Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hvor lenge har du en mobil før den byttes ut?

Lengste tiden du har klart deg uten å bytte?

  • Under 1 år
    3 stemmer
  • 1-2 år
    33 stemmer
  • 2-3 år
    35 stemmer
  • 3-4 år
    18 stemmer
  • 4-5 år
    6 stemmer
  • 5-6 år
    2 stemmer
  • 6 + år
    1 stemmer
  • Har ikke mobil. :overlegen:
    0 stemmer
#1

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har hatt min i over 3 år nå. :stolt:
Om du er en hyppig bytter, hva er grunnen?

Poll kommer.


#2

polarjenta sa for siden:

Jeg bytter en gang i året. Ingen annen spesiell grunn enn at jeg da er lei og har lyst på en ny. Og ofte er det litt smårusk som gjør at jeg syns jeg må skifte den:nemlig:


#3

kokosbolle sa for siden:

De siste årene har det vært mellom 1 og 2 år mellom. Da har de vært utslitt eller ødelagt.


#4

løve70 sa for siden:

Jeg skifter ca hver 18. måned.


#5

Sitron sa for siden:

2-3 år, med mindre jeg vasker den.


#6

Mamma Rosa sa for siden:

Jeg har aldri klart å slite ut en mobil. :o


#7

Carrera sa for siden:

Har skiftet årlig i de siste årene.


#8

Blånn sa for siden:

Denne gangen bytter jeg etter nesten 3 år. Den jeg har er litt skranglete etter utallige fall i bakken samt et fall fra 2. etasje. Da plukket jeg deler helt ned til kjelleren...


#9

Tertit sa for siden:

Jeg skifter mobil når den begynner å få diverse skavanker, ca hvert andre til tredje år.


#10

Tjorven sa for siden:

Tidligere levde aldri mobilene mine mer enn ett år. Nå gjør de det.

Siden jeg er gift med en mann som elsker tekniske finesser, så utstyrer han meg med nye mobiler når han synes min gamle blir helt utdatert. De blir ikke mer enn 2 år, men de gis da videre til barn av venninner.

Vi får egentlig nye mobiler på jobb ved behov, så dette er bare snobberier fra hans side.


#11

Stompa sa for siden:

Jeg er på tredje mobil siden den første som jeg kjøpte i 2000, så ikke veldig ofte. Den jeg har tror jeg er 2,5 år gammel (den kan være 3,5 år gammel). Jeg driver og lurer på om jeg skal skaffe meg en ny, men har egentlig ikke behov for det enda.


#12

Niobe sa for siden:

Det har jammen variert mye! Fra noen måneder til kanskje to år? Jeg bytter ikke mobil før jeg må, dvs fordi den ødelegges, sett bort i fra den gangen jeg arvet en av gubben. Jeg hadde en serie på tre mobiler som alle "døde" på tragisk vis; vaskemaskinen, overkjørt, mistet i dam.
Jeg er en forholdvis enkel mobilbruker, jeg sender mest meldinger og ringer, så mine mobiler har vært gjennomgående enkle. Ja, sett bort i fra den jeg arvet.


#13

Manga sa for siden:

Jeg kjøpte meg ny mobil forrige uke. Da var min gamle 2 år. Grunnen var at den jeg hadde begynte å bli så dårlig. Høytaleren virket nesten ikke og telefonen slo seg av i tide og utide. Hadde den funket bra så hadde den ikke blitt byttet ut på en stund. Jeg bruker ikke mobil så mye og bare den kan ringes med så er det greit for meg.
Mobilen min mann bruker er snart 9 år gammel så her i huset er vi ingen mobilsnobber nei :knegg:


#14

Acsa sa for siden:

Jeg bytter ikke mobil før den gamle går i stykker. Den forrige varte bare i to år, da var den utslitt. Faktisk datt 6'ertasten av (den med MNO), fordi jeg var aktiv i en NOMiNasjONskOMité og sms'et ganske hektisk et par måneder om dette. :flau:


#15

Katta sa for siden:

Jeg har dem til de dauer. Det har vært 1-3 år her i gården.


#16

Mams sa for siden:

Det varierer.
Den siste hadde jeg i litt over 2 år før den ble byttet ut.
Den ble byttet ut fordi mellomste trengte ny mobil og en splitter ny mobil til han er å kaste bort pengene. Så jeg kjøpte meg ny og han arvet min gamle.


#17

Divine sa for siden:

Jeg bytter ikke før jeg må.

Min første hadde jeg i to år, den neste i fem, den tredje i to. Jeg er nå på min fjerde mobil og har hatt den siden september 2007. Jeg kommer til å beholde den til den ikke funker lenger.


