Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor stort slingringsmonn?

#1

Chanett sa for siden:

Ja, jeg har laget hamburgerbrød nå og har et slingringsmon på 4-6 gram per emne. Så kom jeg til å tenke på hva andre gjør, så derfor laget jeg denne tråden. :nemlig:


#2

Dragen sa for siden:

Kjøper dem ferdige, og spiser dem uten å veie dem.


#3

Chanett sa for siden:

Så kjedelig du er, Dragen.


#4

safran sa for siden:

Oppskrift, takk.


#5

Chanett sa for siden:

Ja, når jeg har spist så skal du få. Jeg gidder ikke å reise meg enda.


#6

Stompa sa for siden:

Hva andre gjør med hva da? :gruble:


#7

Dragen sa for siden:

Pøh. Jeg kjøper da to typer hamburgerbrød, med og uten gluten til enhver anledning. Det kan være riktig så spennende å klare å få tak i begge.


#8

Chanett sa for siden:

Når du veier emnene når du baker. Hvor nøye er du?


#9

teamor sa for siden:

:hmm: det har aldri falt meg inn å veie emnene i det hele tatt, og jeg baker mye. Sjuske er jeg :nemlig:


#10

Chanett sa for siden:

Jeg veier dem når jeg lager hamburgerbrød og pølsebrød og om jeg skal servere til gjester. De ser penere ut da.


#11

Dragen sa for siden:

Gjestene?


#12

safran sa for siden:

Jeg veier boller og rundstykker. Penere og mer praktisk, i og med at de blir ferdige samtidig.


#13

Chanett sa for siden:

Selvsagt. De smiler fornøyd når jeg har laget dem like store og brukt epledeleren til å lage mønster. Ja, og strødd Sesamfrø på.


#14

Dragen sa for siden:

Chanett lager gjestene sine selv. :noterer:

Det kunne jeg jo nesten gjettet, med alt det snakket om etterslengere.


#15

Chanett sa for siden:

:stolt:


#16

Stompa sa for siden:

Å. Jeg har aldri veid et emne i mitt liv. Tanken har aldri falt meg inn; sikkert derfor jeg ikke skjønte hva du mente. Det jeg baker blir passe likt på øyemål.


#17

Karamell sa for siden:

Veie deig? :tullerdu:


#18

Chanett sa for siden:

Selvsagt tuller jeg ikke.


#19

Tante Grønn sa for siden:

Jeg tror du har en veie-frende i Mim. :nemlig:


#20

Dragen sa for siden:

Jeg syns det høres fornuftig ut å veie, for all del. Jeg har bare ikke kommet på å bake hamburgerbrød enda.


#21

Mei sa for siden:

Veie? :latter:

Det tar jeg på øyemål uten problemer.


#22

Chanett sa for siden:

Jeg er et oppkomme av gode idéer. :stolt:


#23

Skilpadda sa for siden:

Og lager mønster på dem med epledeleren. :skeptisk:


#24

Chanett sa for siden:

50 g gjær
100 g smør
7 dl melk
1 ts salt
600 g hvetemel
400 g grovt mel

Lages som vanlig gjærdeig. Forhev. Trill hamburgerbrød og knepp dem flate. Etterhev. Før du setter dem i ovnen press en eplekutter på hvert rundstykke. Pensle med melk og ha sesamfrø på.

200 grader ca 10-12 min.


#25

safran sa for siden:

Takk! De så knallgode ut.


#26

Chanett sa for siden:

De er deilige og det er mye mat i dem. mett


#27

Aminta sa for siden:

Oj, de så gode ut!
Har faktisk aldri tenkt tanken på å veie emnene når jeg baker, det må nesten testes ut.


#28

Pingis sa for siden:

Jeg tror jeg vil bli et mindre lykkelig menneske av å veie emnene.


#29

Aminta sa for siden:

Jeg tror jeg vil bli mer lykkelig. :kontrollfreak og petimeter:


#30

rajraj sa for siden:

Jeg tror jeg hadde blitt mer lykkelig av å veie gjestene mine. Og kanskje pudre nesen på de av dem som måtte ha litt ekstra blank hud når de kommer på besøk.


#31

Chanett sa for siden:

Det gir en god kontrollfølelse, ja.

Er det ikke vanlig å veie, måle, sminke og pudre gjestene? :confused:


#32

Aminta sa for siden:

Selvsagt er det det, hva skal man ellers gjøre med dem?


#33

rajraj sa for siden:

Det kommer vel an på om du skal plassere dem etter vektklasse eller som par rundt bordet.


