Velkommen, Gjest.

< Tilbake til oversikten | Hvem kan lese?

Nespresso-drikkere: Hvordan drikker du din nespresso?

#1

Gaia sa for siden:

Nå har vi hatt Latissimaen ( :elsker: ) i hus i hele to uker og på lørdag kom endelig velkomstpakken med 250 kapsler. Mannen og jeg har shottet vilt og hemningsløst de siste dagene, og jeg har pushet kaffe på alle som har vært innom. :knegg:

Foreløpig konstaterer jeg at alle espressoene med styrke over 5 også fungerer som latter. Favoritten er en latte laget på enten Arpeggio, Roma eller Decaffinato Intenso. Dessuten er det snadder med en Vollutto eller Decaffinato espresso med en liten dråpe varm melk. Mannen liker sine lungoer og har kommet frem til at alle kapslene over 8 også fungerer som lungo.

Hvordan liker du din nespresso? Følger du anbefalingene fra Nespresso slavisk eller leker du litt? Hvor mye vann i hhv espresso og lungo? Og, ikke minst, hvilken kapsel passer best til Mocca?


#2

Miss Norway sa for siden:

Jeg gjør det jeg føler for den dagen. Har et assortert utvalg i en sånn blank kube og plukker etter innfallsmetoden. Vannmengde også; sjelden jeg drikker espresso egentlig; lager oftest en americanovariant vel. Latte og mocca liker jeg ikke.


#3

Dragen sa for siden:

Jeg er fortsatt på eksperimentstatidet. Jeg drikker latte eller mokka, og hvis jeg skal si som sant er, kjenner jeg ikke så godt forskjell på de ulike kaffetypene. Dette er selvsagt strengt hemmelig.

Jeg holder meg til koffeinfri etter klokka X om kvelden.


#4

Gaia sa for siden:

Til de som liker mocca så kan jeg anbefale følgende:

1 liten ts kakao og en knivsodd vaniljesukker blandes ut i litt varmt vann, ha en liten sukkerbit av brunt sukker i koppen, fyll på med like mye melk som du ville hatt i en latte og tilsett en eller to shotter Roma eller Capriccio, avhengig av om du foretrekker enkel eller dobbel latte. :nam:


#5

Spoon sa for siden:

Jeg også eksprimenterer litt for tiden. Jeg liker lungovariantene, og så lager jeg ofte americano av de mørkeste espressoene. Jeg har sansen for litt kaffe i koppen. :D Jeg er ikke så glad i kaffe med melk i, men har testet ut litt latte også.

Problemet mitt er at jeg er i permisjon og ender opp med å drikke MYE kaffe i løpet av en dag, det er jo så enkelt!!

Den moccavarianten skal jeg teste. :jupp:


#6

Nessie sa for siden:

Jeg signerer Dragen. Jeg merker heller ikke særlig forskjell.. bruker mest lilla eller svart til latte. Den blå limited greia synes jeg er litt bitter. Jeg drikker koffeinfri jeg også, og synes det funker fint på ettermiddagen. :ja:

Jeg er ikke så glad i kaffevarianter uten melk, så her blir det mest kaffe latte. :riktig:


#7

Nessie sa for siden:

Den må jeg teste. :D


#8

Veronal sa for siden:

Iskaffe. To isbiter, 1 kapsel 9 eller 10 og kaldt melkeskum på toppen.


#9

Selma sa for siden:

Det skal jeg jammen teste når jeg komme hjem i dag :nikker:

Jeg er først og fremst en latte-drikker men etter at nespresso-maskinen kom i hus så har jeg drukket mer og mer svart kaffe (holder meg til de svakeste typene ennå - stort sett den gule og den brune (Cosi)


#10

livit sa for siden:

:) Arpeggio til cappucino


#11

Tjorven sa for siden:

Vi har hatt Latissima i hus i litt over en måned.

Jeg lager latte på arpeggio. Mannen har kjøpt capuccinodryss, og det blir veldig godt å ha det på toppen.

Jeg kan ikke drikke koffein om kvelden, men det funker helt fint å lage latte med decaff intenso. Nå fikk jeg skikkelig lyst på en slik. Tror jeg lager en :glis:


#12

Nessie sa for siden:

Jeg har vært på Nespressobutikken her i Oslo og kjøpt decaff idag. :jupp:


#13

Gaia sa for siden:

Decaff latter går det en del av her også. Veldig kjekt på kveldstid. Jeg merker at jeg har funnet mine favoritter. Det blir oftere og oftere en Roma, Volutto eller Capriccio. Ristrettoen og Arpeggioen går det overraskende lite av, tatt i betraktning at vi er to "heavy users" i huset.


#14

Benzo sa for siden:

Drikker kun latte og espresso, bruker bare de to sterkeste.


