurat i desse dager er Eiffeltårnet stengt på øverste nivå. Ein kjem seg berre til nivå 2. ( ikkje det at eg var der oppe då )


#16

Nasse sa for siden:

Takk for tips, Urt. Men vi har booka (som det heter på godt norsk) hotell allerede. Og det går nok greit lell. Og som sagt så er det ikke sikker t vi drar opp i tårnet. Storebror er inneforstått med det at hvis køen er lang så ser vi det bare utenfra.


#17

Hjertensfryd sa for siden:

Det var lite kø der no. Me var der på fredagen.


#18

Nasse sa for siden:

Så du har nettopp vært der? Det er leeeeeeenge til vi skal dra. Jeg gleder meg bare i lang tid i forveien. :knegg: Vi skal dit i slutten av mars.


#19

Hjertensfryd sa for siden:

Var der i helga eg :knegg: Langweekend frå torsdag til søndag.

Sjå forresten prikk.


#20

Kneazle sa for siden:

Der fant jeg mange, ja! :blomst:


#21

Tallulah sa for siden:

Denne tråden må jeg følge med på! Så fint med Paris-tur.
Ang. pass så må de faktisk ha det hvis dere skal fly. Da må barn over to år ha egen legitimasjon. Det fikk jeg smertelig erfare når Glitterbarnet på fire og jeg skulle fly til Stockholm før jul. Heldigvis var det lite press på passkontoret og vi fikk passet dagen etter, og dagen før vi skulle fly.


#22

Nasse sa for siden:

Det var greit å vite, glitterchick. Vi har tenkt å dra ned i dag for å søke om pass til ungene. Bedre tidlig enn for sent?


#23

Tallulah sa for siden:

Ja, absolutt! Det var et fryktelig stress å skulle søke pass to dager før vi skulle dra.


#24

Skilpadda sa for siden:

Stemmer, det. Vi fikk ordnet Postens legitimasjonskort til Poden for et år siden, da han skulle ut og fly alene i vinterferien og passet hans var gått ut. Det er billigere, men krever at man kan skrive navnet sitt selv i en liten rute. (Det var vi ikke klar over, og det var en utfordring for ham, men det gikk bra - og kortet er gyldig i ti år. :knegg: )


#25

Tallulah sa for siden:

Ja, han syns sikkert både bildet og underskriften er skikkelig stilig når han er 15! :knegg:


#26

Skilpadda sa for siden:

Jepp, og jeg kommer selvsagt til å nekte å finansiere et nytt et så lenge det gamle er gyldig. Ærlig talt. :nemlig:

Og :sorry: for trådkupping. Storbytur med barn høres veldig hyggelig ut, synes jeg. :)


#27

Nasse sa for siden:

Det er helt greit med trådkupping. Er ikke det en FP-tradisjon da? :knegg:



Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.