#34

Chanett sa for siden:

Du kan så si. Jeg aner ikke.


#35

Skilpadda sa for siden:

Jeg pleier heller å plassere dem etter hvem de burde være i par med. :jupp: Det blir morsommere på den måten.


#36

Kneazle sa for siden:

Fine hamburgerbrød! :hjerter: Skulle ønske at jeg også var et sånt Perfekt-Husmor-Petimeter. Ihvertfall noen ganger. :sparke:


#37

rajraj sa for siden:

Der ga du meg en kjempeidé! 2009 blir året der rajraj misjonerer hvem som egentlig passer sammen av vennene.


#38

Chanett sa for siden:

Jeg tenkte å plassere dem etter skattelista ved neste festlighet. Den med høyest inntekt får sitte nærmest meg. :nemlig:


#39

Chanett sa for siden:

Jeg er en fantastisk husmor. Nå sitter jeg i sofaen mens mannen lager Toro-kake og etterpå skal han henge opp klær.


#40

Mirasol sa for siden:

Det så godt ut! :nam: Regner med at hamburgerne inni også er hjemmelaget og veid og målt og slik og venter på oppskrift på dem også! :jupp:

Venter forøvrig mannen hjem med McFeast burger, det ble second-best i dag.


#41

Kneazle sa for siden:

Åh. Du er god på å delegere også. :nesegrus beundring:


#42

Heiko sa for siden:

Jøss! Jeg har faktisk aldri tenkt over at det er et alternativ å veie deigen. Man har da øyemål.


#43

Pebbles sa for siden:

Å, hallo?

:lol:

Det er så mye å la seg underholde av her på FP! :hjerter:


#44

løve70 sa for siden:

Veie deigemnene??? Avvik???? Dette er ikke akkurat min verden.


#45

Mams sa for siden:

Må innrømme at jeg aldri har tenkt på å veie emnene.
Komer nok heller aldri til å gjøre det.


#46

Interference sa for siden:

Bruker digitalvekten for å få minst mulig avvik.

Var det det som var spørsmålet forresten? teflonhjerne :flau:


#47

Chanett sa for siden:

Jeg er god på det meste. :stolt:


#48

Nessie sa for siden:

Veie? :hehehe:

De så gode ut da, og jeg har lyst prøve. Men hadde ikke ramlet meg inn et sekund å veie hverken hamburgerbrød, boller eller slike ting. :humre:


#49

Maz sa for siden:

Jeg synes det høres vel "kontrollfreak" ut, men det er nok bare meg som er ei sjuske


#50

turi sa for siden:

:medsjuske: :stolt:

Jeg velger å ha sjarmerende boller/rundstykker osv. Rustikke!! :nemlig:


#51

Adrienne sa for siden:

Jeg bruker vekt når jeg baker boller, rundstykker og slikt, så jeg kan godt forestille meg at jeg ville veid emnene om jeg skulle bakt hamburgerbrød. Vekten min har intervall på fem gram, så det ville blitt slingringsmonnet mitt.


#52

Nenne sa for siden:

Som jeg skulle ha sagt det selv.

Spør Mim du, Chanett. Hun veier også emnene.


#53

Trixie sa for siden:

Ehh, hæ?? Veie emnene, nei det har vi ikke gjort.


#54

Chanett sa for siden:

Jeg er overrasket over hvor mange bakesjusker det finnes her inne. :skuffet:


#55

Stompa sa for siden:

Vekta mi har intervall på 20 gram, så jeg tror ikke den hadde vært til hjelp, egentlig. Øyemåls-avviket ligger nok rundt der uansett. :knegg:


#56

turi sa for siden:

:glad for å være med på overraskelses-statistikk: :hyper:


#57

Manga sa for siden:

:knegg: Ikke min heller.


#58

Superior sa for siden:

Jeg gjør det enkelt.. Jeg baker ikke.


#59

Chanett sa for siden:

Stakkars deg. Baking er deilig terapi. Mye agresjon som kommer ut når jeg knar deig. :nemlig:


#60

Aminta sa for siden:

Jeg har digitalvekt med intervall på 2 gram forresten, tenk så lite slingringsmonn da! Jeg må bake noe snart bare for å prøve.


#61

Salt sa for siden:

Jeg tillater ingen slingring i valsen, og bruker milimeters presisjon når jeg baker. Sesamfrøene legges ned etter et spesifikt mønster. :nemlig:

Veie emnene?!?! :grineler: Hadde ikke falt meg inn en gang. Det tar jeg da glatt på øyemål! Sikkert derfor jeg ikke skjønte spørsmålet jeg heller..