#15

gnuri sa for siden:

Jeg liker de sterkeste med melkeskum...(Heter det macciato ??) Og ellers alle som vanlig kaffe med litt mer vann enn espresso.
Jeg kjøpte forøvrig en av hver av de nye smakstilsatte kaffene-mandarin og karamell, og det er definitivt noe av det VÆRSTE jeg har smakt noen gang :grøsser:


#16

Nebbia sa for siden:

Roma og Volluto er mine favoritter også - og Livanto. Jeg lager stort sett cappuccino med dem. Capriccio faller ikke i smak hos meg. Den er altfor syrlig og bitter. Ristretto og Arpeggio egner seg best i iskaffe, synes jeg. Mokka iskaffe. :nemlig:


#17

Nessie sa for siden:

Men, hva er forskjell på latte og cappuccino? :undrer: I følge Nespresso sine oppskrifter er det lik mengde kaffe og melk? :vetikke:
Er det kun koppen liksom?


#18

Veronal sa for siden:

Latte: Varm melk
Cappuccino: Varmt melkeskum (eller det blir jo en blanding av varmt melkeskum og melk)

Når man er på VK-kjøret så er forskjellen at cappuccino har halvparten så mange kalorier. :knegg:


#19

Nessie sa for siden:

Så når du lager cappuccino lager du tykt skum? Aha.
Skjønner.


#20

Pebbles sa for siden:

Jeg ender som oftest opp med en Americano, som er favoritten.
Den lager jeg ved å trykke to ganger på stor kopp med den samme kapselen i.


#21

Gaia sa for siden:

Americano, ja, selvfølgelig. :knegg: Nå drikker han nesten bare lungo. Han alternerer mellom den blå og den gule og syns begge to er kjempegode.

Capuccino er vel like mengder kaffe, varm melk og skum, så vidt jeg husker. Latten har mye mer melk og bare litt melkeskum på toppen, macchiato er like mengder kaffe og melk (på Lattissimaen lager man, så vidt jeg har skjønt, macchiato med knappen for den minste koppen og cappuccino eller latte med knappen for den største koppen, avhengig av hvordan man stiller inn skummengden.)

Jeg har forresten oppdaget at lungo med litt varm melk er helt ypperlig på morgenkvisten når det jeg trenger mer kaffe enn varm melk med kaffesmak. Og så har jeg så vidt begynt å drikke kaffe uten melk. :snart voksen: :stolt:

Vi begynner å se konturen av hva vi må kjøpe inn mere av.

Vi serverte forresten decaf til en kompis av mannen som hevdet at kaffe uten kaffe ikke var noe tess. Han måtte innrømme at den var skikkelig god.


#22

AprilRyan sa for siden:

Vi har akkurat fått Miele sn i hus. Den skal egentlig stå i det nye kjøkkenet vårt når det er ferdig, men vi greide ikke vente og har den på benken her vi bor nå. Har hatt den et par dager nå. Favoritten til mannen er en mørkeblå, som heter special club. Den kom i pakken jeg bestilte, men jeg kan ikke huske å ha bestilt den og finner den ikke på sidene deres. Det kom heller ikke flere kapsler enn hva jeg bestilte.

Rosle: Melkekannen manglet, så den skulle de etterbestille. Går det allikevel an å skumme melk uten den? Det kommer jo damp ut når en drar ned spaken. Jeg har så lyst å lage Cappuccino. :nam:


#23

Nessie sa for siden:

Jeg har Aeroccino+ :jupp:


#24

Maverick sa for siden:

Jeg drikker hva nå enn Amidriel lager til meg.


#25

Mississippi sa for siden:

:nam:


#26

Pebbles sa for siden:

Lungo og Americano er to forskjellige ting.
Lungo er relativt sterk kaffe (og en hybrid mellom Espresso og Americano som jeg ikke får helt sansen for). Americano har styrke som en vanlig kopp kaffe - den er altså tilsatt mer vann enn en Lungo er. Men men kan godt bruke Lungo kapslene som utgangspunkt for en Americano - det gjør jeg om jeg er tom for Espressokapsler.


#27

Gaia sa for siden:

Rosle har helt rett i at mannen min drikker americano. Poenget er at han lager kaffe på espressokapsler med like mye vann som man bruker for å lage lungo.


#28

Pebbles sa for siden:

Om han bruker like mye vann som han bruker til Lungo, så blir det ikke en Americano - da blir den sterkere.

Sakset fra Wikipedia:

En Americano er først og fremst navnet på en cocktail, men presiserer du at det er en Caffè Américano får du en espresso blandet ut med vann. Blandingen skjer ved at man har en kopp med kokende vann, og så blander man espresso i den. Det gir samme styrke, men en litt annen smak enn med vanlig traktekaffe. Styrken kan også økes ved å øke mengden espresso man legger til. Mange foretrekker den svart og usøtet for å få den ekte smaken.

Det spiller jo ingen rolle da,om det er det ene eller andre, så lenge han liker det!
Jeg merker bare selv stor forskjell på smaken på en Lungo/evt. espressokapsel med like mye vann som en lungo og en Americano (som har dobbelt så mye vann som en Lungo).

Jeg rett og slett elsker min Nespressomaskin! :hjerter: Den er i daglig bruk - og Volluto og Romakapslene er de mest populære. Cosi hvis jeg vil ha en ekstra "snill" Americano en dag. Og om jeg lager cappuccino, bruker jeg Ristretto.