#18

Adrienne sa for siden:

Den jeg har nå har vart i snart to år, og den varer nok enda litt lenger om jeg får viljen min. På jobben min får vi dekket ny telefon annenhvert år, men likevel ser jeg at flere av mine kollegaer har fått ny lenge før den tid, for "den har blitt ødelagt" som de så fint kaller det. Jeg sendte min på reperasjon i stedet for, jeg.


#19

Manga sa for siden:

:lol:


#20

Gremli Skremli sa for siden:

Det strider mot mine verdier å bytte ut noe som fremdeles virker. Jeg gjorde det likevel med den siste mobilen min, fordi jeg hadde kjøpt den da den forrige kræsjet og jeg kun hadde råd til det billigste som fantes. Den mobilen hadde ikke de funksjonene jeg trengte.


#21

Kirsebær sa for siden:

Jeg vil ha ny telefon hele tiden, så jeg venter til bindingstiden på abonementet mitt er over, så binder jeg meg for 12 nye måneder og kjøper en ny telefon.
Også får jeg vel egentlig ny telefon fra jobben hver 18. måned også. :flau:


#22

Inka sa for siden:

Jeg ser at de siste ti årene har jeg hatt ny telefon med to og et halvt års mellomrom hver gang.


#23

Che sa for siden:

Jeg har mine til de dør/begynner å skape seg.

Den jeg har nå har jeg hatt i 2,5 år (SE k610i) - Den oppfører seg eksemplarisk.


#24

HP sa for siden:

Jeg har mine til de er utslitt, reparerer det som går på garantien men når ikke det holder så kjøper jeg ny. Den forrige telefonen min hadde jeg i 3 år, den før varte også i 3. Nå har jeg iPhone, spent på hvor lenge den lever (eller hvor lenge til det kommer en ny en jeg bare ha … :cool: ).


#25

Irma sa for siden:

Jeg har de til det er noe som ikke fungerer på den lenger. Med unntak av en mobil som jeg ikke med den største vilje klarte å venne meg til, en Samsung. Som regel går det rundt 1,5- 2 år før jeg anser mobilen som sliten.


#26

Estrella sa for siden:

De siste årene har jeg byttet den ut når den har vært litt over 1 år. Grunnen er da at da er jeg lei den. :o


#27

Hyacinth sa for siden:

Det har variert. Jeg liker ikke å bytte mobiler, men det hender jeg må. Jeg kan ikke fordra å skifte når jeg endelig har blitt venn med den jeg har og forstår (nesten) alt på den. Det er, typisk nok, alltid da den blir ødelagt.

Den jeg har nå er et år eller halvannet gammel. Jeg elsker den, men den begynner å gå i oppløsning. Jeg skifter den ikke før jeg er helt nødt.

Er det ikke andre enn meg som misliker sterkt å skifte mobil, altså?


#28

emm sa for siden:

Har hatt en telefon i 3 år engang, men leste ikke spørsmålet for pollen, som var litt annet enn trådoverskrift og krysset feil. :flau: Vanligvis bytter jeg ca hvert 1-2 år fordi telefonen da begynner å streike. Ved sist bytte måtte jeg skifte fordi alle på jobben skulle ha businesstelefon med en mange funksjoner min gamle ikke hadde.


#29

bina sa for siden:

Jeg kan ha en mobil i 1-2 år, men i realiteten skifter jeg vanligvis etter 6-12 mnd. Da har det alltid dukket opp en ny mobil som jeg syns er finere, har bedre funksjoner eller hva det måtte være, og så bytter jeg. Joda, jeg er glad i mobiltelefoner. (Har vel flere mobiltelefoner enn sko...) :D


#30

Snuppa sa for siden:

Så lenge jeg er fornøyd kan jeg ha den i flere år. Byttet ut min på fredag etter bare litt over 2 år. Var knallfornøyd, men den døde helt plutselig. Skal levere den inn å prøve å få det på garanti og ha den liggende som reserve. Fant ut at det var dumt å ikke ha en reservetlf liggende til slike tilfeller.


#31

Skilpadda sa for siden:

Jeg har hatt fire telefoner i løpet av de drøyt ti årene jeg har hatt mobiltelefon. Den første tror jeg ble såpass dårlig at jeg kjøpte ny, den andre ble stjålet etter noen år, og i fjor byttet jeg ut den tredje (som da var, tja, bortimot fire år gammel?) fordi jeg ville ha en iPhone. Før jeg fikk den har jeg aldri brydd meg om mobiltelefoner, og ikke brukt noe særlig av funksjonene utover å snakke i dem og sende SMS.


