Jeg lager perfekte, nydelige tykke pannekaker, men sånne tynne får jeg ikke til! Jeg klarer jo å helle røren i panna, vri på den og steke dem på en side, problemet kommer når de skal snus. Hvordan i heite perkele snur man en TYNN pannekake uten at den går i stykker? AAAARGH!
Først tråler du Danmark for å finne en perfekt liten crepes panne som er lav på kantene og har ett godt tflonbelegg inni ;)
Så sprayer du formfett i panna for å gjøre det enda enklere å snu.
Røra lager du tynn og har gjerne litt smør/olje i røra også.
Haha nei. Jeg stekte i går. Dvs. jeg prøvde å steke pannekaker i går. Halve røra havnet i bosset og på gulvet (ja, jeg kastet det der), og resten av røra ble jækla stygge, men smakfulle pannekaker.
Hø? Har du aldri smakt de tykke pannekakene mine? De ligner veldig på lappene da, og de elsker du jo. :glis:
Men du spiser jo bare sånne ekle røre-pannekaker, som man omtrent må drikke. Fysj og fy.
Hehe, det var ikke dumt. Men finnes det sånne ekstra brede stekespader, nesten sånn ala pizzaeria-stekespader? Det måtte jo vært noe. Jeg prøvde meg jo på sånn fænsi snuing i lufta, men da ramlet bare halvdelen oppå den andre halvdelen, og da jeg skulle brette den tilbake, fulgte halve den andre halvdelen med så det ble hull og faenskap, og da kastet jeg bare hele greia i vasken og brølte.
Jeg skal høre med min stemor hvor i Danmark hun fant dem (pannene altså).
Jeg kjøpte en på OBS på Kvadrat for noen år siden. Den er helt fantastisk, men utslitt.. har lett over absolutt alt etter en ny, uten hell.
Min stemor gir seg aldri om hun får ett oppdrag, så hun tok det med på Danmarkstur, og joda, der fant hun helt lik panne.. hihi..
Når man skal steke pannekaker er induksjon brilliant altså. Jeg kjører fulle mugger før jeg heller oppi røra, da blir den skikkelig - eh.. skrukkete eller hva man skal kalle det. Før jeg snur over på andre siden kjører jeg ned temperaturen, hvis ikke blir side nr. 2 brent. Og så er det bare å fyre opp igjen.
Venninna mi steker pannekakene på lavere varme, og gjennomsteker dem fra ene siden. Uten å snu dem, altså. Det fungerer det, selv om pannekakene visuelt sett ikke blir like fine.
Induksjon ja. Mannen nektet å kjøpe induksjon da vi bygget om kjøkkenet. Det er 2 år siden og jeg har enda ikke tilgitt ham, nå du tro. GAAH. Men jeg er blitt lovet induksjon nå når vi kjøper hus. Det var det eller skilsmisse.
Hmm. Kanskje det går an å ha lokk på da? Jeg bruker av og til det når jeg steker lapper eller tykke pannekaker. Jeg snur dem altså, men de blir fortere faste på oversiden og lettere å snu.
Hva med sånne pannekake-jern? Er de noe tess? Da slipper man jo å tenke på snuing i det hele tatt. Nå lager jeg vel pannekaker en gang i skuddåret, så jeg gidder nok ikke å kjøpe noe sånt, men allikevel ...
Min mor hadde pannekakejern, og mine øyne er det ikke noe tess, nei. Man får overhodet ikke stekt pannekakene like godt som i panne, og spesielt tynne blir de hvertfall ikke. Tar man lite røre i så stekes de uansett ikke ordentlig på oversiden.
Jeg brukes en sånn lang litt bøyelig stekespade når jeg lager pannekaker.
Da går det greit å snu pannekaker, jeg lager stort sett altid tynne pannekaker.