#29

Spoon sa for siden:

Zoë: men hvor mye vann bruker du til Americano da? Jeg pleier å ha 50/50 kaffe og vann. Men det blir jo ikke like mye som en lungo? (Altså, jeg liker blandingen sånn jeg, så det er forsåvidt greit. :knegg: )

Prøver å lære. :nemlig:


#30

Pebbles sa for siden:

Hmm.. husker ikke helt milliliter her, men nok vann til å fylle et lite krus (istedet for en tradisjonell, liten kaffekopp).
Americano skal jo ha lik styrke som vanlig traktekaffe (men er jo tusen ganger bedre!).

Ellers er jeg ikke opptatt av at det skal være sånn eller slik altså - blander gjerne både det ene og det andre på slump.

Cappuccinoen, f.eks, skal jo være en espresso og 60 ml melkeskum, men her bruker jeg en espressokapsel som jeg blander som en Lungo (dvs trykker på stor kaffekopp) som utgangspunkt.

Ellers har jeg ikke vært så flink til å prøve mye forskjellig.
Men After Eight i kaffen hørtes jo veldig godt ut!


#31

Spoon sa for siden:

I dag kom det 300 nye kapsler! :lykkelig: Det var på tide, jeg hadde bare to igjen i morges!
Jeg lager americano ved å ha i varmt vann først, kjører igjennom en liten kopp vann. Så tar jeg en espresso oppi der. :)


#32

Pebbles sa for siden:

...eller så kan du ta latmannsvarianten, som jeg gjør - setter et krus under, har i en espressokapsel og trykker på stor kopp to ganger. :jupp:


#33

Gaia sa for siden:

Mannen kunne for øvrig meddele at det smaker helt likt av en americano som lages på den "riktige" måten (hvor man tilsetter en espressoshot i en kopp varmt vann) og en som er laget ved at man trykker på "lungo"knappen sånn at alt det varme vannet renner gjennom kapslen. To trykk på stor kopp syns han blir for "tynn" kaffe (og han drikker ellers gjerne helt vanlig trakterkaffe.)


#34

MegaMie sa for siden:

Ja dette har jeg forsket litt på også og er enig med din mann. Kom frem til at jeg like godt kan lage en stor kopp med en espressoshot, fremfor å ha i ekstra vann. :riktig:


#35

Pebbles sa for siden:

Hvis han liker Lungo til vanlig,blir nok to trykk på stor kopp for tynt, ja. :nikker:

Det er genialt hvordan man kan mikse og blande sine egne favoritter. Og jeg synes det er fantastisk å kunne variere mellom så mange forskjellige kapsler.
Nå har jeg bestilt noen smakstilsatte kapsler (appelsin, karamell og ingefær) som skal hentes på posten i nærmeste framtid.


#36

MegaMie sa for siden:

Jeg har smakt karamell og den var veldig god!


#37

tinkadott sa for siden:

vi kjøpte maskin i dag, og jeg lurer på om du synes velkomstpakken var verdt pengene Gaia? Eller er det slik at dete r mange "sære" kaffekapsler osm ikke blir brukt i den?


#38

Mariss sa for siden:

Jeg blir småstressa av alle forskjellige fargene og smakene jeg burde lære, så hos oss har vi kun sort og gull-kapsel. Bruker å ha varm melk til (latte) fra den eksterne melkeskummeren (uten den spiral-dingsen, men den andre (!) ) (Rotete forklart :knegg:)


#39

tinkadott sa for siden:

autofil: betyr det at jeg bør spandere på meg velkomstpakken altså? den er verdt det?


#40

Mississippi sa for siden:

Jeg vet du ikke spurte meg, men jeg svarer allikevel!
Jeg syns velkomstpakken var helt fin. Er ingen utpreget kaffekjenner, drikker cappuchino, så for meg var den like grei som å begi meg ut i nespressojungelen.

Gratulerer med kaffemaskin!! :nikker:


#41

Spoon sa for siden:

Aldri sett noe velkomsttilbud jeg, er det noe de har begynt med nå?? Synes det høres ut som at den er verdt pengene ja!


#42

Nessie sa for siden:

Nei, det var da vi bestilte også det.
Sånn brett med kapsler. :ja:


#43

Spoon sa for siden:

Men aldri sett den boksen? Var jo den som var interessant...... og det brettet jeg fikk med hadde jo bare 16 kapsler liksom.


#44

Gaia sa for siden:

Tja, jeg syns velkomstpakken var helt grei. Det gir en ypperlig mulighet til å teste alle de forskjellige typene. Men vi har fortsatt veldig mye igjen av de svakeste espressoene, da jeg drikker mye melkebaserte drikker, mens mannen foretrekker lungoer.

Det vi bruker er Ristretto, Arpeggio, Roma, Indriya, Rosabaya, Dulcao, Fortissio, Vivalto, Finezzo, Decaf. intenso og Decaf. lungo


#45

Nessie sa for siden:

Det var et brett som kostet 7-800 kr tror jeg. Jeg og W så på det iallefall.


Foreldreportalen er i en flytteprosess, denne versjonen av FP er fortsatt under utvikling. Hvis du vil svare i tråden, så kan du gjøre det her.