Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Hva kan jeg gjøre med laksefilet?

#1

Superior sa for siden:

Gjerne noe rett i ovnen greie..


#2

Anda sa for siden:

Hiv i langpanne med salt, pepper, dill, sitron og god olivenolje, gjerne med tomater og bønner, ca 200 grader i ca 25 min (så koker du noe karbohydrater ved siden av), og vips, deilig, sunn middag og minimalt med oppvask.


#3

Dixie Diner sa for siden:

I ildfast form, med godt med flytende honning og sesamfrø over (og salt og pepper). Honning og sesamfrø er orgasmisk på laks! Stikk gjerne inn sitronskiver og skiver av rødløk mellom filetene.



#5

Avatar sa for siden:

Legg hver skive i folie. Legg en kladd margaring oppå og ta på sitronpepper.
Pakk igjen hver skive. Putt i ovnen, på 225 grader mener jeg å huske.

Veldig godt. :)


#6

Kanina sa for siden:

Nam, nam! Og ha gjerne litt oppskårne grønnsaker oppi pakkene.


#7

Dixie Diner sa for siden:

Smør, menneske. DA kan man snakke om godt. :glis:


#8

rajraj sa for siden:

Det er da en smakssak, din smørmisjonær. :humre:


#9

Avatar sa for siden:

Jeg kaller alt margarin. :flau:
Men jeg bruker Tine meierismør.


#10

Krem sa for siden:

Smør den inn med snøfrisk blandet med MYE dill og hvitløk, pakk den i folie og sleng den i ovnen. Server med salat og poteter.


#11

rajraj sa for siden:

Du kan smøre den inn med pesto, pakke inn i folie, bake i ovnen. Serveres med kokte poteter, rømme og salat.


#12

Superior sa for siden:

Iset: hva er "godt med" honning? Har du noe ca mål på det? Det hørtes veldig godt ut..

Alt høres egentlig veldig godt ut, for jeg er kanonsulten :knegg:


#13

Fadese sa for siden:

Dette er lettvint og innmari godt:

Laksefiletene krydres med salt og pepper og steikes i steikepanna (ev. legges i ildfastform i ovnen).

Serveres med:

Salat:

  • ruccolasalat (eller annen salat du liker
  • en boks røde kidneybønner (skylles)
  • et par vårløk i skiver, ev. purreløk
  • en real neve småtomater (deles)
    (heller gjerne over litt salt og pepper)

Saus (kald):
1/2 beger yoghurt naturell
presset sitron
salt
pepper

Og det er det. Med bønnene føler i alle fall ikke jeg behov for poteter. :)


#14

Dixie Diner sa for siden:

Smør fortjener ikke det mobbenavnet der, det må du legge av deg! :kjefte: (Men det er bedre det enn å kalle ALT for smør, slik de fleste gjør. Margarin er ikke smør!).

Jeg ringler honningen over filetene, så det dekker ca. halvparten av hver filet. Gjerne mer. Kjempesnadder.


#15

tinkadott sa for siden:

favoritten her i huset er å ha en del pesto på den (mye) og så noen dæsjer med rømme, pakkes inn i folie og stekes i ovnen. Kjempegodt!
Rømmen kan byttes ut med Kesam i disse januardager.


#16

Silence sa for siden:

Vi har litt margarin i bunnen av en ildfast form. Rømme under hver filet, legger filetene i forma, har litt margarin på toppen + en "klatt" rømme på hver filet. Krydrer med salt og pepper (+ sitronpepper) og koker grønnsaker og poteter ved siden av. Forma inn i ovnen på 200 grader til den er ferdig. (Før rømmen svir seg...) :nam:


#17

rajraj sa for siden:

Jeg har holdt meg lenge - og svart seriøst i tråden også, men nå bare må jeg fjase den til littegrann: Hver gang jeg ser "Hva kan jeg gjøre med laksefilet?" tenker jeg :skremt: og neineinei, du bør ganske enkelt bare holde deg til å spise den.


#18

Joika sa for siden:

Legg skivene i folie, ha på chillisaus, salt, pepper, en dæsj smør og litt hvitløk. Legg fersk spinat på toppen. Ha poteter og rømme som tilbehør (evt du kan også bake grønnsaker i folie, ved siden av).


#19

Muskat sa for siden:

Lag fiskepakker, kan ha i hva som helst av grønnsaker.
Her er et forslag:

En bit folie
En laksefilet
Smørklatt og/eller rømmeklatt
Sitronskive
Løkringer
Purreringer
Og ellers hva du måtte ønske av grønnsaker. Jeg pleier å ha poteter, sellerirot, kålrot og gulrot i små terninger inni pakkene. :nam:

Stek i ovnen til det er ferdig!


#20

leliane sa for siden:

Åh - det hørtes godt ut! Jeg elsker honning!


#21

Hjertensfryd sa for siden:

Inspirert av Iset si oppskrift, lagde eg dette i går:

Tok 4 ørret fileter og la i ei form. Hadde litt kvitvin i bunnen. Slik at det dekka bunnen og litt til. Hadde så honning over filetane. Ca ei halv ss pr filet. Delte nokre små rødløker opp i 4 båter og dytta litt inn i mellom fisken. Så hadde eg salt og pepper over og dryppa litt sweet chili saus forsiktig oppå filetane. Folie over og inn i ovnen ( varmluft ) på 225 grader i ca 20 minutter.

Serverte med råsteikte grønnsaker, pasta og ein fløtesaus til.


#22

Left sa for siden:

Et lag med frossen spinat, en halv boks creme fraiche, legg på laksefileter, krydre med sitronpepper og litt salt, og gjerne bittelitt god olje, nytt lag med creme fraiche og spinat på toppen. Inn i ovnen i ca 30 min.
:nam:


#23

Mams sa for siden:

Vi får ganske ofte laksefileer dekket med tandoorkrydder som er stekt i langpanne.
Det er veldig godt.


#24

sannereg sa for siden:

hmmm jeg blir så sulten av den praten deres... denne hørtes god ut, den må testes ut


#25

Muskat sa for siden:

Vi hadde laksefilet i dag, og den ble skikkelig god! Laget en slags marinade og smurte på og stekte dem i ovnen.

Marinade:
2 ss soyasaus
2 ss limesaft
1/2 ts sukker
1 ss revet ingefær
2 ss dijonsennep
1 fedd hvitløk, hakket

Legg filetene i ildfast form med skinnsiden ned og smør på marinade (de har sikkert godt av å ligge med marinaden på seg en stund også), og stek i ovnen til de er ferdige. :nam:


#26

Kumilla sa for siden:

I ildfast form, med masse kremfløte, salt og pepper på, i ovnen i ca 35 min på 200 grader. Nydelig og hele familiens fiskemiddagfavoritt.


#27

Tito sa for siden:

Hva serverer du til?

Eldstemann har bedt om laks til middag, og da må jeg bare lage det. Er ikke flink til å ha fisk til middag, så når barna ber om det må jeg gjøre det. Jeg er ikke så glad i fisk selv, men dette hørtes jo godt ut! Hvordan er det forresten for jentene mine på 1,5 år å spise honning? Det går vel greit det?


#28

Blåbær sa for siden:

:nikker: Også med masse sitronpepper på.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.