#32

bina sa for siden:

Fire telefoner på ti år? Hmm. Jeg har vel hatt ca 12-15 telefoner på 10 år.


#33

Skilpadda sa for siden:

Jeg er som sagt ikke spesielt interessert i telefoner, og siden de dessuten er såpass dyre, har jeg aldri sett noen grunn til å bytte dem ut hvis de virker. (I alle fall inntil iPhone kom på markedet. :))


#34

Martis sa for siden:

Jeg har mobilene i ca 2 år, da er ofte batteriet blitt så dårlig at de må lades hele tiden og litt sånn småting som er begynt å irritere.


#35

Huldra sa for siden:

Jeg bytter kun mobil når den jeg har blir ødelagt/ubrukelig. Jeg har dem i årevis :nikker:.


#36

Selma sa for siden:

Min mobil er også jobbtelefon (har ikke fasttelefon på jobb) så den brukes ganske mye. Etter halvannet år er den stort sett klar for utskiftning. Da begynner batteriet å blir dårlig


#37

Spoon sa for siden:

Det går sånn 1-2 år mellom hver gang. Men i vår byttet jeg etter under et år, fra SE k810 til Nokia N82. Men etter noen måneder så greide jeg å ødelegge Nokiaen. :( Så nå lever jeg med en SE jeg er lei av, tok meg ikke råd til å kjøpe ny. Har hatt denne i 1,5 år nå.

Jeg synes det er gøy med noe nytt, er litt opptatt av tekniske finesser - det innrømmer jeg.

Mistet den i maling i går, men den ble ikke ødelagt. :mumle:


#38

Nenne sa for siden:

Den første kjøpte jeg i 2000. Den ble byttet ut i 2005 eller 2006. I fjor høst byttet jeg jobb og fikk ny telefon på jobben. Hadde det ikke vært for det ville jeg aldri ha byttet igjen så fort.


#39

Divine sa for siden:

Synes du det er rart å bare ha hatt fire? Hvorfor det? Jeg er også på min fjerde mobiltelefon, og jeg fikk min første i september 1998.


#40

bina sa for siden:

Ikke direkte rart, kanskje. Men litt uforståelig. For det første så er jo mobiltelefoner forbruksvare, de varer ikke så lenge. Og for det andre så har det skjedd så mye på mobil-fronten at 2-4 år gamle mobiltelefoner etter mitt skjønn er tilnærmet ubrukelige.

Jeg er en som krever mye av min mobiltelefon, akkurat som at jeg krever mye av PC-en min. Nå er PC-en 2 år gammel, og jeg ser behov for oppgradering eller utskifting snart.


#41

Divine sa for siden:

Jeg krever ikke mye av mobiltelefonen min. Jeg har nå en svært enkel utgave. Visstnok kåret best i test som "Best for bestemor". :fnis: Jeg kan ringe med den, sende tekstmeldinger og ta bilder/videosnutter. Mer bruker jeg den ikke til.


#42

Skilpadda sa for siden:

Da har du nok andre behov enn jeg, ja. :) (Og kanskje mindre forsiktig, siden dine telefoner ikke varer så lenge?) Jeg har som sagt brukt dem til å snakke i og sende og motta SMS-er med, og det har de fungert like bra til også etter 2-4 år (såfremt ikke tastaturet begynner å svikte eller man putter dem i vaskemaskinen eller noe sånt).


#43

LilleT sa for siden:

Jeg har min fjerde mobil siden 1999. Nummer to og tre arvet mannen etter meg. Han bruker min mobil nummer tre fremdeles, og den er 4 1/2 år nå. Den jeg har nå har jeg hatt i to år. Den henger til tider på tastene, men akkurat nå er den inne i en bedre periode igjen.

Bytter ikke før jeg må, dvs mannen "må". Han er godt fornøyd med å arve mine gamle. :glis:


#44

Tito sa for siden:

Kan ikke svare. Jeg har min til den ryker, enten det tar 1 eller 6 år.


#45

Karima sa for siden:

Jeg bruker dem selvfølgelig så lenge de virker. Det har dessverre ikke vært så lenge med noen av dem. Den nåværende har vart 1,5 år, og det tror jeg faktisk er rekord.

Må innrømme at jeg snøfter litt av alle som skifter mobil flere ganger i året for moro skyld. Er ikke det veldig unødvendig forbruk? :vetikke:


#46

Tito sa for siden:

Helt enig. Det er veldig unødvendig forbruk.

Jeg har hatt tre mobiltelefoner siden jeg fikk første rundt århundreskiftet (det hørtes litt mer dramatisk ut enn 1999-2000 :knegg: ). Alle har blitt byttet ut når de har røket.


