Tangerine sa for siden:
Jeg er lei av Dolmioglasset jeg bruker å kjøpe. :)
< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?
Har du noen gode oppskrifter å dele, eller er på jakt etter noen gode oppskrifter? Da er dette det rette forumet.
Tangerine sa for siden:
Jeg er lei av Dolmioglasset jeg bruker å kjøpe. :)
Mrs. Longbottom sa for siden:
Om jeg skal være litt rask, men samtidig få det litt mer spennede, pleier jeg å "modde" en ferdig lasagne-pakke. River gulrot og sellei/sellerirot og steker sammen med kjøttdeig og litt finhakket sopp. Har i posepulveret og lar det koke litt. Så legger jeg det lagvis med plater, saus og cottage cheese blandet med parmesan. Ost på toppen og inn i ovnen. Like lett som vanlig, og sååå mye bedre!
Nessie sa for siden:
Jeg laget en i går! Det var ikke en planlagt rett, men den ble veldig god.
Vi skulle nemlig lage pizza.. men hadde ikke gjær. :himle:
Pastasaus:
--> like før servering hadde jeg litt revet ost på toppen av sausen (lager dette i stekepanne) - satte på lokk og lot den smelte.
Serverte til fullkornspagetti.
Dixie Diner sa for siden:
Pastasaus er latterlig enkelt å lage fra bunnen. Vi bruker to bokser tomater, en liten boks tomatpuré, 1 stor finhakket løk, 1 hel kinesisk finhakket hvitløk, litt salt og pepper og masse oregano, og ca. 1 ts sukker. Sukkeret er viktig i tomatsauser, synes jeg. Lar løken og hvitløken surre til det er blankt og lukter godt, så har jeg i tomatpuréen og lar den frese bittelitt, og så har jeg oppi tomatene og krydderet. En dæsj kremost er også godt i sausen, men jeg liker best den rene tomatsmaken. Pleier å ha oppi brunet kjøttdeig sammen med tomatene, eller halvstekte kjøttboller. Sausen blir best om den kokes i minst en halvtime, synes jeg. Gjerne lenger. Tilsett vann om den blir for tykk. Jeg liker sausen litt "chunky", så jeg moser ikke tomatene om de ikke er hele, men man kan godt bruke en stavmikser og få en glattere saus.
Ellers elsker jeg spaghetti med fløtesaus og reker/skinke/røkelaks. Tagliatelle er best til. Jeg freser løk og hvitløk i smør, så har jeg oppi en pakke kremfløte eller matfløte og lar den koke opp, så tilsetter jeg grønne erter (gjerne frosne) og laksen, rekene eller skinken i terninger. Krydrer med salt og pepper. Det er godt å røre inn litt parmesan også.
Veronal sa for siden:
Jeg lager pastasaus noe á la Iset, men jeg synes tomatsausen krever honning (eller sukker) for å balansere - da blir den perfecto!
Dixie Diner sa for siden:
Herregud, jeg glemte sukker. Jeg har ALLTID sukker i tomatsaus ja. Må rette på det.
Amic@ sa for siden:
Stek kjøttdeig og en løk, bruker å ha i en terning med hønsebuljong etterhvert. Tilsett en boks hakkede tomater (de økologiske hos Coop er veldig gode syns jeg) og litt pepper og det du ellers liker av krydderet. Så lar du det koke så lenge du har tid, jeg bruker å sette på pastavannet når pastasausen begynner å koke. Men det blir bedre jo lengre du koker.
Enkelt og veldig godt. Bruker ofte svinekjøttdeig når jeg lager dette, litt "sunnere variant".
Amic@ sa for siden:
Jeg strør forresten også over bittelitt sukker, og er det lite smak i de hakkede tomatene så bruker jeg evt. en liten skje med tomatpure..
Tonjemor sa for siden:
Jeg bruker en oppskrift som er inspirert fra en av Jamie Oliver sine kokebøker.
Veldig grei oppskrift å bruke.
Først så surrer jeg litt hvitløk, basilikum og chili i stekepannen. Omtrent som Iset sin, så tilsetter jeg 3 bokser hermetiske hele tomater, dette står og småkoker i ca 15 min før jeg så knuser tomatene, tilsetter en håndfull fersk basilikum og revet parmesan rett før servering. Dette er kjempegodt!
