Jeg har invitert barnehagen "hjem" til oss i barnehagetiden på Ibens bursdag. Hadde tenkt å skulke skolen den dagen. Det er selvsagt blitt slik at dagen sammenfaller med Utviklingsdagane på skolen, og iom at jeg er på det faget jeg er, så er det 100 % obligatorisk. Helt greit, jeg har jo veldig lyst til å være der.
Men; de er egentlig invitert til klokken 12. Jeg endrer dette til 12.30. Da dropper jeg siste foredraget og jeg er da ferdig 12.15. Dvs. at jeg har 10 minutter på meg til å fikse i stand det som ikke allerede er fiks ferdig.
Derfor; hva som er noenlunde sunt og barnevennlig, som kan lages på forhånd og trenger minimalt med oppvarming, kan jeg servere? Det er en bitteliten stekeovn i peisestuen, sånn med to kokeplater oppå. Det er ikke tilgang til vann.
Pizzahorn? I så fall, grei oppskrift på halvgrove pizzahorn og tips til fyll? De er 20 stykker med de voksne om alle er tilstede. Andre tips?
Jeg tenkte i tillegg å lage fruktsalat, for den kan jeg lage dagen før, sant? Servert med youghurt er dette digg? I fjor laget jeg fruktspyd, som ungene elsket, de rørte nesten ikke kaken, men det blir litt stress nå med tidsbegrensningen. Hva kan jeg ha oppi fruktsalaten for at frukten ikke skal bli brun over natten?
Pizzasnurrer er en slager her, og det er utrolig enkelt å lage.
Lage en grov pizzadeig, som kjevles ut til en stor leiv.
Jeg lager pizzafyll av kjøttdeig, løk, hermetiske tomater, litt hvitløk og et par gulrøtter + pluss det krydderet man liker. (Jeg bedriver tvangsgrønnsakisering)
Fyllet moser jeg med stavmixer, slik at det blir som en grøt. Smører utover leiven i et passe tykt lag, og ruller sammen som en rullekake.
Skjæres i ca 2 cm tykke skiver og settes på bakepapirkledd plate. Strø på reven ost.
Stekes på 200 grader til du ser de er ferdige. De kan du fint lage dagen før, og varme i steikovn på noen minutter. Dvs du kan halvsteke dem dagen før.
Til dessert hadde jeg laget fruktsalat, men ventet med å skjære opp frukten som kan bli brun til de satt og spiste det andre. Frukt med vaniljekesam f.eks er jo bare såååå godt :nam:
Jeg pleier å lage spyd på sånne engangstrespyd, og ta på små kjøttboller, pølse og minimais. I tillegg pleier vi å ha en skål cherrytomater ved siden av. Bare å legge i en langpanne og varme i ovnen.
Jo, storebror elsker de med kalkun fra prior. Ganske stiv pris på de da. Du kjenner ingen som skal på storhandel i Sverige da? Svenske kjuttbullar er jo jette billigt. Det er kanskje ikke så vanlig å dra på harrytur når man bor på Vestlandet...:fnis:
:knegg: Litt langt å få sendt kjøttboller fra Sverige når bursdagen er på onsdag. ;) Nei, litt dyrt blir det, men det blir samtidig enkelt for meg og maten blir grei. Så kan jeg bruke sånne pastaskruer i ulike farger, det blir gøy.