#62

Nessie sa for siden:

Er ikke det litt av sjarmen med hjemme-bakst da? At de ikke ser helt klin like ut alle sammen? :D


#63

Salt sa for siden:

Jo! :nemlig: Hvis ikke kunne jeg jo bare kjøpt bollene på United Bakeries, f eks!


#64

Pebbles sa for siden:

:lol:

Selvfølgelig! Jeg gidder vel ikke å bake om ikke alle kan se at det er hjemmebakt - og da hører det med at bakverket har en rustikk sjarm.


#65

safran sa for siden:

:herregud: :herregud: :herregud:


#66

Kneazle sa for siden:

:elsker:

(:knegg:)


#67

Joika sa for siden:

Veie emer??

Nei jeg syntes det er helt ok med mat som ser hjemmelaget ut jeg....


#68

safran sa for siden:

Er hjemmelaget synonymt med stygt og amatørmessig? :gruble:


#69

Chanett sa for siden:

Min mat ser hjemmelaget ut, jfr bilde, men jeg legger mye i at den skal se lekker ut selv om den er hjemmelaget.


#70

safran sa for siden:

:dulte:


#71

trøtt sa for siden:

Det kunne ikke ramlet meg inn i halvsøvne engang å veie deigen. Jeg har da bedre ting å bruke tiden min på. Jeg ser for meg at jeg hadde gitt opp baking hvis jeg måtte veie emnene. :ser bort på bolledeigen som skal bli til skillingsboller lagd på øyemål:


#72

Elise sa for siden:

Er det å dele inn emner på øyemål synonymt med stygt og amatørmessig? :gruble:


#73

Koma sa for siden:

Veie?


#74

safran sa for siden:

Nei, slett ikke. Det var et svar til Joika:

Her forsto jeg det slik at hjemmelaget mat ikke ser proff ut.


#75

Elise sa for siden:

Ok. Jeg forstod det som at hjemmelaget mat ikke er nøyaktig like store per stk.


#76

safran sa for siden:

Mine er heller ikke nøyaktig like store. Jeg har tillatt meg et slingringsmonn på 7-8 gram. :nemlig:


#77

Chanett sa for siden:

Det tar ikke særlig lang tid, da. Muligens 1 min på de 18 hamburgerbrødene jeg laget. Heldigvis er jeg ikke så busy at jeg kan gjøre meg i flid.


#78

Solblomst sa for siden:

Jeg veier ikke. Jeg er en ekte bakesjuske. :kry:


#79

Pebbles sa for siden:

Nei, det er tvert imot finest når det synes at det er hjemmelaget.

At det er helt likt, er jo ikke pent - da ser det fabrikklaget ut.

Jeg har en Jamie-aktig tilnærming til matlaging. Det skal se litt rustikt ut - salaten rives istedet for å skjæres, ost brytes opp i salaten istedet for å skjæres opp i kjedelige, helt like terninger, og rundstykker og boller har slevfølgelig litt ulik størelse ( de er likevel pene ).


#80

safran sa for siden:

Nå har jeg hørt det også. :himle: Boller som er like er ikke pene. Døh, mine boller ser ikke fabrikklaget ut. De ser bedre ut.


#81

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg er for lat merker jeg. Har aldri hørt om folk som veier bakevarer.

:nemlig:


#82

Pebbles sa for siden:

Pent er ikke synonymt med millimeterlikt.

Eksempler på det:


#83

Elise sa for siden:

:knegg:

#84

Elise sa for siden:

Eller var du seriøs? :lol:


#85

Skvetten sa for siden:

Veie emner?

Nja, det har vel ikke hendt. Like lite som det hender at jeg baker hamburgerbrød, rundstykker eller boller. Synes de som er i butikken er helt perfekte jeg, kan ikke bli enklere enn det.

:helvetes husmor:


#86

safran sa for siden:

Zoë, hovedgrunnen til at jeg veier gjærbakst er at de skal bli like mye stekt. Og kom ikke å si at det er stygt at de er like, det er nok heller en unnskyldning for at du ikke klarer å få dem like selv. :overlegen:


#87

Pebbles sa for siden:

:lol:

"like mye stekt"-argumentet er fornuftig. Men små forskjeller i størrelse har lite å si, da. :humre:


#88

oslo78 sa for siden:

Jeg klarer faktiske å få like boller og rundstykker uten å veie jeg. Slå den!


#89

safran sa for siden:

Det klarer jeg også. Men jeg bruker mindre plass om jeg bruker vekten i stedet for å rulle ut hele og dele inn.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.