Veronal sa for siden:
Tipper du kommer til å "glemme" den detaljen når din fremdige svigersønn eller svigerdatter ber om oppskriften slik at det fremdeles bare er mor som kan lage mat. :nemlig:
Dixie Diner sa for siden:
Hahaha, har du også sett den episoden av Alle elsker Raymond? :knegg:
Veronal sa for siden:
:glis:
Martis sa for siden:
Jeg syns fløtebaserte pastasauser er ordentlig digg, og denne er veldig enkel. Stek litt sopp og litt skinke. Tøm en pakke fløte (3 dl) i pannen og ha i så masse gorgonzola som du liker, jeg bruker ca 100 gr. serveres med fersk pasta, gjerne fylt med ost. :D
Senna sa for siden:
Vi hadde pasta med laks på lørdag vi. Da surret jeg litt løk og små brokkolibiter i litt olje. Så hadde jeg i matfløte + litt melk. Kokte det litt inn og fikk brokkolien litt mør. Hadde i en halv pakke Tine kremost pepper. 1-2 min før det er ferdig så har jeg i skiver av røkelaks. De bli jo ferdige på 1-2-3. Serverte dette med tagliatelle.
Niobe sa for siden:
Tomatsaus:
Fres rødløk i god olje. Tilsett andre hakkede grønnsaker, gjerne gulrot og brokkoli.. Poden godtar bare brokkoli "gjemt" i tomatsaus for tiden. Hell over en boks hakkede tomater (jeg liker best Coop sine økologiske. Best smak.) og la det putre og koke. Smak til med basilikum, salt, sukker og pepper.
Ostesaus:
Fres bacon og rødløk i olje. Visp sammen 3 dl matfløte/melk (blander litt alt ettersom), to eggeplommer og finraspet parmesan (ganske mye), og hell over løken og baconet. Varm opp på svak varme og smak til med litt basilikumspesto. Kjempegodt til kyllingfilét. Da kan man sløyfe baconet, og smake til med litt ekstra salt.
Ah, det blir pasta i dag, kjenner jeg. :D Det blir kjapt slutt på Dolmioglass og Toro når man venner seg til å lage pastasaus. Det er kjapt og enkelt og smaker så utrolig mye bedre.
Røverdatter sa for siden:
Tomatsaus:
Bland sammen:
1 boks hermetiske tomater
1 ss olivenolje
2 ss tomatpuré
2 fedd hvitløk
1 finhakket gulrot
1 finhakket stangselleristilk
1 ts sukker
salt, pepper, oregano, basillikum etter smak
La det hele koke lenge. Gjerne 40-45 minutter.
Imens lager jeg kjøttsaus av:
1 hakket løk
500 g. karbonadedeig
1 terning av noe slag blandet med 2-3 dl vann, ev. kraft
Alt blandes og kokes til sausen er passe tykk. Blir den for tynn kan den jevnes med maizena.
Carbonara:
3-400 g. bacon
250 g sopp
1 paprika i strimler
1 fedd hvitløk
noen broccolitopper
Lag tykk hvit saus av smør/mel/fløte - tilsett noe salt og pepper.
Pasta - bruk gjerne fersk tagliatelle.
Bland bacon, grønnsaker og pasta med saus (ikke for mye i hver porsjon) rett på tallerken og rør til slutt inn en rå eggeplomme. Strø over masse revet parmesan.
daffy sa for siden:
En superenkel og veldig god spagettisause er å koke en håndfull eller to med frosne sukkererter sammen med pastaen de to siste minuttene. Bland med en pakke ferdig kuttet salatskinke. Ha i litt fløte pisket ut i en eggeplomme, eller litt creme fraishe som du rører inn til slutt. Kan eventuelt balansere med litt skviset sitron om sausen blir for fet.
Arona sa for siden:
Om du liker fisk;
Røkelaks strimles, og freses raskt i panne sammen med litt purre eller vårløk. Hell over fløte og la det surre noen minutter. Ha over nykvernet sort pepper, eller sitronpepper om du har/liker det.
Lettvint og godt.
malena sa for siden:
Jeg gjør omtrent som Iset, men har i tillegg i raspet gulrot.
Hakket bacon gir også god smak til sausen.
Camomilla sa for siden:
Namme, her var det flere gode sauser.
maggypop sa for siden:
Pestopasta er superenkelt. Du kjøper et glass ferdig pesto (eller lager selv, hvis du vil). Kok pasta og sil av vannet. Ha litt olivenolje i pastaen før du har i et par gode skjeer pesto. Jeg pleier å steke biter av kyllingfilet, løk og paprika, og blander det hele sammen til slutt. Nammenam!
Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.