Jeg har pannekakejern og jeg nekter å steke pannekaker uten! :nemlig:
Da kan jeg nemlig steke ved bordet mens vi spiser også, så får alle rykende ferske pannekaker rett fra jernet! :nam: Lurer på om middagen i morgen er spikret? :lurer:
Jeg har funnet ut at nok smør og ikke for høy varme er cluet. Da får jeg fine pannekaker.
Ja, og så har jeg smør i røra, så jeg smører panna bare de par-tre første gangene.
Du må ha i olje eller smeltet smør i røra. Da er de lett å snu. Jeg bruker en billig skitpanne med altfor høye kanter når jeg lager pannekaker, men de blir tynne og fine uansett - men må som sagt ha fett i røra.
Som FPs største smøroholiker, vet dere vel at jeg aldri lager noe uten. :knegg: Så fettet er nok ikke noe problem. Jeg tror nok heller det er eggene, for jeg leste en pannekakeoppskrift her inne der jeg så at brukeren skrev at man bare trengte ETT egg i den røra hun la ut, så da tok jeg ikke i mer enn det. :dåne:
Jeg lager med tre egg, og ca. 6 dl melk. Melet tar jeg bare til konsistensen er passe. Det blir nok til oss tre (og gjerne en rest til kveldsmat), og 12-åringen min har ingen problemer med å steke tynne, fine pannekaker.
Jeg steker tynne pannekaker, bruker smør i røra og har på smørklatt for hver pannekake som skal stekes. Steker den på ganske høy varme, og snur den ikke før røra har "stivnet" på oversiden... rister litt på panne for å sikre at det ikke sitter fast noe sted - så voila - ikke noe problem å snu.
:knegg: Kanskje de blir lette å snu fordi min lille familie skal ha små, tynne, fettete pannekaker og jeg dermed bruker liten stekepanne. Står vel sikkert halvannen time og steker... så de får jaggu være fornøyde, for jeg spiser nemlig ikke pannekaker selv - så det.
Det er veldig viktig med ei god panne, hadde ei støpejernspanne av den gammle sorten etter mamma den var super å lage tynne pannekaker i .
Nå har jeg ei god teflonpanne og har litt smør i når jeg steker.
desuten hjelper det å ha ei litt tynn røre da flyter den godt utover.
5 egg
4 dl mel
6 dl melk
3-4 ss sukker (jeg laget dessertpannekaker, liker dem litt søte)
ca. 50 gram mykt/smeltet smør
Visp sammen melet og melken til en klumpefri røre og la den svelle i en halvtimes tid. Ha i resten av ingrediensene og kjør til en glatt røre. Stek pannekaker.
Mine pannekaker blir kjempetynne altså, men den oppskriften var muligens noe misvisende. :sparke: Jeg pleier å bruke 5-6 dl melk, og da bruker jeg to egg som piskes i etter at røren har svellet litt. Høy varme og lite smør. Den første pannekaken blir makkverk, resten blir fine og tynne. Men man må bruke teflonpanne og høy varme.
Hehe, takk for tips. Pannekakene dine var snaddergode, altså. Jeg skulle nok ha brukt to egg, da hadde det nok gått bedre. Jeg tror jeg skal bruke minst 3 egg, hvertfall. Jeg brukte 5 i går, og fikk litt panikk da jeg så at de liksom ble så gule, men de smakte ikke særlig egg. Sikkert pga. alt sukkeret. :knegg:
Gammel tråd jeg kom over mens jeg søkte etter pannekake-oppskrifter. Litt påvirket av de siste pannekake-trådene. :knegg:
Vil bare anbefale Tupperware sin crêpe-panne. Hver gang jeg har stekt pannekaker har jeg blitt så sint at mannen har måtte tatt over. Jeg kjøpte denne crêpepanna for å se om den kunne funke, og nå er det en lek å steke pannekaker. Jeg bruker kun litt smør til første pannekaken. Den er genial. :nikker:
Den koster noen kroner, men den er verd det. Uten tvil.
Bare et tips siden det ser ut som om det er flere enn meg som har plages med pannekake-stekingen.