Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Skolebrød/skoleboller - trenger oppskrift

#1

Sue sa for siden:

Snuppa ønsker seg nemlig dette til bursdagen sin og da får jeg vel lage det, da. Men jeg synes aldri at de blir noe bra når jeg lager de. Er det noen som har en fin oppskrift?


#2

Sue sa for siden:

Ingen som har? :confused: Merkelig...


#3

safran sa for siden:

Har du en bolleoppskrift så kan du bruke den. Så lager du bare eggekrem (enten ved å ta vaniljesauspose og halvere væsken, eller fra scratch) og legger i en liten grop etter at du har trillet boller og etterhevet. Når de er stekt, avkjøler du på rist. Melisglasuren og kokosmassen har du på først når de er helt kalde.


#4

Sue sa for siden:

Joda, takker for det, men jeg trenger en god oppskrift på boller. Synes mine alltid blir kjipe...:(


#5

Carpe Diem sa for siden:

Hvis du vil ha det enkelt, så bruk en ferdig pakke med "Bollemiks-melblanding". Fyll i ferdigkjøpt vaniljekrem (f eks Piano) i midten før steking. Jeg har gjort det på denne måten et par ganger, og har blitt bra resultat. Flere av gjestene har faktisk spurt etter oppskriften....:plystre:
Det er lov å jukse litt en gang i blant, synes jeg! :jupp:

Lykke til!


#6

Eia sa for siden:

Hveteboller:

100g margarin eller smør
5 dl melk
50g gjær
1/2 ts salt
1 1/2 dl sukker
2 ts malt kardemomme
ca 750g hvetemel
1 egg (til pensling)

Smelt smør/margarin og hell melken i. Varm opp til ca. 37 grader. Rør gjæren ut i litt av melken. Ha i resten av melken, salt, sukker og kardemomme. Elt i så mye mel at deigen er god å arbeide med. Den er ferdig når den slipper bollen.

Heves til dobbel str. (ca. 30-40 min.) og bakes ut. Heves en gang til, pensles med egg og stekes midt i ovnen i 5-10 min. på 225-250 grader.

Disse bollene har jeg alltid fått mye skryt for. Oppskriften er tatt fra den rødrutete kokeboken.


#7

cilen sa for siden:

Det heter purker! hihi


#8

Carpe Diem sa for siden:

Eller 12-øres....:dulte:


#9

Isolde sa for siden:

Nå skulle jeg til å legge ut min favoritt oppskift fra en av mamma sin gamle kokebøker.. men den er jo helt lik på den som låg her :D

Jeg pleier å bruke litt mer sukker.. ca 2dl, bare fordi jeg liker det. og så går det ofte en del mer mel enn det står.. hvertfall hos meg og jeg liker klissete deiger.

Bakpå en melis bokst står det en veldig god oppskrift på vaniljekrem, men jeg bruker piano sin.


#10

kiddo sa for siden:

Jeg må dytte på denne etter å ha prøvd Eias bolleoppskrift. De var utrolig gode!!
Vi spiste ganske mange av dem med en gang og deretter tinte jeg frosne boller lett i mikroen. Da smakte de som nybakt.

Jeg brukte økologiske sultanas-rosiner (lys type) i bollene. Nam nam. Brukte også øko-rørsukker. Måtte ha i litt mer mel enn oppskriften tilsa, men det er lurt å prøve seg fram. Med en gang deigen slapp bollen var den perfekt, lett og fin å bake ut.

Nå skal jeg i gang med en ny deig!


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.