#47

Hyacinth sa for siden:

Jo. Det er mye jeg mye heller ville brukt penger på enn mobil, selv om de koster ei krone. Jeg tar lang tid før jeg blir vant til en ny mobil, og jeg skifter ikke uten grunn, selv om jeg kan finne på å gjøre det med mye annet.

Mobilene mine varer minst et par år, sikkert mer. Jeg sender sms, mms og ringer. Utover det har jeg få behov. Tar en sjelden gang bilder med den også.


#48

GinaK sa for siden:

Jeg kjøpte mobil en eller annen gang da jeg gikk hjemme med storebror. Han har akkurat fyllt 7 år. Kjøpte ny mobil i sommer for jeg ville ha med radio og kunne laste ned musikk men har forstatt ikke lastet en eneste sang.... har vel hørt radio på den i 5 minutter... :o
MEN jeg har tatt mange bilder og sender mange txtmeldinger og bildemeldinger da.. Og så ringer jeg litt med den.

Så jeg har hatt 2 mobiler de siste 7 årene... den forrige virker forresten enda.


#49

Frost sa for siden:

Det varierer veldig. Den Nokiaen jeg har nå har jeg hatt i 1,5 år, og har ingen planer om å bytte den ut. Håper den varer helt til jeg blir lei av den.
Den forrige telefonen, en Samsung, byttet jeg ut etter 1 år. Det var litt tungt for jeg likte den veldig bra utseendemessig. Men den hadde så dårlig høyttaler, pluss at den ikke fikk automatisk stor bokstav etter punktum. Før den hadde jeg diverse nokiaer som jeg ikke klarte å slite ut, men ble utdatert pga størrelse og utseende.


#50

Chanett sa for siden:

Jeg har mobil nummer to på mer enn åtte år. Den første hadde jeg i 5 år. Da arvet jeg en med kamera og tok den i bruk. Hadde det ikke vært fordi at jeg arvet, hadde jeg nok hatt den gamle enda. Jeg kjøper ny når denne er ødelagt.

Det overrasker meg at man kan være så lite bevisste og så lite miljøvennlig at man bytter ut ting som ikke er ødelagt. godt oppdratt


#51

Tante Sofie sa for siden:

Eg har mine i nøyaktig eit år, for då kan eg kjøpe ny og billig "på abonnementet" (netcom). Eg er som regel lei og har lyst på ny etter eit halvt år, og syns det er veldig kjekt med nye tekniske duppedittar! No er det ein liiiten mnd til eg kan skifte, og eg er såååå klar!


#52

Stellebord sa for siden:

Jeg har mine mobiltelefoner til de går i stykker. Telefonen jeg har nå er tre år, og funker som bare det.


#53

Bomull sa for siden:

1-2 år


#54

Katarina sa for siden:

Eh... Dere som stadig skifter ut mobiltelefoner, Pc'er og gamle tv'er, burde se hvor avfallet blir av. Se her: romerike.no/-/bulletin/show/167055_it-verdens-skitne-hemmelighet

DERFOR beholder jeg min mobil så lenge den fungerer. Min er nå 3 år gammel, og den fungerer akkurat som den skal. Den blir ikke kastet før den absolutt har sluttet å fungere. Sånn er det med alle husholdningsapparatene våre generelt. Vi har dem så lenge de virker. Mote eller ikke, jeg syns vi har et moralsk ansvar her! :nemlig: Vi lever i et bruk-og-kast-samfunn. Jeg skulle ønske at flere ble mer bevisste hva det har å si for resten av vår verden!


#55

Retz sa for siden:

Jeg har mine helt til de begynner å vise tegn på alderdomssvakhet som nedadgående batterikapasitet, svake signaler på hytta, treige taster. Bytte av mobil er et heft, det skaper arbeid. Kan goodt geeke på andre duppeditter, men ikke mobil. Mobilen er et verktøy som er ganske nyttig, men i likhet med hustelefon og epost så er dette ikke noe jeg vil bruke tid på. Det er slett ikke alltid jeg gidder å ta den når den ringer, heller ikke en selvfølge at jeg ringer opp igjen hvis noen har prøvd å få tak i meg. Jeg verner godt om min utilgjengelighet.


#56

Bayone sa for siden:

Jeg har mine så lenge de virker. Det har dessverre ikke vært så lenge med de siste jeg har hatt :rolleyes: Enten har lyden blitt dårlig, batterikapasiteten eller så har den blitt ødelagt av unger, overkjørt av bil el.l. Nå er det på tide med ny igjen, den jeg har nå er snart 2 år men har dårlig mikrofon. Jeg hører godt de som ringer, men de hører ikke meg.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.