Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Må fersk spinat kokes/forvelles før bruk?

#1

malena sa for siden:

Jeg leste i en kokebok en gang at fersk spinat måtte kokes/forvelles for å fjerne visse giftstoffer. I andre oppskrifter har jeg dog sett at spinaten bare haes rett i salat, f.eks.

Jeg tenkte å bruke den på pizza. Må jeg koke den før jeg har den på?


#2

Mikkeline sa for siden:

Det gjør aldri jeg. Men da kan det jo selvsagt hende at jeg er full i giftstoffer.

Det blir liksom ikke det samme med kokt spinat i salaten?


#3

malena sa for siden:

Nettopp derfor jeg har stusset litt på bruk av spinat i salat. :vetikke:


#4

Kneazle sa for siden:

Det har jeg aldri hørt. Jeg bruker den som den er, både i salat og på pizza.


#5

Ekorn sa for siden:

Nei. Kokt spinatsalat høres mindre godt ut.


#6

Irma sa for siden:

Jeg bruker fersk spinat, men vasker spinaten godt før bruk. Det eneste jeg har hørt er at det ofte er jord på spinaten, at det er litt vanskelig å få av og derfor bør vaskes nøye.


#7

Pepper Lemon sa for siden:

Spinat inneholder oksalsyre, som skal ha en eller annen uheldig skadevirkning, men hvis spinaten forvelles blir den borte.


#8

Irma sa for siden:

Men gjelder ikke det barn under 1 år, at de ikke bør spise spinat?

www.dinside.no/php/art.php?id=347035


#9

Kneazle sa for siden:

Se det, man lærer stadig noe nytt. (Jeg har forresten også forholdt meg til at barn under ett år ikke skal ha spinat.)

Fra matportalen:


#10

Kneazle sa for siden:

I følge Wikipedia inneholder 100 gram frisk spinat 800 mg oksalsyre.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.