Vi har en Nespressomaskin på jobben. Det er jo en god ting, men det sies at den ikke lager god kaffe.
Den ser sånn ut, muligens enda litt eldre versjon:
Er det noe jeg kan gjøre for å rense den, eller noe annet jeg kan gjøre for å oppmuntre den til å lage god kaffe?
[url="http://images.aandhmarketing.com/pics/nespresso/d290r.jpg"][/url]
Vi har renset vår. Den sier selv ifra når det trengs mener jeg. Det mannen som ordner men jeg vet at han brukte et middel. Det ble bestilt fra Nespresso. Er den riktig innstilt i forhold vannmengde, type kaffe og kopp?
Maskinen skal renses med jevne mellomrom. For hver 1000 kopp mener jeg det var. Rensevæske får man kjøpt på Nespresso og den kjøres gjennom maskinen via vannbeholderen og steameren. Ellers skal delene vaskes daglig.
I følge bruksanvisningen på min Latissima bør den avkalkes etter å ha laget 600 kopper. Min erfaring er at både kaffetraktere og espressomaskiner som ikke rengjøres med jevne mellomrom lager kaffe som etter hvert smaker vondt. Rensekitt får du kjøpt på nespresso.com. Hvis bruksanvisningen er borte kan du få teknisk support per telefon, bare du foreller hvilken maskin det gjelder.
Du kjøper avkalkingsmiddel via Nespresso, dette kan gjøres 2-3 ganger i årt hvis den brukes veldig mye. Til vår hjemmebruk gjøres det 1 gang i året.
Ellers er det viktig at man kjører igjennom med kun vann 1-2 ganger pr dag.
Nespressobutikken selger vel alt man trenger for å brygge nespressokaffe, inkludert maskiner. (Lages det kapsler til nespressomaskiner som ikke er laget av Nespresso, da?)
Jeg pleier forresten å starte opp maskinen med å kjøre gjennom to lungoer (store kopper) for å rense ut eventuell grut fra dagen før. Da varmer man samtidig systemet sånn at den første kaffekoppen som brygges blir skikkelig god og varm. Jeg varmer opp melkesteameren ved å "rense" den to ganger.
Det er mannen i huset som driver med dette, men jeg vet at hans første forsøk på å rense maskinen (med rensemiddel bestilt fra Nespresso) gav maskinen "hikke". Dvs, den kom seg ikke ut av "rensemodus". Ringte teknisk support, der en svensk dame kun foreslo å trekke ut kontakten noen ganger. Klassisk supportråd. Men det funket forsåvidt, maskinen kom i gjenge igjen og lager god kaffe. I tillegg til ren vannbeholder og friskt vann har jeg forstått det er viktig å huske å dumpe ned brukt polett etter at man har laget kaffe (får endel påpakning for å glemme det).