Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Vidundergryta

#1

Storm sa for siden:

Jeg skal lage denne i dag! :nam: Kjøpte storfe høyrygg som så veldig fin ut, og som skal egne seg til langtidskoking. Potetmos til.

Noen spørsmål fra meg også. Jeg lurer på hvordan og når melet kommer inn i bildet? Skal folien være på hele tida? Planen er å sette den i formen ca kl 12, dra og trene, og så spise rundt kl 16. Skal jeg da ha lavere temperatur enn 200 gr? Vi blir 6 voksne (og 2 barn), så jeg bør vel øke oppskriften noe. Har dere andre grønnsaker til?

1,2 kilo oksebog eller lammekjøtt, gjerne lammeskanker
salt
pepper
2 ss smør
½ sellerirot
2 gulrøtter
1 purre
hvitløk
1 ss hvetemel
2 ss tomatpuré
2 laurbærblad
skal av en appelsin
skall av en sitron
kanelstang
2 dl vann/kraft
2 dl rødvin

Brune krydret kjøtt

Kjøttet surres sammen med en løk eller to, hell over 1 glass vin, 3-4 gulrøtter (i store biter) 1 sellerirot i store biter, 1-2 boks tomater og vann til det dekker, ha i revet appelsinskall av 1 appelsin, 1 kanelstang, salt og pepper.

Enten: La koke i 3-4 timer på svak varme i en gryte med lokk

ELLER

Ha alt i en langpanne, dekk med folie

Stek i ovn i 2 timer på 200 C. Flere timer gjør ingenting.


#2

Storm sa for siden:

Ingen?


#3

Eia sa for siden:

Jeg brukte ikke mel, så det kan jeg ikke svare på, men hvis den skal stå i 4 timer, tror jeg du godt kan senke temperaturen en smule. Jeg hadde den inne i 1 1/2 time på 200g, og det holdt, selv om det sikkert hadde blitt enda bedre med en ekstra halvtime.


#4

Hjertensfryd sa for siden:

Fekk Dinochef til å lese her. Han seier at han ville ha bruna kjøttet først.

Ha alle grønnsakene og kjøttet oppi ei form. Rør mjølet ut i væsken og hell det over, dekk til med folie og putt i ovnen. Folie på heile tida.
Han meiner ein 120 grader bør holde, men du bør sjekke det inn i mellom. Gjerne sette den på 200 grader dei første 15-20 minuttane og så skru ned.


#5

malena sa for siden:

Nam, det ser godt ut. Jeg hadde laget dette i leirgryte. Kjøttet blir utrolig mørt, hver eneste gang.


#6

Filifjonka sa for siden:

Jeg har bare laget den i gryte, men jeg brunet kjøttet først, og gjorde sånn som Urt beskriver med melet. Det er ikke nødvendig med nøyaktige mengder, jeg pleier å ha i så mye grønnsaker at det ikke trengs å ha ekstra ved siden av. Veldig greit å bare kunne servere gryta + en god hjemmelaget potetmos.


#7

Storm sa for siden:

Takk for svar! Nå er gryta laget, så nå skal den stå og putre til gjestene kommer i halv fire-fire tida. Jeg lagde den like greit i gryte, for der er det bedre plass enn i en langpanne. Jeg brunet kjøttet først i godt med smør. Melet bare strødde jeg rundt med fingrene. Får sjekke at det ikke blir klumper. :o Jeg tror jeg skal ha opp i litt flere gulrøtter og kanskje en boks til med tomater, så lager jeg ikke noe mer grønnsaker til.

Hjemmelaget potetmos ja. :nikker: :nam:


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.